علائم میکروب معده چیست ؟ همه چیز درباره هلیکوباکتری معده + تشخیص و درمان
طبق تحقیقات کتابخانه ملی پزشکی آمریکا، بیش از نیمی از جمعیت جهان، میکروب معده را در بدن خود دارند. با […]
طبق تحقیقات کتابخانه ملی پزشکی آمریکا، بیش از نیمی از جمعیت جهان، میکروب معده را در بدن خود دارند. با […]
طبق تحقیقات کتابخانه ملی پزشکی آمریکا، بیش از نیمی از جمعیت جهان، میکروب معده را در بدن خود دارند. با پیشرفت عفونت ناشی از وجود باکتری هلیکوباکتر (میکروب معده)، زخم و التهاب در پوشش داخلی یا اثنیعشر معده ایجاد میشود. ازاینرو بیمار، علائمی مانند درد و سوزش شدید معده، حالت تهوع و استفراغ، مدفوع سیاه و خونی، رفلاکس اسید معده و کاهش وزن ناگهانی را مشاهده میکند. در این مقاله به شکل کامل علائم هلیکوباکتری معده را بررسی کردیم. اگر نشانههای مشکوک به علائم میکروب گرفتن معده را در خود احساس میکنید، مطالعه این مقاله شما را برای انجام اقدام مناسب راهنمایی میکند.
در مراحل اولیه بیماری هلیکوباکتر پیلوری (میکروب معده)، علائم خاصی ندارد؛ اما اگر به دلیل وجود میکروب و باکتری در معده، فرد به التهاب یا زخم معده مبتلا شود، نشانه هایی نظیر موارد زیر در بیمار مشاهده میشود:
توجه داشته باشید که منشا مشکلات گوارشی، مانند تهوع و استفراغ، باید توسط پزشک معالج تشخیص داده شود؛ بنابراین هیچگاه بدون مراجعه به پزشک و خودسرانه از انواع قرص معده برای تسکین درد و ناراحتی در دستگاه گوارش استفاده نکنید؛ زیرا ممکن است نشانههای ناراحتی، بهغیراز مسمومیتهای غذایی یا دارویی، منشا بیماریهای گوارشی نیز داشته باشد.
اگر شدت زخمهای معده ایجاد شده ناشی از میکروب هلیکوباکتر مانند زخم اثنی عشر وخامت پیدا کند، باعث خونریزی در معده خواهد شد. خونریزی داخل معده با نشانههای خطرناکی همراه میشود که شامل موارد زیر هستند:
اگر هر یک از این علائم را در خود مشاهده کردید هر چه سریعتر به دکتر مراجعه کنید. پزشک متخصص بعد از مشاهده نتایج آزمایشهای لازم و دریافت شرححال بیمار، دارو و درمان متناسب با بیماری گوارشی را تجویز میکند.
اگر زخم ایجاد شده ناشی از میکروب معده به موقع درمان نشود، عامل خطر ابتلا به سرطان معده در فرد خواهد شد. معمولا علائم ناشی از ابتلا به سرطان معده در ابتدا خفیف هستند؛ بنابراین به این نشانههای ناراحتی معده دقت کنید:
لازم به ذکر است هیچکدام از این علائم بهطورقطعی نشانی از سرطان معده نیستند. به همین علت مراجعه زودهنگام به پزشک و انجام اقدامات لازم پس از مشاهده این علامتها، باعث میشود هرچه سریعتر دلیل اصلی وجود این نشانهها شناخته شود. در نتیجه درمان متناسب نیز زودتر آغاز خواهد شد و شانس بهبودی بیمار بالاتر خواهد رفت.
دکتر متخصص علائم بیمار و سابقه پزشکی و دارویی او را بررسی میکند. همچنین برخی معاینههای فیزیکی مانند بررسی شکم از لحاظ تورم، حساسیت یا درد را انجام میدهد. در نهایت با تجویز تعدادی آزمایش لازم، پزشک دلایل احتمالی دیگر را رد و وجود میکروب در معده را تشخیص میدهد. آزمایشهای مربوط به تشخیص میکروب معده عبارتاند از:
بعد از تشخیص بیماری، پزشک احتمالا برای کنترل و تسکین علائم میکروب در معده از درمانهایی مانند داروهای آنتیبیوتیک استفاده میکند که توسط شرکت پخش دارو تهران و سایر شهرستانها برای داروخانهها ارسال میشود. اطلاعات کاملتر راجعبه درمان میکروب معده را در ادامه توضیح دادهایم.
التهاب و زخمهای معده ناشی از هلیکوباکتر پیلوری باتوجهبه شرایط بیمار و تشخیص پزشک معمولا با تجویز آنتیبیوتیکها و داروهای مهارکننده پمپ پروتون (PPI- مهارکننده ترشح اسید معده) درمان میشوند. پزشک متخصص متناسب با وضعیت بیمار و حساسیتهای دارویی او ممکن است آنتیبیوتیکهایی مانند آموکسیسیلین، ریفابوتین، کلاریترومایسین یا مترونیدازول و داروهای ضدترشح اسید معده مانند اس امپرازول یا همان نکسیوم ۴۰ تجویز کند.
اگر هر یک از داروهای تجویز شده برای درمان میکروب معده باعث بروز عوارض جانبی خاصی مانند حساسیت یا ناراحتی در شما شدند، حتما با پزشک معالج خود درباره این موضوع صحبت کنید. در صورت ابتلا به میکروب معده شدید، بههیچعنوان از داروهای غیراستروئیدی مانند ایبوپروفن، آسپیرین یا ناپروکسن برای تسکین درد استفاده نکنید؛ زیرا مصرف آنها بدون مشورت با دکتر ممکن است به بافت معده شما آسیب برساند. اگر درد در ناحیه شکم و معده شما را آزار میدهد، از پزشک خود داروی مناسب برای کنترل این درد را درخواست کنید.
در این مقاله نشانههای زخم و التهاب ناشی از وجود میکروب در معده را بهطورکامل بررسی کردیم. علائم خطرناکی را عنوان کردیم که باید بعد از مشاهده آنها بهسرعت به دکتر مراجعه کنید. علامتهایی مانند مدفوع سیاه و خونی، استفراغ خونی، مشکلات تنفسی و درد و سوزش معده سریع بسیار جدی هستند و باید آنها را جدی گرفت.
پزشک معالج پس از تشخیص علت بیماری از طریق آزمایشهای نمونهگیری، آندوسکوپی و سیتیاسکن، برای درمان بیمار اقدام میکند. برای درمان این عارضه نیز پزشک باتوجهبه شرایط و وخامت حال فرد مبتلا، داروهایی مانند آنتیبیوتیک و مهارکننده ترشح اسید معده تجویز میکند.
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به شرکت آدوراطب است.
نظرات کاربران