بهترین زمان مصرف قرص کلسیم؛ قرص کلسیم را شب بخوریم یا روز؟
آیا میدانستید که زمان مصرف یک قرص ساده سرنوشت استخوانهای شما را تعیین میکن...
سلولها و مولکولهای خودی از بیگانه قبل از هر چیز توسط سیستم ایمنی بدن شناسایی میشوند؛ بنابراین شناخت و تحقیقات درباره سیستم ایمنی به شناسایی علت بیماریها و پیدا کردن روشی مناسب برای درمان آنها کمک خواهد کرد. با کمک علم ایمونولوژی یا ایمنیشناسی میتوان انواع واکنش ایمنی جانداران در برابر آنتیژنهای بیگانه مثل میکروبها و ویروسها را بررسی و شناسایی کرد.
آیا میدانستید که زمان مصرف یک قرص ساده سرنوشت استخوانهای شما را تعیین میکن...
مطالعهای که در سال 2020 در مجله تغذیه بالینی آمریکا منتشر شد، نشان داد که بی...
اگر شما هم جزو افرادی هستید که به دنبال افزایش سطح انرژی و بهبود سلامت عمومی ...
کمبود برخی ویتامینها و مواد مغذی میتواند بهطورمستقیم بر روحیه و سلامت روان...
کمبود ویتامین در بدن به گونههای مختلف خود را نشان میدهد. در پاسخ به سوال خو...
کمبود ویتامین D باعث بروز بیماریهایی مانند پوکی استخوان، نرمی استخوان (راشیت...
بررسی بیماری لوپوس اریتماتوز سیستمیک (SLE) و عوارض آن
آیا میدانید چگونه میتوان نسبت به تقویت سیستم ایمنی بدن اقدام کرد؟ اگرچه فکر...
ایمونولوژی (Immunology) شاخه مهمی از علم زیست شناختی و علوم پزشکی محسوب میشود. مطالعات این علم درباره ساختار و عملکرد سیستم ایمنی بدن در همه ارگانیسمها است. علت و منشا بسیاری از بیماریها را میتوان با شناخت دقیق از سیستم ایمنی شناسایی کرد. ایمونولوژی با عملکرد طبیعی و غیرطبیعی سیستم ایمنی بدن و کلیه واکنشهای فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی بهمنظور مقابله با مواد و ارگانیسمهای خارجی سروکار دارد. سیستم ایمنی با مجموعه واکنشهای ذکر شده از بدن در برابر عفونتها و عوامل بیگانه محافظت خواهد کرد.
مطالعات ایمونولوژی به دو دسته ایمنی ذاتی و ایمنی تطبیقی تقسیم میشود. زمانیکه عملکرد سیستم ایمنی بدن مختل شود منجر به بروز بیماریهایی همچون آلرژیها، خود ایمنی و سرطان خواهد شد. در این شرایط ممکن است پزشکان برای تحریک، بهبود یا سرکوب سیستم ایمنی بهمنظور مقابله با این مشکلات، برای بیمار داروهای ایمونوتراپی تجویز کنند. بهعنوان مثال داروهای آلپامونت یکی از داروهای ایمونولوژی برای درمان برخی بیماریهای خودایمنی است.
ایمنی ذاتی باتوجهبه نام آن چیزی است که از قبل در بدن وجود دارد. این نوع از ایمنی اولین خط دفاعی بدن در برابر پاتوژنها و عوامل مهاجم است. ایمنی ذاتی در برابر این عوامل بهصورت غیراختصاصی عمل میکند. یعنی در برابر عوامل عفونی متفاوت، پاسخ و عملکرد یکسانی دارد.
موانع فیزیکی همچون پوست و بزاق و سلولهای سیستم ایمنی همچون ماکروفاژها، بازوفیلها و ماست سلها در دسته ایمونولوژی بنیادی یا ایمنی ذاتی قرار میگیرند. این اجزا در روزهای اول وظیفه مقابله در برابر عفونتها را بر عهده دارند. درصورتیکه ایمنی ذاتی برای پاکسازی عوامل بیماریزا کافی نباشد، خط دوم دفاعی برای مقابله وارد عمل میشود. روش ایمونوتراپی برای درمان انواع سرطان تایید شده است؛ اما باتوجهبه شرایط بیمار ممکن است پزشک روش شیمی درمانی و داروهای شیمیایی از لیست داروهای انکولوژی برای درمان انتخاب کند.
دومین خط دفاعی بدن ایمنی تطبیقی نام دارد. ایمنی تطبیقی قابلیت ایجاد حافظهای از عوامل عفونی را دارد که بدن با آنها روبهرو میشود. این قابلیت باعث میشود تا بدن یک پاسخ تقویتشده و خاص برای مقابله با عامل بیماریزا یا ماده خارجی ایجاد کند. ایمنی تطبیقی از آنتیبادیهایی تشکیل میشود که وظیفه آنها هدف قرار دادن پاتوژنهای خارجی خون است. برای مقابله با پاتوژنها و عفونتها، سلولها یا لنفوسیتهای T نیز وارد عمل میشوند.
این سلولها قابلیت این را دارند که مستقیما با عفونتها مقابله کرده و سلولهای آلودهشده با پاتوژنها را از بین ببرند. همچنین لنفوسیتهای تی به کنترل پاسخ آنتی بادی برای درمان سرطان کمک میکنند. نشانههای مختلفی همچون دردهای مفصلی ممکن است نشانه ابتلا به سرطان باشند. برای تشخیص دقیق و بهموقع بهتر است به پزشک متخصص مراجعه کنید. پزشک ممکن است باتوجهبه شرایط بیمار برای کاهش التهاب و سرکوب سیستم ایمنی قرص آلپامونت ۱۰ تجویز کند. توجه داشته باشید که همه داروهای این دسته بندی فقط باید بنا به توصیه پزشک مصرف شود.
ایمونولوژی چهره طب جدید را تغییر داده است. این علم با تحقیقات خود در زمینه ایمونوتراپی یا درمانهای ایمنیشناسی، تلاش دارد تا بیماریهای خود ایمنی را درمان کرده و واکسنهای عوامل بیماریزای در حال ظهور همچون ابولا را کشف کند. ایمونولوژی به درک بهتر برای نحوه درمان بیماریها و حل مسائل مهم بهداشتی کمک میکند. همچنین این علم کشف راههای جدید برای تشخیص و درمان بیماریها را آسان کرده است.
علم ایمونولوژی تاکنون روشها و ابزار تحقیقات مهمی همچون فلوسایتومتری و فنآوری آنتیبادی را ارائه داده است. تولید داروهایی همچون قرص آلپامونت ۵ میلی گرم و ۱۰ میلی گرم در طبقه دارویی ایمونولوژی راهکاری موثر برای درمان بیماریهای خودایمنی التهابی محسوب میشوند. البته توجه داشته باشید که این داروها فقط باید با تجویز و صلاحدید پزشک مصرف شوند.
سیستم ایمنی بدن وظیفه دارد تا سلولهای غیرطبیعی را شناسایی و نابود کرده و بهاینترتریب از رشد بسیاری از سرطانها جلوگیری کند. گاهی در اطراف تومورها سلولهای ایمنی مشاهده میشوند که پاسخ سیستم ایمنی به تومور است. تومورهایی که در این حالت قرار دارند بهعنوان تومورهای خوشخیم شناخته میشوند.
همچنین محققان با مطالعه در حوزه ایمونولوژی توانستهاند به خوبی به این سوال پاسخ دهند که برای تقویت سیستم ایمنی بدن چه بخوریم؟ با تقویت سیستم ایمنی میتوان از ابتلا به بسیاری از بیماریها جلوگیری کرد.
در این مقاله شما را با مفهوم ایمونولوژی آشنا کردیم. این علم به جنبههای فیزیولوژیک پاسخ دفاعی بدن به عوامل بیگانه و جنبههای پاتولوژیک سیستم ایمنی، مانند بیماریهای خودایمنی، حساسیت، نقص ایمنی، واکسیناسیون، پیوند اعضا و تحقیقات و درمان در زمینه سرطان میپردازد.
ایمونوتراپی با کمک روشهای مختلف سعی در درمان سرطان، آلرژی و بیماری خود ایمنی دارد. درمان بیماریها به کمک ایمونولوژی نیز ممکن است مانند انواع روشهای درمانی عوارضی بههمراه داشته باشد. در خصوص درمان سرطان با ایمونوتراپی، پزشکان متخصص باتوجهبه شرایط جسمی، نوع سرطان و پیشرفت بیماری، روش و دوز مناسب ایمونوتراپی برای درمان را انتخاب خواهند کرد.
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به شرکت آدوراطب است.