گوش درد ناشی از سرماخوردگی در کودکان

مقالات
1402.08.17

آشنایی با روش‌های درمانی گوش درد ناشی از سرماخوردگی

بررسی علت گوش درد در کودکان در بلاگ آدوراطب

عفونت گوش در کودکان ممکن است بخشی از شنوایی کودک را کاهش دهد. همچنین باعث اذیت شدن کودک در مدت بیماری شود. مراجعه به پزشک و معاینه کودک برای یافتن علت گوش درد، اولین اقداماتی است که باید برای درمان انجام شود. در این مطلب به بررسی گوش درد کودکان بر اثر سرماخوردگی، علت و راه‌های درمان این عارضه می‌پردازیم. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد گوش درد ناشی از سرماخوردگی، مطالعه این مطلب مفید را از دست ندهید. 

عفونت بخش میانی و داخلی گوش؛ دو علت اصلی گوش درد 

بیشترین علت ایجاد گوش درد در کودکان بر اثر بیماری‌های ویروسی است و نیازی به مصرف آنتی بیوتیک ندارد. گاهی پزشک برای تسکین سرماخوردگی در کودکان به تجویز داروهایی مثل قرص کلداکس اقدام می‌کند. مصرف کلداکس باعث از بین رفتن علائم سرماخوردگی و به‌دنبل آن درد گوش خواهد شد. در این بخش به بررسی دلایل ایجاد درد گوش در کودکان می‌پردازیم. 

  • عفونت گوش: ایجاد عفونت در مجرای داخلی و میانی گوش ممکن است منشا درد گوش باشد. 
  • عفونت مجاری تنفسی بالا: منظور از مجاری تنفسی بالا، عفونت دهان و لثه، سینوزیت، سرماخوردگی و آنفولانزا است. عفونت در مجاری تنفسی بالا ممکن است همراه با درد باشد. 

تشخیص علت اصلی ایجاد درد بر عهده پزشک است تا بهترین روش درمان را تجویز کند. دکتر با انجام آزمایش و معاینه مجاری تنفسی بالای کودک، منشا اصلی سرماخوردگی را پیدا می‌کند. پزشک ممکن است برای التیام عفونت بدن داروهای مختلفی را تجویز کند.

عفونت گوش میانی؛ یکی از دلایل ایجاد گوش درد در کودکان

راه‌های درمان گوش درد در کودکان؛ برای استفاده از روش های درمانی به پزشک مراجعه کنید

برای درمان گوش درد ابتدا باید علت ایجاد درد را مشخص کنید گاهی استفاده خودسرانه از روش‌های دارویی و خانگی برای درمان گوش درد منجر‌به تشدید عارضه و طولانی شدن دوره درمان می‌شود. به‌این‌ترتیب اولین اقدام برای درمان گوش درد در کودکان، مراجعه به پزشک است. اگر پزشک تشخیص دهد که بیماری بر اثر بیماری‌های ویروسی و آنفولانزاست، داروهای مخصوص برای تسکین و التیام گوش درد را تجویز می‌کند. گاهی نیز گوش درد ممکن است بر اثر آلرژی باشد؛ در‌این‌صورت پزشک ممکن است داروهایی مثل شربت نئوتادین را تجویز کند. شربت نئوتادین باعث بهبود علائم آلرژی و رفع گوش درد خواهد شد. معمولا عفونت گوش در کودکان به‌سرعت و در کمتر از پنج روز برطرف می‌شود. این نوع عفونت‌ها معمولا نیازی به مصرف آنتی بیوتیک ندارند. 

پزشک چه زمانی برای گوش درد کودکان آنتی بیوتیک تجویز می‌کند؟

پزشک زمانی ممکن است آنتی بیوتیک تجویز کند که عفونت گوش شدید باشد. همچنین اگر مصرف داروهای معمولی باعث بهبود گوش درد نشود، پزشک ممکن است روش‌های دارویی دیگری مثل تجویز آنتی بیوتیک را برای بیمار تجویز کند. باتوجه‌به فعالیت شرکت پخش دارویی، امکان تهیه انواع داروهای درمانی برای سرماخوردگی از داروخانه‌های سراسر کشور فراهم شده است. 

علاوه بر موارد گفته شده، اگر پرده گوش سوراخ و هر دو گوش عفونی شده باشند، پزشک ممکن است برای فرد آنتی‌بیوتیک تجویز کند. برای اثربخشی آنتی بیوتیک‌ها لازم است که بیمار تا آخرین قرص تجویز شده را مصرف کند‌. برخی افراد با مشاهده علائم بهبودی، به‌طورخودسرانه مصرف آنتی بیوتیک‌ها را قطع می‌کنند. این کار ممکن است منجر‌به بازگشت علائم بیماری شود؛ بنابراین برای تکمیل روند درمان تا آخرین آنتی بیوتیک تجویز شده توسط پزشک باید مصرف شود.

مراجعه به پزشک؛ اقدامی ضروری برای درمان گوش درد در کودکان

رعایت بهداشت فردی و واکسیناسیون؛ دو راهکار برای پیشگیری از سرماخوردگی در کودکان

پیشگیری بهتر از درمان است؛ با در نظر داشتن این اصل بهتر است راهکارهایی برای پیشگیری از ایجاد سرماخوردگی و به‌دنبال آن گوش درد در کودکان را فرا بگیرید. اولین فاکتور موثر بر پیشگیری از سرماخوردگی، شستن مداوم دست‌ها و صورت است. دست کودکان بر اثر لمس سطوح مختلف در خانه، محیط‌های عمومی و مدرسه آلوده می‌شود. خوردن تغذیه با این دست‌ها منجربه انتقال ویروس و بیماری به مجاری تنفسی و دهان خواهد شد. شستن مداوم دست‌ها و اجتناب از صرف غذا با دست‌های آلوده به پیشگیری از ایجاد سرماخوردگی در کودکان کمک خواهد کرد.

علاوه‌بر شستن دست‌ها، واکسیناسیون روشی علمی و تایید شده برای جلوگیری از سرماخوردگی‌های شدید است. هر چند که واکسن‌ها در برابر انواع ویروس‌های سرماخوردگی مقاومت کامل ندارند؛ بااین‌حال واکسیناسیون درصد بالایی از احتمال سرماخوردگی را کاهش می‌دهد. علاوه بر این، واکسیناسیون باعث کاهش شدت سرماخوردگی در کودکان می‌شود. نوشیدن آب و مایعات با ویتامین سی نیز از راهکارهای پیشگیری از سرماخوردگی و پاسخ به سوال «برای سرماخوردگی چی بخوریم» به شمار می‌رود.

شستن مداوم دست‌ها؛ راهکاری برای پیشگیری از سرماخوردگی

مراقبت از کودک در دوران بیماری با مرطوب نگه داشتن محیط

مصرف داروهای کودکان باعث از بین رفتن علائم بیماری در کودکان می‌شود. بااین‌حال رعایت کردن نکاتی مثل استراحت و تنظیم دمای بدن باعث تسریع روند بهبودی خواهد شد؛ بنابراین علاوه‌بر مصرف داروهای تجویز شده توسط پزشک، استراحت کردن در محیطی با رطوبت متعادل، باعث تسریع روند بهبود کودک می‌شود. همچنین ممکن است کودک در دوران سرماخوردگی تب کند؛ ازاین‌رو تنظیم دمای بدن به‌وسیله حوله مرطوب برای جلوگیری از تشدید بیماری بر اثر تب از اهمیت بالایی برخوردار است. 

استراحت کردن؛ راهکاری موثر بر تسریع روند بهبودی کودک

مراجعه به پزشک و صرف منظم داروهای تجویز شده؛ مهم‌ترین اقدام برای درمان گوش درد

در این مقاله به بررسی گوش درد ناشی از سرماخوردگی در کودکان پرداختیم. گوش درد در کودکان ممکن است بر اثر عفونت مجاری داخلی و میانی گوش اتفاق بیفتد. معمولا عفونت گوش بر اثر سرماخوردگی بدون نیاز به مصرف آنتی بیوتیک درمان می‌شود. برای تشخیص علت گوش درد کودکان باید به پزشک مراجعه شود. پزشک براساس انجام معاینه‌های فیزیکی و شرح حال بیمار به تجویز دارو و راهکارهای درمانی اقدام خواهد کرد. گاهی پزشک برای تسکین درد گوش قرص ادوالژین را تجویز می‌کند. این دارو برای مهار درد در کودکان موثر است.

شستن مداوم دست‌ها و نوشیدن مایعات فراوان از راهکارهای پیشگیری از سرماخوردگی هستند. در صورت ابتلای کودک به سرماخوردگی و گوش درد، والدین باید مراقبت‌های خاصی مثل تنظیم دمای بدن کودک را انجام دهند. استراحت کردن کودک تا حد بالایی از تشدید عفونت در گوش جلوگیری خواهد کرد. اگر سوالی در مورد گوش درد در  کودکان دارید، با ما در قسمت کامنت‌ها به اشتراک بگذارید تا در سریع‌ترین زمان ممکن پاسخگوی شما باشیم.

نظرات کاربران

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “گوش درد ناشی از سرماخوردگی در کودکان”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به شرکت آدوراطب است.

ثبت شکایات
تلفن واحد شکایت: 021-88385681