راه‌های درمان و کنترل بیماری آسم مزمن چیست؟

مقالات
1401.06.09

عده بسیاری از افراد درگیر بیماری آسم هستند؛ اما این موضوع اصلا نگران‌کننده نیست. عواملی مانند ژنتیک، هوای سرد، رفلاکس معده، استفاده از داروهای غیر استروئیدی و استعمال دخانیات باعث بروز این بیماری می‌شوند. با دوری از عوامل تشدیدکننده و مصرف به‌موقع داروهای تجویز شده، این بیماری را به‌راحتی کنترل کنید.

آیا آسم درمان میشود؟ بررسی راه‌های کنترل‌کننده asthma

متأسفانه آسم مزمن یکی از شایع‌ترین بیماری‌ها در جهان شناخته می‌شود؛ به‌طوری که از هر ۱۳ نفر، یک شخص با این مریضی دست‌وپنجه نرم می‌کند. کودکان و بزرگسالان در هر سنی ممکن است گرفتار آسم شوند. در این مقاله قصد داریم درباره بیماری asthma، علائم آن و عوامل تشدید کننده تنگی نفس صحبت کنیم. اگر نمی‌دانید که آیا آسم درمان دارد یا خیر، این مطلب بهترین فرصت برای بالا بردن اطلاعات پزشکی شما است. امیدوارم در پایان این مقاله، پاسخ کامل خود را بگیرید.

انواع asthma کدام است؟ شناختی برای پیدا کردن راه درمان

بیماری تنگی نفس (آسم) طیف گسترده و انواع مختلفی دارد؛ به همین دلیل است که افراد بسیاری گرفتار آن می‌شوند. مراقبت های بیماری آسم برای جلوگیری از تنگی نفس بسیار حائز اهمیت است. اسپری فلیکسوتاید 50 یکی از همین موارد محسوب می‌شود؛ این دارو که به‌عنوان یک نمونه از بهترین راه‌های پیشگیری کننده آسم مزمن در میان مبتلایان به این بیماری شناخته می‌شود، حتما باید با دستور مستقیم پزشک معالج مصرف شود. در ادامه، شایع‌ترین انواع این بیماری را نام می‌بریم:

  1. آسم شغلی: اکثر افرادی که در شغل خود با مواد و گازهای شیمیایی، گردوغبار و رنگ‌های صنعتی در ارتباط هستند، گرفتار آسم شغلی خواهند شد.
  2. آسم قلبی: نارسایی قلبی یکی از دلایل ابتلا به بیماری تنگی نفس است که خود را با خلط پشت گلو، سرفه و مشکلات تنفسی نشان می‌دهد.
  3. آسم آلرژیک: این نوع از بیماری asthma بر اثر موی حیوانات خانگی، برخی مواد غذایی، گرده گل و ریزگردها ایجاد می‌شود.
  4. آسم غیر آلرژیک: عواملی که شاید برای مردم معمولی باشد، سبب آسم غیر آلرژیک می‌شود. بوی عطر و ادکلن، هوای سرد، بوی سیگار و محصولات آرایشی-بهداشتی از جمله این موارد هستند.
  5. آسم شبانه: این نوع از آسم فقط در هنگام شب و موقع خواب باعث سرفه و تنگی نفس در افراد می‌شود.

متأسفانه مبتلایان به بیماری آسم و تنگی نفس از سرفه‌های پی‌درپی در امان نیستند، خیلی زودتر از دیگران خسته می‌شوند و بوهای عادی و معمولی برای آن‌ها اذیت‌کننده است.

آشنایی با دلایل ابتلا به آسم؛ از وراثت تا برودت هوا

بیماری asthma زمانی ایجاد می‌شود که مجاری تنفسی باریک و متورم شوند؛ با انقباض ماهیچه‌های اطراف، ترشحاتی داخل مجراهای تنفسی را پر می‌کنند. همین امر موجب کمتر رسیدن اکسیژن به شش‌ها خواهد شد. یکی از بهترین داروها، است که پزشک متخصص برای بیماران مبتلا به تنگی نفس و انسداد ریوی مزمن تجویز می‌کند. به کمک این دارو، مسیر تنفسی افراد باز شده و التهابات مجاری تنفسی کاهش می‌یابد.

از جمله دلایلی که باعث ابتلا به بیماری آسم می‌شود می‌توان به وراثت، ریفلاکس معده، فعالیت‌های بدنی، هوای سرد، استرس شدید، عفونت‌های تنفسی و مصرف برخی داروها و نوشیدنی‌های الکلی اشاره کرد. فراموش نکنید که برخی موادغذایی حاوی موادنگهدارنده و سولفیت نیز ممکن است باعث ایجاد تنگی نفس شوند.

 

دلیل مهم ابتلا به بيماري آسم؛ انسداد مجاری تنفسی

علائم شایع بیماری آسم مزمن؛ تنگی نفس را جدی بگیرید

فرقی نمی کند چه سنی داشته باشید! از کودکان گرفته تا افراد مسن، با علائم asthma دست‌وپنجه نرم می‌کنند. این نشانه‌ها گاهی همیشگی هستند و بعضی مواقع، به‌صورت موقت اتفاق می‌افتند. انجام مراقبت‌های بیماری آسم برای دور ماندن از برخی علائم آن بسیار مفید است؛ اما گاهی به‌دلیل شرایط فیزیکی و محیطی بیماران، از برخی نشانه‌ها نمی‌توان در امان ماند:

  • مشکل در تکلم
  • تنگی نفس
  • احساس درد در قفسه سینه
  • تنفس همراه با صدای زنگ و خس‌خس
  • خستگی
  • مشکل در تنفس هنگام خواب

یکی از داروهایی که برای درمان و کنترل بیماری آسم استفاده می‌شود نبولایزر پالمیکورت است. پس از معاینه توسط پزشک معالج، در صورت صلاح‌دید وی می‌توانید این دارو را با تأیید دکتر مصرف کنید.

احساس درد در قفسه سینه؛ از مهم‌ترین علائم آسم

عوامل تشدید‌کننده حملات آسمی و روش‌های جلوگیری از آن

در ادامه پاسخ به سوال «آیا آسم درمان دارد؟» به عوامل محرک این بیماری می‌رسیم. به‌طورکلی، عوامل آلرژی‌زا و بیماری‌هایی که ریه و شش را درگیر کنند، باعث تشدید asthma می‌شوند. فشار روانی و استرس، گرده‌های گل و گیاه و درختان، حیوانات خانگی و ریزگردها، هوای بسیار سرد و خشک، مواد شیمیایی و هر آن‌چه که بوی تندی دارد، بیماری‌هایی نظیر سرماخوردگی و آنفولانزا و مصرف برخی داروها، زمینه را برای تشدید آسم و سرفه و تنگی نفس این بیماران مهیا می‌کنند.

آیا آسم درمان دارد؟ با داروهای تخصصی، این بیماری را کنترل کنید

برای در امان ماندن از حملات آسمی و جلوگیری از سرفه‌های شدید و تنگی نفس، بهترین و مناسب‌ترین راه دوری از عوامل حساسیت‌زا و تحریک‌کننده است. اگر تحت فشار روانی و استرس هستید، سبک زندگی خود را تغییر دهید. از میل کردن غذاهای حساسیت‌زا، استفاده از برخی داروها و مصرف دخانیات و الکل دوری کنید. با وجود کلیه این مراقبت‌ها، باز هم ممکن است علائم آسم در شما خودنمایی کنند. در این مواقع بهترین راه، استفاده از داروهای تجویز شده توسط پزشک معالج است. در بخش بعدی به سه نوع داروی کنترل آسم خواهیم پرداخت.

دوری از عوامل تشدیدکننده؛ کاهش علائم آسم عصبی

درمان آسم بزرگسالان با داروهای تسکین‌دهنده

داروهای تسکین‌دهنده (گشادکننده) برونش (محل اتصال نای به شش) که به‌شکل اسپری در بازار وجود دارند، در این گروه جای می‌گیرند. درمان از طریق این داروها با شل شدن عضلات مجرای تنفسی و بهبود جریان هوا از نای به شش انجام می‌گیرد. اسپری سیمبیکورت یکی از همین داروها است که درصورت صلاح‌دید پزشک، به بیماران مبتلا به انسداد ریوی مزمن تجویز می‌شود. فراموش نکنید که استفاده از این اسپری به‌صورت خوددرمانی، عوارض جبران‌ناپذیری خواهد داشت.

آیا آسم درمان میشود؟ با برخی داروها از این بیماری پیشگیری کنید

متاسفانه بیماری آسم به‌طورکامل و برای همیشه درمان نمی‌شود! شاید برخی علائم آن به‌صورت مقطعی بروز کند، اما با مصرف برخی داروها می‌توان از آن پیشگیری کرد. داروی استنشاقی پالمیکورت از جمله موارد پیشگیری‌کننده‌ای است که التهاب در مجاری تنفسی را کاهش می‌دهد. حتما این دارو را با نسخه پزشک و تجویز مستقیم وی تهیه کنید.

آیا بیماری آسم خطرناک است؟ با مصرف داروهای اورژانسی نگران نباشید

هنگامی که حملات شدید آسمی رخ می‌دهد، نوبت به مراقبت های بیماری آسم اوژانسی و کنترل‌کننده می‌رسد. استفاده از داروهای تسکین‌دهنده و ضدالتهاب، در کنترل آسم نقش مهمی دارند.

آیا بیماری آسم خطرناک است؟ درمان آسم با داروهای تسکین‌دهنده

آدوراطب؛ معتبرترین مرکز پخش دارو برای کنترل بیماری آسم

در این نوشته به سوال «آیا آسم درمان دارد؟» پاسخ دادیم. اکنون شما علت ابتلا به این بیماری و عوامل تشدیدکننده آن را می‌دانید. همچنین با برخی از داروهای کنترل‌کننده و مهم بیماری تنگی نفس آشنا شدید. دوری از عوامل حساسیت‌زا و پیش‌گرفتن یک سبک زندگی سالم و به‌دور از تنش، رمز دور ماندن از حملات آسمی آزاردهنده است.

 

نظرات کاربران

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “راه‌های درمان و کنترل بیماری آسم مزمن چیست؟”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به شرکت آدوراطب است.

ثبت شکایات
تلفن واحد شکایت: 021-88385681