علائم آسم آلرژیک چیست و چطور از این بیماری جلوگیری کنیم؟

مقالات
1402.03.17

آشنایی با شایع ترین علائم آسم آلرژیک و راه‌های جلوگیری از آن

طبق گزارش‌های صورت گرفته، میزان شیوع آسم در ایران حدود 12 درصد است. یکی از رایج‌ترین انواع آسم، بیماری آسم آلرژیک است. تشخیص آسم آلرژیک فقط توسط پزشک متخصص امکان‌پذیر خواهد بود؛ بنابراین در‌صورت مشاهده علائمی هم‌چون سرفه، عطسه و تنگی نفس باید به پزشک مراجعه کرد. پزشک‌ معالج با انجام برخی معاینات، این بیماری را تشخیص داده و داروهایی برای درمان و کنترل آن تجویز می‌کند. ما در این مقاله علائم آسم آلرژیک را معرفی کرده و راه‌هایی را برای پیشگیری از این بیماری ذکر کرده‌ایم؛ با مطالعه این موارد می‌توانید این بیماری را شناسایی کرده و در اسرع وقت به‌منظور درمان به پزشک مراجعه کنید.

سرفه مداوم؛ شایع‌ترین علائم آسم آلرژیک در سنین مختلف

بیماری آسم آلرژیک، به علت واکنش غیرعادی سیستم ایمنی بدن به آلرژن‌‌های محیطی نظیر گرده گیاهان، مواد شیمیایی و عفونت‌ها ایجاد می‌شود. این واکنش‌ ممکن است همراه با سرفه‌های پی در پی و مداوم باشد. در این بیماری تنفس دشوار شده و باعث ایجاد سرفه و خس‌خس سینه می‌شود. در برخی افراد سرفه‌های آسم آلرژیک خشک و در برخی همراه با خلط هستند.

اگر شما نیز مرتباً سرفه یا خس‌خس سینه دارید، درمان به‌موقع آسم از آسیب طولانی‌مدت ریه جلوگیری کرده و به بهتر شدن وضعیت شما کمک می‌کند. شما با کنترل نشانه های آسم آلرژیک، توسط داروهایی که پزشک تجویز می‌کند، به‌راحتی می‌توانید از ابتلا به حملات آسم جلوگیری کنید. توجه داشته باشید که بدون مشورت با پزشک از هیچ‌گونه دارویی استفاده نکنید. داروهای مختلفی برای درمان سرفه های آسم آلرژیک توسط شرکت پخش دارو به داروخانه‌ها توزیع می‌شوند؛ اما برای خرید و تهیه هر کدام بهتر است نسخه پزشک داشته باشید.

سرفه مداوم؛ شایع‌ترین علائم آسم آلرژیک در سنین مختلف 

آسم آلرژیک با تنگی نفس همراه است!

آسم آلرژیک یکی از انواع بیماری‌های تنفسی محسوب می‌شود؛ بنابراین در‌صورت ابتلا به این بیماری راه‌های هوایی دچار التهاب شده و گرفته می‌شوند. این شرایط منجربه به تنگی نفس یا سخت نفس کشیدن خواهد شد. تنگی نفس در دوران بیماری آسم آلرژیک ممکن است باعث اختلال در خواب فرد شده و ورزش کردن و فعالیت بدنی را برای او سخت می‌کند.

با استفاده از داروهایی که برای بیماری آسم تجویز می‌شود، تا حدی می‌توان میزان التهاب مجاری تنفسی و شدت تنگی نفس و علائم دیگر را کاهش داد. مصرف این داروها بدون تجویز پزشک به‌هیچ‌عنوان توصیه نمی‌شود. داروی آسم آلرژیک انواع مختلفی دارد پزشک با‌توجه‌به وضعیت هر فرد، مناسب‌ترین نوع آن را برای بیمار تجویز می‌کند. برای آشنایی با این داروها می‌توانید به صفحه لیست داروهای تنفسی مراجعه کنید.

تنگی نفس؛ یکی از نشانه های آسم آلرژیک

عطسه و رینیت آلرژیک؛ هشدارهایی برای آسم آلرژیک

رینیت آلرژیک (آبریزش بینی) وقتی بروز می‌کند که دستگاه ایمنی بدن به عوامل محیطی حساس شده یا عکس‌العمل شدید نشان می‌دهد. این واکنش همان آسم آلرژیک است که منجر‌به عطسه و آبریزش بینی خواهد شد. در رینیت آلرژیک فرد دچار آبریزش و خارش چشم، گرفتگی یا آبریزش بینی و تورم در اطراف چشم‌ها می‌شود. به‌منظور کنترل این علائم آسم آلرژیک، معمولا آنتی‌هیستامین‌هایی هم‌چون قرص نئوتادین ۵ توسط پزشک برای فرد تجویز می‌شود. ماده موثره نئوتادین با نام دس لوراتادین باعث درمان و کنترل برخی بیماری‌های تنفسی ناشی از حساسیت هم‌چون آسم آلرژیک می‌شود.

عطسه و رینیت آلرژیک؛ هشدارهایی برای آسم آلرژیک

سردردهای سینوسی و میگرنی؛ از نشانه های آسم آلرژیک

افراد مبتلا به آسم آلرژیک نیز ممکن است انواع خاصی از سردرد را تجربه کنند. سر‌درد ناشی از آسم آلرژیک ممکن است باعث عدم تمرکز، خستگی و ناراحتی شود. این نوع سردرد، بیشتر به دو صورت بروز پیدا می‌کند:

  • سردرد ناحیه سینوسی: درد بیشتر در ناحیه سینوس‌ها (پیشانی و اطراف چشم‌ها) یا صورت احساس می‌شود؛ درست مانند زمانی که دچار سینوزیت هستیم.
  • سردرد میگرنی: درد بیشتر به‌صورت ضربان‌دار احساس می‌شود، به‌طورمعمول یک‌طرف سر را گرفتار می‌کند و ممکن است با آفتاب مستقیم یا نور زیاد بدتر شود. گاهی این نوع سردرد شاید با تهوع هم همراه باشد.

در این موارد پزشک معالج علاوه‌بر درمان لازم برای کنترل سردرد، به‌طورمعمول با تجویز داروهایی مانند قرص یا شربت نئوتادین و هم‌چنین اسپری بینی به کنترل علائم آسم آلرژیک می‌پردازد.

سردردهای سینوسی و میگرنی؛ از نشانه های آسم آلرژیک 

کاهش خطر ابتلا به آسم آلرژیک و راه‌های پیشگیری از این بیماری

اکنون که پاسخ سوال علائم آسم آلرژیک چیست را دریافت کردید، بهتر است شما را با روش‌های پیشگیری از این بیماری نیز آشنا کنیم. برای پیشگیری از ابتلا به بیماری آسم آلرژیک و کنترل آن، بهتر است به نکات زیر توجه کنید:

  • گرده گیاهان، حیوانات خانگی، قارچ‌ها و مواد شیمیایی از جمله آلرژن‌هایی هستند که باعث ایجاد علائم آسم آلرژیک می‌شوند. هر فرد معمولا به برخی از این آلرژن‌ها حساسیت دارد؛ بنابراین با شناسایی حساسیت خود می‌توانید بروز نشانه های آسم آلرژیک جلوگیری کنید.
  • بهتر است پیش از شروع فصل گرده‌افشانی گل‌ها و فصل‌هایی که حساسیت شما عود می‌کند، با مشورت پزشک از داروهای ضدآلرژیک و ضد‌التهاب استفاده کنید. این داروها به کاهش علائم آسم آلرژیک و کنترل واکنش التهابی مجاری تنفسی کمک کنند.
  • ایجاد یک محیط سالم با کنترل رطوبت، از بین بردن قارچ‌ها، خالص کردن هوا و استفاده از دستگاه تهویه هوا در کاهش علائم آسم آلرژیک موثر خواهد بود.

توجه داشته باشید که پیشگیری و کنترل طولانی‌مدت، کلید اصلی در متوقف کردن علائم آسم آلرژیک قبل از شروع آن است؛ بنابراین موارد ذکر شده فوق را جدی بگیرید تا به حملات شدید این بیماری مبتلا نشوید.

برخی افراد علاوه‌بر آسم آلرژیک به آسم عصبی نیز مبتلا هستند و در هنگام استرس نشانه‌هایی در آن‌ها بروز پیدا می‌کند. ما در مقاله‌ای از مجله آدوراطب در مورد علائم آسم عصبی اطلاعاتی را در اختیار شما عزیزان قرار داده‌ایم.

کاهش خطر ابتلا به آسم آلرژیک و راه‌های پیشگیری از این بیماری 

درمان آسم آلرژیک با مراجعه به متخصص در اولین فرصت

در این مطلب از مجله آدوراطب با علائم آسم آلرژیک آشنا شده و راه‌هایی برای پیشگیری و کنترل این بیماری را مطالعه کردید. برای کنترل بهتر آسم آلرژیک، مهم است که با پزشک خود همکاری کنید و مصرف داروها را طبق توصیه‌های او پیش ببرید.

افراد مبتلا به آسم آلرژیک بهتر است که برای درمان حتما به یک متخصص مراجعه کنند. پزشک متخصص آسم عوامل محرک آلرژی را شناسایی کرده و برنامه‌ای برای کمک به افراد مبتلا به این بیماری ارائه می‌کند. چنانچه شما نیز تجربه‌ای کارآمد از درمان یا پیشگیری از آسم آلرژیک دارید، در قسمت نظرات تجربه خود را با ما و سایر همراهان آدوراطب درمیان بگذارید.

نظرات کاربران

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “علائم آسم آلرژیک چیست و چطور از این بیماری جلوگیری کنیم؟”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به شرکت آدوراطب است.

ثبت شکایات
تلفن واحد شکایت: 021-88385681