معرفی انواع عفونت پوستی+علل بروز بیماری

مقالات
1402.06.18

آشنایی با انواع عفونت پوستی و علل بروز آن‌ها در افراد مختلف

شرح انواع عفونت پوستی و علت ابتلا به آن‌ها

ایجاد لکه‌ها و ضایعات روی پوست ممکن است به دلایل مختلفی از جمله حساسیت و بیماری‌های پوستی باشد. بسیاری از قرمزی‌ها و ضایعات روی پوست ناشی از انواع عفونت های پوستی هستند که به‌دلایل مختلفی به‌وجود می‌آیند. شناخت انواع عفونت پوستی و علل بروز آن‌ها، نگرانی را کاهش خواهد داد؛ همچنین، در مورد نحوه مواجهه با این ضایعات آگاه خواهید شد. برخی از این عفونت‌های پوست مسری هستند و به‌ همین دلیل آغاز درمان در سریع‌ترین زمان اهمیت بسیاری دارد. ازاین‌رو در این مقاله به معرفی انواع مختلف عفونت‌های پوستی و علل بروز آن‌ها پرداختیم تا با شناخت از آن‌ها بتوانید هرچه سریع‌تر درمان را آغاز کنید.

عفونت‌های باکتریایی؛ ایجاد برآمدگی‌های قرمز و کوچک روی پوست

عفونت‌های باکتریایی پوست اغلب با بروز برآمدگی‌های قرمز رنگ و کوچک روی پوست شروع می‌شوند. برخی از انواع عفونت‌های باکتریایی پوست عبارت‌اند از: سلولیت عفونی، زرد زخم، جوش عفونی و هانسن یا جذام. 

  • سلولیت عفونی: با باکتری‌های مختلف به‌وجود می‌آید و معمولاً به صورت یک برآمدگی قرمز و دردناک در پوست ظاهر می‌شود. 
  • زرد زخم: یکی از انواع عفونت پوستی است که در نتیجه زخم‌های باز ایجاد شده و باعث تشکیل پوسته‌های زرد خواهد شد. 
  • جوش‌های عفونی: به علت عفونت باکتریایی در مجاری غده‌های چربی پوستی به وجود می‌آیند. 
  • بیماری هانسن (جذام): یک عفونت نادر است و از طریق باکتری خطرناک مایکوباکتریوم لپره پدید می‌آید. 

این نوع از عفونت پوست با تجویز آنتی بیوتیک عفونت پوستی توسط پزشک درمان می‌شوند. آنتی‌بیوتیک‌های متنوع موضعی و خوراکی توسط انواع شرکت پخش دارو در داروخانه‌ها توزیع می‌شود که باتوجه‌به نوع و شدت بیماری، پزشک یکی از آن‌ها را توصیه خواهد کرد.

درمان عفونت باکتریایی با آنتی‌بیوتیک موضعی و خوراکی

عفونت‌های ویروسی پوست؛ انتقال از طریق تماس و رابطه جنسی

عفونت‌های ویروسی پوست نیز از نوع خفیف تا شدید متغیر هستند و توسط ویروس‌های مختلف ایجاد می‌شوند. برخی از انواع مختلف عفونت‌های ویروسی عبارت‌اند از: زونا، آبله مرغان و مولوسکوم یا زگیل. 

  • عفونت پوستی زونا: توسط ویروس واریس زوستر ایجاد شده و به‌صورت ضایعات دردناک نمایان می‌شود. این ویروس عامل آبله مرغان نیز است.
  • مولوسکوم و زگیل: از انواع عفونت های پوستی هستند که باعث تشکیل توده‌های کوچک با رنگ‌های مختلف یا ضایعات گرد و زخم مانند می‌شوند. 

انتقال برخی از عفونت‌های ویروسی مانند زگیل از طریق رابطه جنسی شایع است. برای درمان عفونت‌های ویروسی پوست ممکن است پزشک از داروهایی مانند قرص تاوانکس در کنار سایر روش‌های درمانی استفاده کند. پس از مصرف داروها، این نوع از عفونت پوستی از بین خواهد رفت.

عفونت‌های قارچی پوست؛ همراه با خارش و قرمزی پوست

عفونت‌های قارچی پوست معمولا در نواحی مرطوب بدن، مانند پا و زیر بغل ایجاد می‌شوند. بسیاری از انواع عفونت‌های قارچی همراه با خارش و قرمزی پوست همراه هستند و اغلب مسری نخواهند بود. بیماری‌هایی مانند پسوریازیس و تغییر شکل ناخن توسط عفونت‌های قارچی پوست به‌وجود می‌آیند.

پسوریازیس درواقع عفونت قارچی درماتوفیتوز است که باعث ایجاد لکه‌های قرمز و ترک‌های خشک در پوست می‌شود. قارچ ناخن به‌عنوان نوعی عفونت پوستی باعث آسیب به ناخن‌ها را به‌دنبال دارد و آن‌ها را ضعیف می‌کند. برای درمان عفونت‌های قارچی معمولا آنتی‌بیوتیک‌هایی مانند اکساتنت همراه با پمادها و سایر داروها توسط پزشک تجویز خواهند شد.

افزایش احتمال بروز عفونت‌های قارچی در بخش‌های مرطوب بدن

عفونت انگلی پوست؛ نفوذ و تخم‌گذاری موجودات کوچک زیر پوست

عفونت‌های انگلی پوست توسط انگل‌ها ایجاد می‌شود و ممکن است به جریان خون و اندام‌های داخلی نیز سرایت کنند. انگل‌ها حشرات یا موجودات کوچکی هستند که زیر و روی پوست تخم‌گذاری می‌کنند و با زیست روی بدن باعث عفونت پوستی انگلی می‌شوند. شپش، ساس، گال و لارو از انواع عفونت‌های انگلی پوست هستند.

  • شپش‌ها: توسط تک‌سلولی با نام پدیکولوس هد (شپش سر) ایجاد می‌شوند. 
  • ساس‌ها: به‌عنوان نوعی بیماری پوستی باعث تشکیل لکه‌های سفید و خارش در پوست خواهند شد. 
  • عفونت انگلی گال: از طریق برخی گل‌ها روی پوست ایجاد می‌شود و توده‌های کوچک و قرمز پدید می‌آورد. 
  • لارو: نوعی عفونت انگلی پوست است که درد و خارش را به همراه دارد. 

از آنجایی‌که معمولا عفونت‌های انگلی همراه با خارش است، برخی از افراد آن را با حساسیت اشتباه می‌گیرند؛ ازاین‌رو برای رفع خارش از داروهایی مانند قرص فکسوفنادین استفاده می‌کنند. درصورتی‌که عفونت‌های پوستی برای درمان نیازمند مراجعه به پزشک متخصص و مصرف داروهای تجویز شده هستند.

علل بروز بیماری پوستی؛ بررسی دلایل ایجاد انواع عفونت پوستی

ایجاد عفونت پوستی بسته به نوع آن دلایل مختلفی دارد. برای مثال، عفونت باکتریایی پوست، معمولا از طریق ورود باکتری از محل آسیب‌ مانند بریدگی یا خراش، ایجاد می‌شود. البته ایجاد خراش یا بریدگی روی پوست به این معنی نیست که حتما دچار عفونت باکتریایی پوست می‌شوید. درکل برای ابتلا به بیماری‌های پوستی باکتریایی، سیستم ایمنی بدن نقش مهمی ایفا می‌کند؛ به این معنی که اگر سیستم ایمنی ضعیفی داشته باشید، ریسک ابتلا به عفونت باکتریایی پوست افزایش پیدا خواهد کرد. 

از سوی دیگر سبک زندگی و نوع بدن، ریسک عفونت قارچی را افزایش می‌دهد؛ برای مثال معمولا پاهای ورزشکاران برای مدت طولانی در کفش‌های ورزشی است و تعریق بسیاری دارد. از آنجایی که قارچ اغلب در محیط گرم و نمناک رشد می‌کند، پس احتمال ابتلا به عفونت قارچی پوست در ورزشکاران بسیار است. همچنین انگل‌ها با پنهان شدن زیر پوست و تخم‌گذاری ممکن است باعث عفونت انگلی شوند. 

ورود باکتری از طریق زخم خراش؛ علت ابتلا به عفونت باکتریایی پوستی

روش تشخیص عفونت‌های پوستی؛ بررسی دقیق و نمونه‌برداری از پوست

تشخیص انواع عفونت‌های پوستی فقط باید توسط پزشک متخصص انجام شود. پزشک با پرسش در مورد علائم و بررسی دقیق هرگونه برآمدگی، بثورات یا ضایعه تشخیص بیماری را آغاز می‌کند. برای مثال، کرم حلقوی اغلب باعث ایجاد یک بثورات دایره‌ای مشخص و پوسته پوسته می‌شود. در موارد حاد از سلول‌های پوستی نمونه‌برداری خواهد شد تا پزشک با آزمایش‌های لازم روی آن، نوع عفونت را تعیین کند.

برای درمان موثر عفونت پوستی، تشخیص صحیح نوع عفونت اهمیت بسیاری دارد. بسیاری از عفونت‌‌های پوستی با خارش پوست و قرمزی همراه هستند که ممکن است با حساسیت‌ یا اگزما اشتباه گرفته شوند. تشخیص اشتباه عفونت پوستی روند درمان را مختل می‌کند. برای مثال، علت اگزما پوستی، حساسیت، ژنتیک و خشکی است که معمولا انواع داروهای ضدحساسیت همراه با سایر داروها و روش‌های درمانی برای رفع آن تجویز می‌شوند؛ درصورتی‌که برای درمان عفونت‌ پوستی، اغلب انواع آنتی‌بیوتیک‌های پوستی توسط پزشک توصیه خواهد شد.

روش‌های درمان انواع عفونت پوستی؛ کرم‌های موضعی و داروهای خوراکی

درمان عفونت پوستی به علت و شدت آن بستگی دارد. برخی از انواع عفونت‌های ویروسی پوست ممکن است به‌طور طبیعی در چند روز یا چند هفته بهبود یابند. عفونت‌های باکتریایی معمولاً با استفاده از آنتی‌بیوتیک‌های موضعی که به‌طور مستقیم روی پوست اعمال می‌شوند یا آنتی‌بیوتیک‌های خوراکی درمان می‌شوند. در برخی موارد اگر باکتری نسبت به درمان مقاومت بالایی داشته باشد، آنتی‌بیوتیک‌های وریدی در بیمارستان تجویز خواهند شد. 

برای درمان عفونت‌های قارچی پوست، معمولا اسپری‌ها و کرم‌های ضد قارچ توسط پزشک تجویز می‌شود. درصورتی‌که وضعیت قارچ شدید باشد، پزشک در کنار کرم‌های موضعی، داروهایی را برای رفع قارچ تجویز خواهد کرد. ازآنجایی‌که علت و شدت این بیماری‌ها بستگی به سیستم ایمنی بدن نیز دارد، مصرف مکمل پوست و مو با مشورت پزشک به افزایش سیستم ایمنی بدن در برابر عوامل ایجاد عفونت پوستی بسیار کمک خواهد کرد.

استفاده از کرم‌های موضعی به همراه داروهای خوراکی برای رفع انواع عفونت پوستی

رفع انواع عفونت‌های پوستی با مراجعه به پزشک و مصرف داروهای تجویز شده

انواع عفونت پوستی به‌علت باکتری‌ها، ویروس‌ها، قارچ‌ها و انگل‌ها ایجاد می‌شوند. شناخت انواع مختلف عفونت‌های پوستی و دلایل بروز آن‌ها به درمان و پیشگیری کمک بسیاری خواهد کرد. پیشگیری از ابتلا به انواع عفونت پوستی از طریق بهداشت شخصی منظم و اجتناب از تماس با افراد مبتلا نیز بسیار مهم است. درنهایت اگر به انواع عفونت‌های پوستی مبتلا شدید، برای درمان صحیح و موثر این عفونت‌ها، توصیه می‌شود به پزشک متخصص پوست مراجعه کنید. 

نظرات کاربران

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “معرفی انواع عفونت پوستی+علل بروز بیماری”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به شرکت آدوراطب است.

ثبت شکایات
تلفن واحد شکایت: 021-88385681