آشنایی با عفونت کلیه، علائم و عوارض آن

مقالات
1401.06.22

عفونت کلیه یکی از بیماری‌هایی است که عده بسیاری از آن رنج می‌برند. درصورت تشخیص و درمان به‌موقع، می‌توان از عوارض جبران‌ناپذیر عفونت کلیه جلوگیری کرد. برخی نشانه‌های این بیماری عبارت‌اند از: تپش قلب، تهوع و استفراغ، بوی بد ادرار و تب و لرز. برای پیشگیری از ابتلا به عفونت کلیه، روزانه آب کافی بنوشید، ادرار خود را نگه ندارید و نظافت شخصی را رعایت کنید.

بررسی عوارض و دلایل ابتلا به پیلونفریت و خطرهای آن

عفونت کلیه یا پیلونفریت یک عفونت در مجاری ادراری است. این بیماری از مثانه و مجراهای ادرار شروع می‌شود و تا کلیه‌ها ادامه پیدا می‌کند. هنگام ابتلا به این بیماری باید در اسرع وقت به‌فکر درمان افتاد. در صورت تعلل در درمان عفونت کلیه با وارد شدن باکتری‌ها به جریان خون، صدمات جبران‌ناپذیری به بیمار وارد خواهد شد. مطلب پیش‌رو قرار است به سوال «آیا عفونت کلیه خطرناک است؟» پاسخ دهد؛ اگر به اطلاعات مفیدی درباره بیماری پیلونفریت نیاز دارید، این مقاله برای شما نوشته شده است.

دلایل ابتلا به پیلونفریت؛ از جنسیت افراد تا ضعف سیستم ایمنی

عفونت کلیه به‌دلیل ورود باکتری‌ها به مجاری اداری و دستگاه تناسلی و گسترش آن‌ها تا کلیه‌ها ایجاد می‌شود. در این مواقع ممکن است درد کلیه نیز در بیماران اتفاق بیفتد و آن‌ها را راهی بیمارستان کند. برخی دلایل ابتلا به پیلونفریت را در این بخش آورده‌ایم:

  • ضعف سیستم ایمنی بدن: افراد مبتلا به ایدز، دیابت و اشخاصی که پیوند اعضای بدن انجام داده‌اند، به‌دلیل شرایط خاص خود سیستم ایمنی ضعیفی دارند. این بیماران حتما باید تحت چکاپ سالیانه قرار بگیرند.
  • جنسیت بیمار: بانوان به‌دلیل کوتاه بودن مجرای ادرار، باکتری‌ها را راحت‌تر و سریع‌تر به کلیه می‌رسانند. به‌دلیل نزدیک بودن مجرای واژن به مقعد نیز احتمال ورود باکتری‌ها به مثانه بسیار بالاتر خواهد بود.
  • بیماری بازگشت ادرار: هنگامی که ادرار فرد بیمار از مثانه به کلیه‌ها باز می‌گردد، این بیماری ایجاد می‌شود که زمینه‌ساز عفونت کلیه است.
  • گرفتگی مجرای ادرار: در صورت انسداد مجاری یا کاهش جریان ادرار، تخلیه آن به‌طورکامل انجام نمی‌شود؛ همین موضوع باعث عفونت کلیه‌ها خواهد شد.
  • استفاده از سوندهای ادراری: برای بیمارانی که به‌تازگی عمل جراحی انجام داده‌اند، برای تحرک کمتر از سوند ادراری استفاده می‌شود. استفاده طولانی‌مدت از سوند ممکن است ادرار را به‌طورکامل تخلیه نکند و سبب پیلونفریت شود.

کلیه موارد ذکر شده، ممکن است خود به‌تنهایی زمینه‌ساز ابتلا به عفونت کلیه شوند یا خطر ابتلا به این بیماری را افزایش دهند. با مراجعه به‌موقع به پزشک متخصص و انجام چکاپ‌های ماهیانه یا سالانه، از ابتلا به بیماری عفونت کلیه جلوگیری کنید.

ايا عفونت كليه خطرناك است؟ بله! درصورت ضعف سیستم ایمنی

علائم عفونت خفیف کلیه تا نوع حاد آن؛ از تهوع تا تکرر ادرار

علائم ابتلا به پیلونفریت معمولا پس از دو روز خودشان را نشان می‌دهند. داروهای عفونت کلیه را پس از مشاهده علائم و در صورت صلاح‌دید دکتر باید مصرف کرد. از جمله نشانه‌های پیلونفریت عبارت‌اند از:

  • تکرر ادرار
  • درد شکم
  • تهوع و استفراغ
  • مشاهده خون در ادرار
  • تب و لرز
  • از دست دادن اشتها
  • خستگی و بی‌حالی
  • درد کشاله ران
  • بوی بد هنگام ادرار
  • سرگیجه
  • تپش قلب شدید
  • تنفس سریع

هنگام بروز بیماری عفونی در قسمت کلیه‌ها، ممکن است سوال مشترکی در ذهن افراد ایجاد شود: آیا علائم عفونت کلیه در مردان با زنان تفاوت دارد؟ از آن‌جایی که طول مجاری ادرار در دو جنس باهم متفاوت است، بنابراین ممکن است نشانه‌های بیشتری نیز در بانوان دیده شود. اگر نمی‌دانید علائم عفونت کلیه در زنان چیست، باید در کنار کلیه موارد ذکر شده، به درد لگن و درد در بالای استخوان دستگاه تناسلی نیز اشاره کنیم.

چنانچه  داروی ایروکاست ۱۰ پس از معاینه و تشخیص پزشک در نسخه‌تان قید شده بود، برای خرید آن با شماره‌های درج شده در سایت تماس بگیرید.

عوارض پیلونفریت؛ آیا عفونت کلیه خطرناک است؟

هنگام شروع درد در قسمت کلیه و لگن، احتمال بروز پیلونفریت وجود دارد. بسیاری از افراد به‌جای مراجعه به پزشک متخصص، به فکر درمان عفونت کلیه در خانه می‌افتند که بسیار اشتباه است. درصورت درمان‌های خودسرانه یا مراجعه دیرهنگام به پزشک، بیمار عوارض شدیدی را تجربه خواهد کرد. مسومیت خونی، پخش شدن میکروب‌ها در سراسر بدن، فشارخون بالا، نارسایی کلیوی و در بانوان باردار، باعث تولد نوزادان کم‌وزن خواهد شد. این نکته مهم را به‌یاد داشته باشید که پزشکان پس از بررسی‌های گوناگون و آزمایش‌های مختلف برای تجویز داروی مربوط به عفونت کلیوی اقدام می‌کنند. به همین دلیل مصرف خودسرانه داروهای مختلف، اقدامی بسیار اشتباه و گاهی خطرآفرین خواهد بود.

درمآن عفونت کلیه با مراجعه سریع به پزشک

یکی از بیماری‌هایی افراد بسیاری به صورت ارثی با آن دست و پنجه نرم می‌کنند، حساسیت‌های فصلی یا همان آلرژی است. برخی پزشکان ممکن است پس از معاینه بیماران مبتلا به آلرژی، استفاده از قرص نئوتادین را تجویز کنند. فراموش نکنید که این دارو را تا پایان دوره درمان مصرف کنید. اما اگر مبتلا به بیماری کلیوی یا سایر بیماری‌های دیگر هستید برای پیشگیری از تداخل دارویی، حتما لیست داروهای مصرفی را به پزشک معالج آلرژی اطلاع دهید.

نحوه تشخیص پیلونفریت؛ هرگونه اقدام با صلاح‌دید پزشک انجام شود

پس از احساس درد کلیه، حتما به پزشک متخصص و حاذق مراجعه کنید. دکتر با معاینه و درخواست آزمایش کشت ادرار، وضعیت کلیه‌های بیمار را بررسی می‌کند. باتوجه به شرایط مریض، انجام سونوگرافی، سیستومتروگرام ادراری، معاینه دیجیتال رکتوم یا اسکن دی مرکاپتوسوکسینیک اسید را تجویز خواهد کرد. برخی افراد می‌پرسند «برای عفونت کلیه چه بخوریم؟» و به صورت خودسرانه از آنتی بیوتیک‌ها استفاده می‌کنند. این روش کاملا منع شده است؛ هرگونه دارو برای درمان بیماری‌های باکتریایی و عفونی حتما باید با تجویز مستقیم پزشک مصرف شود. امکان پخش سراسری و توزیع داروهایی از قبیل قرص اکستاتنت برای بیمارستان‌ها و مراکز دارویی در کل کشور وجود دارد. پیشنهاد می‌کنیم مسئولین مربوطه در مراکز درمانی برای سفارش و خرید این دارو با شماره‌های قید شده در سایت تماس بگیرند.

در چه صورت عفونت کلیه تبدیل به یک تهدید جدی می‌شود؟

افرادی که هنوز بیماری پیلونفریت را جدی نگرفته‌اند، به‌دنبال بهترین دمنوش برای عفونت کلیه هستند؛ درصورتی‌که این بیماری عفونی از طریق مصرف گیاهان درمان نخواهد شد. برخی افراد به‌دلیل شرایط جسمانی خود، لازم است بسیار زودتر از دیگران معاینه و بستری شوند. اشخاص بالای ۶۵ سال، خانم‌های باردار، بیماران دیابتی، کسانی که عفونت کلیه در خونشان پخش شده و افراد ناتوان در مصرف دارو یا نوشیدن مایعات باید پس از بررسی‌های اولیه، در بیمارستان بستری شوند. به‌جای خوردن دمنوش و داروهای گیاهی نیز باید در اسرع وقت به پزشک مراجعه کرد.

خطر عفونت کلیه برای خانم‌های باردار

چنانچه بیمارستان‌ها و مراکز دارویی در سراسر کشورقصد خرید قرص ویرابکس را دارند، پیشنهاد می‌کنیم با شماره‌های نوشته شده در این سایت تماس حاصل کنند.

آیا عفونت کلیه درمان دارد؟ راه‌های پیشگیری و مقابله با پیلونفریت

در این مقاله از آدوراطب به‌طورکامل به سوال «آیا عفونت کلیه خطرناک است» پاسخ دادیم. از آن‌جایی که پیشگیری بهتر از درمان است، ما نیز چند راه موثر در جلوگیری از ابتلا به عفونت کلیوی به شما معرفی می‌کنیم:

  1. هیچ‌گاه ادرار خود را نگه ندارید و در صورت نیاز، سریعا مثانه خود را تخلیه کنید.
  2. از مصرف محصولات بهداشتی زنانه معطر در ناحیه تناسلی جدا خودداری کنید.
  3. حتما روزانه ۸ لیوان آب بنوشید. این امر موجب حذف باکتری‌ها هنگام ادرار می‌شود.
  4. هنگام تمیز کردن خود در سرویس‌های بهداشتی، دستمال را از جلو به پشت بکشید.
  5. پس از رابطه جنسی حتما ادرار کنید تا باکتری‌های مجاری ادرار از بین بروند.

با رعایت نکات گفته شده و مصرف مواد غذایی همچون تخم مرغ، انگور قرمز، پروبیوتیک‌ها، سیر، ویتامین سی و جعفری، درصد احتمال ابتلا به عفونت‌های کلیوی را کم کنید. لطفا اگر تجربه‌ای در زمینه مصرف مواد غذایی مفید برای از بین بردن عفونت‌ کلیه دارید در انتهای همین صفحه با ما و سایر خوانندگان مجله آدوراطب به اشتراک بگذارید.

نظرات کاربران

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “آشنایی با عفونت کلیه، علائم و عوارض آن”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به شرکت آدوراطب است.

ثبت شکایات
تلفن واحد شکایت: 021-88385681