علائم آلرژی در کودکان چیست؟ 5 نشانهای که بهتر است بدانید
آشنایی با شایعترین علائم آلرژی در کودکان و علتهای آن
آشنایی با شایعترین علائم آلرژی در کودکان و علتهای آن
طبق آخرین آمار edc، حدود ۲۷ درصد کودکان آمریکایی به یکی از حساسیتهای فصلی، اگزما و آلرژی غذایی طی یک سال مبتلا شدند. بیشترین علت شیوع حساسیت در کودکان، آلرژی فصلی و غذایی است. بروز آلرژی در کودکان نشانه یک هشدار کاذب توسط سیستمایمنی بدن بوده که بدن کودک را دچار واکنشهای ضدالتهابی میکند. اگر قصد دارید با علائم آلرژی در کودکان آشنا شوید، خواندن این مقاله کمکتان خواهد کرد. پس از خواندن این مقاله میتوانید براساس شرایط و شدت آلرژی در کودکتان با اقدام بهموقع این عارضه را کنترل کنید.
اگر کودکتان به برخی از مواد غذایی، نیش حشره یا مواد شیمیایی حساسیت داشته باشد، ممکن است این حساسیت با نمایش برجستگی و لکههای قرمز روی پوست ظاهر شوند. لکههای قرمزی حوالی صورت، چشم و دهان کودک که همراه با خارش بهوجود میآید. اگرچه خارش و قرمزی جزو حساسیتهای خطرناک محسوب نمیشود، اما درصورتیکه شاهد تورم گلو یا زبان کودکتان بوده یا مشکلی در تنفس او بهوجود آمد، به جای درمان خانگی خارش بدن کودکان در سریعترین زمان ممکن به پزشک مراجعه کنید. برای درمان خارش و قرمزی ناشی از حساسیت، پزشک ممکن است شربت نئوتادین برای کودکان تجویز کند.
طبق آمار، تا ۴۰ درصد احتمال بروز علائم آلرژی در کودکانی که یک یا هر دو والدین آنها دچار حساسیت هستند، افزایش پیدا میکند. از طرفی، کودکان بهخاطر سیستم ایمنی ضعیفی که دارند، بیشتر از افراد بالغ در معرض ابتلا سرماخوردگی هستند. بااینوجود، اگر علائم سرماخوردگی مانند عطسه، سرفه یا آبریزش بینی تا چندین هفته ادامه پیدا کند، هشدار وجود حساسیت در کودک محسوب میشود.
بروز این علائم ممکن است ناشی از حساسیت فصلی، حساسیت به گردوغبار، دود سیگار، پرز بدن حیوانات خانگی یا مواد غذایی باشد. برای بررسی دقیق علائم آلرژی در کودکان نیاز است به پزشک مراجعه کنید. در این زمینه، پزشک پس از انجام معاینات و آزمایشات مختلف، براساس وضعیت کودک ممکن است داروهای ضدآلرژی مانند قرص نئوتادین تجویز کند.
تورم ناشی از حساسیت آنژیوادم نام دارد. درصورتیکه حساسیت تشدید پیدا کند، بهصورت ورم و تورم در نواحی اطراف چشم، لب، دست و پا و گلو اتفاق میافتد. اقداماتی از جمله قرار دادن کیسه یخ و مصرف آنتیهیستامین به کنترل و بهبود تورمات ناشی از حساسیت کمک میکند. درنظر داشته باشید، مقدار مواد شیمیایی در داروهای کودکان از داروهای بزرگسالان کمتر است. بههمین دلیل، حتما داروهایی که توسط پزشک متخصص تجویز شدهاند را مطابق با دستور وی به کودک خود بدهید. مصرف خودسرانه دارو یا برخی از درمان های خانگی حساسیت کودکان ممکن است علائم آلرژی در کودکان را شدیدتر کند.
اگر کودک به ماده غذایی خاصی حساسیت داشته باشد، این حساسیت ممکن است بهصورت همزمان، با علائم مختلفی از جمله احساس خارش در گلو، ورم صورت و مشکلات گوارشی بروز پیدا کند. آلرژی و حساسیت غذایی زمانی اتفاق میافتد که سیستم ایمنی بدن، مادهای از غذا را اشتباهی بهعنوان یک ماده مهاجم و مضر درنظر میگیرد؛ درنتیجه تعدادی مواد شیمیایی آزاد میشود که با بروز علائم آلرژی خود را نشان میدهد.
بهطور معمول، غذاهایی که ممکن است سبب بروز آلرژی در کودکان شود، شامل شیر، تخممرغ، بادامزمینی، آجیل یا ماهی است. همچنین کودکانی که شیر خشک مصرف میکنند، ممکن است به برخی از آنها واکنشهای آلرژیک نشان دهند. بههمین دلیل برای این کودکان بهتر است با مشورت متخصص تغذیه از شیرخشکهای غیرآلرژیک مانند گیگوز1 استفاده کنید.
بروز آلرژیهای تنفسی معمولاً در اثر حساسیت به موادی مثل گردوغبار، گرده گل یا حیوانات خانگی رخ میدهد. آسم بهعنوان یکی از شایعترین آلرژیهای تنفسی شناخته شده است. در این نوع آلرژی، راه هوایی و مجاری بینی تحت تاثیر قرار میگیرد. دراینصورت، علائمی مانند سختی در تنفس همراه سایر علائم ظاهر میشود. برای تشخیص آلرژی کودکان نیاز است به متخصص مراجعه کنید تا پزشک با انجام تستهای مختلف، نوع و دلیل بروز آلرژی را تشخیص دهد.
باوجودی که علائم بروز آلرژی مختلف است، برخی نشانههای مشترک در آلرژی وجود دارد. در این مطلب، به معرفی نشانه و علائم آلرژی در کودکان پرداختیم. نکته بسیار مهم در مواجهه با واکنشهای آلرژیک در کودکتان، این است که به جای درمان خانگی حساسیت کودکان، به پزشک متخصص مراجعه کنید تا با تشخیص دقیق از پیشرفت این عارضه جلوگیری کند. بههمین دلیل، پیشنهاد میکنیم به جای استفاده از هرگونه درمان خانگی، وضعیت آلرژی کودک را ابتدا با پزشک درمیان بگذارید. آیا کودک شما تا به حال دچار واکنشهای آلرژیک شده است؟ چه علائم آلرژی در او بروز پیدا کرده است؟ تجربهتان را در بخش کامنت میتوانید با ما و سایر خوانندگان به اشتراک بگذارید.
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به آدوراطب است.
نظرات کاربران