آیا کهیر در کودکان خطرناک است؟ معرفی علائم کهیر پوستی در کودکان

مقالات
1402.07.18

آشنایی با علائم پوستی در کودکان و علت بروز آن

بررسی خطر کهیر برای کودکان و معرفی انواع آن کهیر و راه‌حل درمان

ابتلا به کهیر در کودکان بسیار شایع است. علت کهیر در کودکان اغلب واکنش‌های آلرژیک هستند. این واکنش‌ها باعث می‌شوند سیستم ایمنی بدن کودکان، مواد شیمیایی مانند هیستامین را در پاسخ به محرک‌ها وارد پوست کند. معمولاً مشاهده‌ علائم کهیر در کودکان نگران‌کننده نیست و این مشکل با مصرف آنتی‌هیستامین‌ها تجویزشده توسط پزشک از بین می‌رود. اما توجه داشته باشید که در صورت مشاهده کهیر روی پوست کودک، حتما او را نزد پزشک ببرید تا از مشکلات احتمالی جلوگیری شود. در ادامه به معرفی علائم کهیر پوستی در کودکان می‌پردازیم. 

علائم کهیر در کودکان؛ نشانه‌های شایع و خطرناک برای کودکان

کهیر پوستی در کودکان را معمولا می‌توان با علائم شایع مانند جوش‌ها و دانه‌های قرمز پوستی، خارش جوش‌ها و متورم شدن آن‌ها روی پوست تشخیص داد. کهیر اغلب دانه‌ یا قسمت‌های برجسته صورتی مایل به قرمز روی پوست است. دانه‌های کهیر روی پوست تیره، بنفش یا خاکستری به نظر می‌رسند که معمولا با مصرف داروهای تجویز شده توسط پزشک مانند شربت سیتریزین کودکان، کهیر رفع می‌شود. همچنین کهیرهای پوستی ممکن است به‌صورت گروهی بزرگ یا کوچک ظاهر شوند. در ادامه علائم مهم و خطرناک کهیر پوستی کودکان را معرفی می‌کنیم:

  • سرگیجه 
  • خارش
  • احساس سوزش
  • تورم در دست‌ها، پاها، چشم‌ها و لب‌ها
  • مشکل در تنفس یا بلع (دیسفاژی)
  • استفراغ
  • از دست دادن هوشیاری
  • بیرون ریختن آب دهان
  • تب شدید
  • درد مفاصل
  • تورم در زبان یا گلو

به علائم نام‌برده آنافیلاکسی یا تهدیدکننده زندگی می‌گویند. درصورتی‌که کودک هر یک از علائم بالا را داشت باید خیلی سریع او را به پزشک رساند. این نشانه‌ها، آلرژی‌های بسیار شدیدی هستند که زندگی افراد را تهدید می‌کنند. با شناخت نوع آلرژی خود باید از آن آلرژیک در ادامه زندگی حتما دوری کرد. 

نشانه شایع کهیر؛ دانه‌ صورتی مایل به قرمز روی پوست با خارش

انواع کهیر در کودکان و درمان آن؛ کهیر مزمن و حاد

انواع کهیر در کودکان به دو دسته کهیر حاد و کهیر مزمن براساس بر حسب طول مدت بروز تا بهبود کامل تقسیم می‌شوند. انواع این کهیرها به‌دلایل مختلفی مانند حساسیت‌‌های غذایی، نور خورشید، گرما، خاک و سایر موارد آلرژیک به‌وجود می‌آیند. برای درمان یا کنترل انواع کهیر در کودکان از دارو و آمپول‌های موثر توزیع‌شده توسط شرکت‌های پخش دارو مختلف استفاده خواهد شد. در ادامه به توضیح هرکدام از انواع کهیرهای پوستی کودکان می‌پردازیم.

کهیر مزمن در کودکان؛ واکنش آلرژیک طولانی مدت

کهیر مزمن در کودکان نوع طولانی مدت این واکنش آلرژیک است که معمولا بیش از ۶ هفته ادامه پیدا می‌کند. اغلب پیدا کردن علت کهیر مزمن نسبت به کهیر حاد بسیار سخت‌تر خواهد بود؛ زیرا غذاها یا داروهای خاص باعث بروز این نوع کهیر نمی‌شوند. 

کهیر مزمن اگر از نوع القایی باشد، به این معناست که بدن کودک شما در برابر گرما یا سرما هوا یا محرک‌های این‌چنینی دیگر واکنش نشان داده است. اگر کهیر مزمن از نوع خودبه‌خودی باشد، نمی‌توان برای آن محرک به‌خصوصی را تشخیص داد و فقط باید با استفاده از روش‌های درمانی آن را کنترل کرد.

اگر کودک مبتلا به کهیر مزمن شده باشد، باید آماده مراقبت حداقل ۷ هفته‌ای از پوست او بود. با مراجعه به پزشک برای درمان این نوع کهیر معمولا داروهای آنتی هیستامین مانند شربت نئوتادین برای کودکان به همراه سایر روش‌ها درمان تجویز می‌شود. با مصرف داروها کودک روز به روز بهبود خواهد یافت. 

کهیر مزمن در کودکان؛ نوع طولانی مدت واکنش آلرژیک و بدون علت مشخص

کهیر حاد در کودکان؛ آلرژی به مواد خوراکی، نوشیدنی و داروهای خاص

کهیر حاد لکه‌ها و برآمدگی‌های قرمز روی سطح پوست است که در نتیجه واکنش بدن به آلرژن‌ها یا عوامل حساسیت‌زا به‌وجود می‌آید. کهیر حاد در کودکان و همچنین بزرگسالان معمولا هنگامی رخ می‌دهد که سیستم ایمنی درحال مقابله با عامل حساسیت‌زا قرار می‌گیرد. علل کهیر حاد در کودکان اغلب مصرف دارویی خاص، خوراکی یا نوشیدنی خواهد بود.

 پس از یافتن حساسیت کودک به مواد غذایی خاص باید از مصرف آن برای همیشه یا تا زمان تغییر حساسیت‌های بدن جلوگیری کرد. با مراجعه به پزشک برای درمان کهیر حاد کودکان، ممکن است داروهایی مانند قرص تلفست در کنار سایر روش‌های درمانی تجویز شوند. با مصرف دارو و انجام دستورات پزشک، علائم کهیر روی پوست کودک در مدت زمان کوتاهی از بین خواهد رفت.

کهیر حاد؛ واکنش بدن به آلرژن‌ها، مواد غذایی، دارو و سایر عوامل حساسیت‌زا

درمان‌های خانگی برای رفع کهیر پوستی در کودکان

روش‌های بسیاری برای رفع کهیر در کودکان و درمان آن پیشنهاد می‌کنند. در ادامه موثرترین راه‌حل‌های درمان خانگی کهیر در کودکان را نام برده‌ایم:

استفاده از کرم‌های آنتی‌هیستامین

گرفتن دوش آب سرد برای کاهش خارش و التهاب

استفاده از از کمپرس‌های سرد

پوشیدن لباس‌های گشاد

توجه داشته باشید برای استفاده از هرگونه دارو و پماد حتما با پزشک مشورت کنید تا از هرگونه عوارض ناشی از آن‌ها جلوگیری شود.

راه‌حل درمان انواع کهیر در کودکان؛ مراجعه به پزشک و استفاده از داروها و پمادها

مراجعه به پزشک برای درمان و کنترل انواع کهیر پوستی کودکان

بسیاری از والدین تصور می‌کنند که هر نوع کهیر در کودکان خطرناک است؛ درصورتی‌که ابتلا به کهیر در کودکان شایع است و عمدتاً به علت واکنش‌های آلرژیک رخ می‌دهد. علائم کهیر پوستی در کودکان شامل دانه‌های قرمز پوستی، خارش و متورم شدن آن‌ها می‌شوند. همچنین در مقاله به تشخیص علائم خطرناکی که به‌طور نادر ولی جدی در کودکان ایجاد می‌شوند، اشاره کردیم. 

این علائم شامل سرگیجه، تورم در دست‌ها، پاها، چشم‌ها و لب‌ها، مشکل در تنفس، استفراغ، از دست دادن هوشیاری، تب شدید، درد مفاصل، تورم در زبان یا گلو و بیرون ریختن آب دهان هستند که با نام آنافیلاکسی شناخته می‌شوند و نیاز به مراقبت‌های پزشکی فوری دارند.

درمان کهیر پوستی در کودکان شامل استفاده از داروهای آنتی‌هیستامین و داروهای تجویزشده توسط پزشک می‌شود. همچنین، درمان‌های خانگی مثل گرفتن دوش آب سرد و استفاده از کرم‌های آنتی‌هیستامین نیز به کنترل علائم کمک بسیاری می‌کنند. درصورتی‌که سوالی در مورد کهیر در کودکان دارید با ما در بخش پایین همین صفحه به اشتراک بگذارید.

نظرات کاربران

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “آیا کهیر در کودکان خطرناک است؟ معرفی علائم کهیر پوستی در کودکان”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به شرکت آدوراطب است.

ثبت شکایات
تلفن واحد شکایت: 021-88385681