آسم در بارداری؛ معرفی علائم+روش پیشگیری
آشنایی با علائم آسم در بارداری و راههای پیشگیری از آن
آشنایی با علائم آسم در بارداری و راههای پیشگیری از آن
آسم در بارداری یکی از مشکلات شایع است که هم افراد با پیشینه قبلی و هم خانمهای بدون سابقه بیماری را درگیر میکند. این بیماری اغلب بهدلیل تغییرات هورمونی ایجاد میشود و با استفاده از روشهای درمانی بیخطر نیز کنترل خواهد شد. در واقع ابتلا به آسم بهمعنی تجربه زایمان سخت و پیچیده نیست. درصورتیکه آسم بارداری کنترل نشود، ممکن است سلامت مادر و جنین را بهخطر بیندازد. در این مقاله علائم آسم بارداری و روشهای پیشگیری از آن را بهطورکامل توضیح دادهایم. با مطالعه این مقاله نحوه مواجهه با آسم بارداری را متوجه خواهید شد.
برخی از مادران پیش از بارداری مبتلا به آسم نبودهاند و در این دوران دچار آسم بارداری میشوند. تغییرات هورمونی دوران بارداری در برخی موارد باعث بروز آسم در این دوران خواهد شد که معمولا بهصورت موقتی است. بهخصوص سطح هورمون پروژسترون در ابتلا به آسم بارداری تاثیر بسیاری خواهد داشت.
علاوهبر تغییرات هورمونی، رشد نوزاد و افزایش حجم رحم به ریههای مادر فشار وارد میکند. فشار به ریهها باعث سختی در نفس کشیدن و تنگی نفس خواهد شد؛ این سلسله اتفاقات، آسم در بارداری را بهوجود میآورد. بهطورکلی، پزشکان متخصص تغییرات فیزیولوژیکی و هورمونی در دوران بارداری را عامل آسم در این دوران میدانند. برای کنترل آسم بارداری انواع داروها از شرکتهای پخش دارو متفاوت در داروحانههای سراسر کشور وجود دارد. پزشک با تجویز هریک از این داروها متناسب با نوع بیماری شما آسم بارداری را کنترل خواهد کرد.
آسم بارداری علائم مختلفی دارد که در برخی از مادران شدید و در برخی دیگر خفیف خواهد بود. تنگی نفس و خسخس سینه از نشانههای شایع آسم در زنان باردار است. خونریزی از واژن، فشار خون بالا و پره اکلامپسی یا همان مسمومیت بارداری از علائم دیگر آسم بارداری هستند. البته این نشانهها به تنهایی برای تشخیص قطعی آسم کافی نخواهند بود.
برای تشخیص آسم علاوهبر بررسی علائم، اسکن قفسه سینه، انجام آزمایشهای مختلف و تستهای آلرژی لازم و ضروری است. پزشک متخصص پس از بررسی آزمایشات ممکن است داروهایی مانند قرص ایروکاست را در کنار سایر داروها و روشهای درمانی برای کنترل آسم بارداری تجویز کند. در ادامه علائم آسم در بارداری را بررسی میکنیم تا با مشاهده آنها به پزشک مراجعه کنید.
آسم برای گروهی از خانمهای باردار بهصورت بیماری ژنتیکی است که در زمان بارداری ممکن است تشدید یا بهبود پیدا کند. از طرفی گروهی دیگر، فقط بهدلیل تغییرات هورمونی دچار آسم میشوند. آلرژنها برای هر دو گروه عامل تحریک و تشدید آسم خواهد بود. ازاینرو برای پیشگیری از ابتلا به آسم و تشدید آن باید از این عوامل تحریککننده دوری کرد. برخی از آلرژنها عبارتاند از:
این عوامل و آلرژن ها باعث تحریک و تشدید آسم میشوند؛ ازاینرو دوری از آلرژنها برای پیشگیری از ابتلا و تشدید آسم در بارداری اهمیت بسیار زیادی دارد. درصورت ابتلا به آسم بارداری ممکن است پزشک از داروهای استنشاقی مانند اسپری سالمترول در کنار سایر روشهای درمان استفاده کند.
آسم باعث کاهش سطح اکسیژن خون خواهد شد. اکسیژن مورد نیاز جنین از خون مادر تامین میشود؛ ازاینرو آسم بارداری ممکن است اکسیژنرسانی به جنین را مختل کند. برای جلوگیری از این موضوع کنترل و درمان آسم در بارداری اهمیت بسیاری دارد.
استفاده از اسپری آسم در بارداری از جمله روشهای موثری است که برای کنترل آسم تجویز میشود. اسپریهای استنشاقی مانند اسپری فلیکسوتاید و انواع دیگر آنها حاوی ترکیبات موثر موقت است که معمولا برای مادر و فرزند بیخطر هستند. استفاده از این نوع داروها و روشهای درمان حتما باید با مشورت پزشک انجام شود. در ادامه برخی از موثرترین ترکیبات استنشاقی برای کنترل آسم در بارداری را بررسی میکنیم.
در برخی موارد تورم و ترشح مخاطی علت نفس تنگی در زنان باردار است. کورتیکواستروئیدها با جلوگیری از تورم و ترشح مخاطی همراه با التهاب به جلوگیری از حملات شدید آسم کمک میکنند. این نوع از داروهای استنشاقی، محبوبترین نوع داروهای آسم هستند و زنان باردار میتوانند برای طولانی مدت از آنها استفاده کنند. البته توجه داشته باشید، مصرف این داروها بهخصوصی برای خانمهای باردار حتما باید با دستور پزشک باشد.
بدن مادهای بهنام لوکوترین تولید میکند که باعث تورم و اسپاسم راههای هوایی میشود. مهارکنندههای لوکوترین از تولید و ترشح این ماده در بدن جلوگیری میکنند. این نوع از داروهای مهارکننده برای دوران بارداری بیخطر محسوب میشوند؛ اما حتما برای مصرف آنها باید با پزشک مشورت کرد. همچنین برخی از مواد غذایی باعث ترشح ماده لوکوترین خواهند شد. پیشنهاد میکنیم برای جلوگیری از ترشح این ماده مقاله «چه غذاهایی برای آسم ضرر دارد» را نیز مطالعه کنید.
درصورتیکه علائم آسم هنگام شب شدید باشد، ممکن است داروهای استنشاقی بتا آگونیست در کنار استروئیدها تجویز شود. ممکن است این داروها نسبت به مهارکنندههای لوکوترین و سایر با تاخیر اثر بگذارند؛ اما انقباض پس از اثرگذاری، انقباض راه هوایی را تا ۱۲ ساعت تسکین میدهند.
در دوران بارداری، تغییرات هورمونی و فیزیولوژیکی باعث بروز آسم در برخی موارد خواهد شد. تنگی نفس، خسخس سینه و فشار خون بالا از جمله علائم آسم بارداری هستند. با مشاهده این علائم هنگام بارداری باید در زودترین زمان ممکن به پزشک مراجعه شود. پزشک برای تشخیص دقیق و درمان آسم در بارداری، نیاز به اسکن قفسه سینه و بررسی آزمایشهای مختلف را خواهد داشت. درنهایت آسم در بارداری قابل کنترل و درمان است و فقط باید برای آغاز درمان خیلی سریع به پزشک مراجعه کرد.
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به آدوراطب است.
نظرات کاربران