راهنمای کامل برای تغذیه مناسب در ماه اول بارداری

مقالات
1401.07.12

با رعایت یک رژیم غذایی سالم در دوران بارداری، مواد مغذی موردنیاز جنین را تأمین کنید. خوردن ویتامین و مکمل‌ها یکی از موارد مهمی است که در ماه اول بارداری باید به آن بسیار توجه کنید. نیازی نیست در دوران بارداری به اندازه دو نفر غذا بخورید، پس از پرخوری پرهیز کنید؛ چون بعد از زایمان با چالش اضافه وزن روبه‌رو خواهید شد.

آشنایی با نکات مهم برای تغذیه در ماه اول بارداری

چرا باید بدانیم در ماه اول بارداری چی بخوریم؟ یکی از عواملی که در ماه اول بارداری نقش موثری در سلامت جنین و مادر دارد، تغذیه است؛ بنابراین رعایت رژیم غذایی مناسب، یکی از موارد ضروری است که در دوران بارداری و به‌ویژه ماه اول باید به آن توجه ویژه‌ای داشت. در این مقاله شما را با آنچه باید در ماه اول بارداری بخورید و پرهیزهای غذایی آشنا می‌کنیم. اگر برای سلامت جنین در دوران بارداری به دنبال اصلاح رژیم غذایی خود هستید، تا انتهای مقاله همراه ما باشید.

برای تقویت جنین در ماه اول بارداری چی بخوریم؟

بحث تغذیه در دوران بارداری تا حدی مهم است که در بسیاری از موارد، زنان حتی قبل از مثبت شدن تست بارداری، خوردن ویتامین‌ها مثل اسید فولیک را شروع می‌کنند. از زمانی‌که تست بارداری مثبت می‌شود، تقریبا دو هفته و نیم است که از دوره بارداری می‌گذرد. بعد از فهمیدن این موضوع باید بیشتر از قبل مراقب تغذیه‌ خودتان باشید و خوردن غذاهای ناسالم را متوقف کنید. اولین کار، قرار دادن غذاهای سالم و متنوع توصیه شده در رژیم غذایی روزانه است؛ همچنین نوشیدن آب فراوان را فراموش نکنید. باید روزی 6 تا 8 لیوان آب بنوشید. در ادامه به لیست کامل مواد غذایی که باید در ماه اول بارداری بخورید و مکمل‌هایی که مراکز پخش دارو برای دوران بارداری در اختیار داروخانه‌ها می‌گذارند، اشاره می‌کنیم.

در ماه اول بارداری غذاهای غنی از فولات بخورید

یکی از مواد مهمی که بدن شما در ماه اول بارداری به آن نیاز دارد فولات است. بعد از مثبت شدن تست بارداری، احتمالا برای معاینات ماهانه نزد پزشک می‌روید. بسیاری از پزشکان برای تامین فولات، قرص روفولیک پریناتال را تجویز می‌کنند. این قرص به تامین فولیک اسید و ید کمک می‌کند. علاوه‌بر مصرف قرص، مواد غذایی مانند تخم مرغ، کلم بروکلی، آووکادو، مارچوبه، حبوبات و برخی سبزیجات سبز تیره مثل اسفناج، سرشار از فولات هستند و خوردن آن‌ها در ماه اول بارداری بسیار توصیه می‌شود. فراموش نکنید که غذاهای حاوی فولات به رشد و تقویت جنین در ماه اول بارداری کمک می‌کنند.

خوردن غذاهای حاوی فولات برای کمک به رشد جنین در ماه اول بارداری

لبنیات؛ منبع سرشار از کلسیم برای ماه اول بارداری

استفاده از مواد غذایی که حاوی کلسیم هستند، برای تکامل جنین و جلوگیری از پوکی استخوان مادر بسیار توصیه می‌شود. محصولات لبنی منبع خوبی برای تامین کلسیم، ویتامین D، پروتئین، چربی‌های سالم و اسید فولیک هستند. به همین دلیل توصیه می‌شود که در ماه اول بارداری، حداقل یک لیتر شیر به صورت روزانه مصرف کنید. به جای شیر، می‌توانید از ماست و پنیر سفت هم استفاده کنید. اگر به لاکتوز حساسیت دارید، قرص جوشان کلسیم جایگزین خوبی برای لبنیات است.

غلات؛ منبع مناسبی برای تامین ویتامین B در ماه اول بارداری

دانه‌های کامل و غلات، منبع سالمی برای تامین کربوهیدرات، فیبر رژیمی، ویتامین B و مواد معدنی نظیر آهن، منیزیم و سلنیوم هستند. در لیست مراقبت های سه ماه اول بارداری، تاکید بسیاری بر مصرف غلات کامل مثل جو، گندم، نان گندم و جو، بلغور جو دو سر، ماکارونی، برنج قهوه‌ای و گندم سیاه شده است. چون این مواد برای رشد سالم جنین بسیار ضروری هستند.

مصرف غلات، تامین کننده کربوهیدرات در ماه اول بارداری

مصرف آجیل برای تامین پروتئین در ماه اول بارداری

آجیل و مغزها منبع غنی پروتئین، چربی‌های سالم، ویتامین، مواد معدنی، فلانویید و فیبر رژیمی هستند. برای اینکه جنین سالمی داشته باشید، در ماه اول بارداری به‌طور منظم آجیل بخورید. همچنین آجیل‌ها از جمله مواد غذایی هستند که مصرف آن‌ها، علاوه‌بر ماه اول بارداری در مراقبت های دوران بارداری در سه ماهه دوم هم بسیار توصیه می‌شود. این مواد غذایی به تامین خون در دوران بارداری، رشد بافت‌های جنین و ترمیم ماهیچه‌های سینه و رحم کمک بسیاری می‌کنند.

مصرف میوه در ماه اول بارداری برای رشد سالم جنین

توصیه می‌کنیم علاوه‌بر ماه اول بارداری، مصرف میوه را در کل دوره بارداری ادامه دهید. میوه‌ها منبع غنی برای فیبر هستند. همچنین میوه‌هایی مثل انار، موز، لیمو، پرتقال، لیمو شیرین، توت فرنگی، آووکادو و سیب، حاوی ویتامین‌های مختلف، مواد معدنی و آنتی اکسیدان هستند؛ بنابراین لازم است برای رشد سالم جنین در ماه اول بارداری و سلامت بدن خودتان، هر روز سه وعده میوه مصرف کنید.

مصرف میوه برای تامین ویتامین در ماه اول بارداری

مصرف گوشت و ماهی در ماه اول بارداری برای تامین پروتئین

حتما در ماه اول بارداری گوشت، مرغ و ماهی استفاده کنید. مصرف گوشت و ماهی در صورتی‌که به‌طورکامل پخته شده باشد، ضرری برای مادر و جنین ندارند. گوشت سفید منبع مناسبی برای تامین پروتئین است و سلامت جنین در ماه اول بارداری را تضمین می‌کند.

بسیاری از افراد فکر می‌کنند که در دستورات ماه اول بارداری، از خوردن گوشت و ماهی منع شده‌اند. اما این تفکر اشتباه است. در این دستورات فقط اشاره شده که از خوردن ماهی و گوشت خام که حاوی باکتری هستند، پرهیز کنید. برای مثال بهترین ماده غذایی برای استفاده از پروتئین کم چرب و باکیفیت، ماهی است. همچنین ماهی منبع بسیار خوبی از اسیدهای چرب امگا 3، ویتامین‌های E، D و B2 محسوب می‌شود.

در ماه اول بارداری چی نخوریم؟

رژیم غذایی نامناسب، به‌‌سادگی باعث جذب منابع غذایی غیرمفید و گاهی مضر می‌شود. در کنار مواد غذایی که خوردن آن‌ها در ماه اول بارداری توصیه می‌شود، بعضی مواد غذایی هستند که استفاده آن‌ها برای سلامت و رشد جنین مناسب نیست.

یکی از موارد پنیرهای نرم هستند. از آنجایی که این نوع پنیر از شیر غیر پاستوریزه ساخته می‌شود، ممکن است حاوی باکتری باشد و منجر به مسمومیت غذایی شود.

مورد بعدی غذاهای آماده و فراوری شده مثل آب‌میوه، کیک و بیسکویت و غذاهای آماده حاوی مواد افزودنی و نگهدارنده هستند. خوردن این مواد غذایی در حالت عادی هم توصیه نمی‌شود. حال باتوجه‌به اینکه سطح شکر، سدیم، چربی و کالری در این مواد غذایی بالا است، مطمئنا برای سلامت شما و جنین خطر جدی محسوب می‌شوند.

یکی دیگر از مواد غذایی که در ماه اول بارداری از خوردن آن باید جداً خودداری کنید، آناناس است. آناناس حاوی ماده‌ای به نام بروملین است. این ماده رحم را ملایم می‌کند و ممکن است خوردن آن در دوران بارداری منجر به سقط جنین شود.

حذف غذاهای آماده از رژیم غذایی در ماه اول بارداری

آدوراطب، مرکز پخش انواع ویتامین و مکمل‌های دوران بارداری

در این مقاله با بررسی موارد مختلف به این سوال پاسخ دادیم که در ماه اول بارداری چی بخوریم؟ با رعایت یک رژیم غذایی سالم، جنین هر آنچه که برای تقویت نیاز دارد، دریافت می‌کند. همچنین در طول دوره بارداری به این نکته توجه داشته باشید که نیازی نیست به اندازه دو نفر غذا بخورید. پس، از پرخوری پرهیز کنید. چون بعد از زایمان با چالش اضافه وزن روبه‌رو خواهید شد. خوردن ویتامین و مکمل‌ها یکی دیگر از موارد مهمی است که در ماه اول بارداری باید به آن بسیار توجه کنید. بهتر است برای داشتن یک رژیم غذایی و گرفتن مکمل‌های مناسب با پزشک مشورت کنید و او را از حساسیت‌های غذایی که دارید، آگاه کنید. اگر مادر هستید یا برای چندمین بار است که باردار می‌شوید، تجربیات خود در مورد رژیم غذایی ماه اول بارداری را با ما به اشتراک بگذارید.

نظرات کاربران

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “راهنمای کامل برای تغذیه مناسب در ماه اول بارداری”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به شرکت آدوراطب است.

ثبت شکایات
تلفن واحد شکایت: 021-88385681