بیماری سلیاک چیست؟ علائم، تشخیص و درمان قطعی سلیاک
بیماری سلیاک اختلالی پیچیده و مادامالعمر، همچون یک معما در دنیای پزشکی است ک...
بیماری سلیاک اختلالی پیچیده و مادامالعمر، همچون یک معما در دنیای پزشکی است ک...
یبوست یکی از مشکلات رایج در کودکان بهشمار میرود که هر کودک حداقل یکبار آن ر...
طبق تحقیقات کتابخانه ملی پزشکی آمریکا، بیش از نیمی از جمعیت جهان، میکروب معده...
سندروم روده تحریک پذیر (IBS)، یکی از شایعترین اختلالهای دستگاه گوارش است که...
زخم معده، یکی از شایعترین و در عین حال پیچیدهترین مشکلات گوارشی است که اثرا...
بررسی دقیق زخم اثنی عشر بههمراه علائم و نشانهها
آشنایی با بیماری فیبروز کبدی؛ علائم و روشهای پیشگیری از آن
آشنایی با واریس مری و نشانهها و علائم آن
با علائم فتق معده و روشهای از بین بردن فتق آشنا شوید
آشنایی با علائم کبد چرب در مردان و زنان
با رفلاکس معده و علائم این بیماری آشنا شوید
با بهترین روشهای درمان خانگی درد معده و موثرترین رژیم غذایی برای رفع سوزش مع...
بیماریهای گوارشی به مجموعهای از اختلالات اطلاق میشود که بر دستگاه گوارش تأثیر میگذارند و از مشکلات خفیف تا شرایط جدی متغیر است. این بیماریها شامل اختلالاتی مانند سندرم روده تحریکپذیر، بیماری التهابی روده، زخمهای گوارشی و عفونتهای باکتریایی میشوند. مهم ترین عامل بیماری های گوارشی عفونتها، رژیم غذایی نامناسب، استرس و عوامل ژنتیکی هستند.
نشانههای بیماریهای گوارشی بسته به نوع و شدت بیماری متفاوت هستند، برای یکی از علائم سندرم روده تحریکپذیر یبوست است، اما علائم یبوست نیز شامل کاهش تعداد دفعات دفع مدفوع میشود. در ادامه برخی از نشانههای مشترک را نام میبریم:
در صورت مشاهده این علائم، بهویژه اگر بهصورت مداوم یا شدید باشند، مراجعه به پزشک ضروری است. پزشک با انجام بررسی، دارو مناسب را برای شما تجویز میکند. البته اگر به هر دارویی مانند پرومینتا آی بی اس یا هر مادهای، حساسیت دارید، بهتر است پزشک را در جریان قرار دهید.
برای تشخیص بیماریهای گوارشی، پزشک ابتدا سابقه پزشکی بیمار را بررسی کرده و معاینه فیزیکی انجام میدهد. سپس ممکن است آزمایشهای تکمیلی زیر را تجویز کند:
انتخاب روش تشخیصی مناسب بر اساس علائم بیمار و تشخیص اولیه پزشک انجام میشود. پس از بررسی پزشک بهترین قرص برای روده و سیستم گوارشی شما را تجویز خواهد کرد.
برای کاهش خطر ابتلا به بیماریهای گوارشی، میتوان اقدامات زیر را انجام داد:
همچنین، اجتناب از مصرف الکل و دخانیات میتواند در پیشگیری از بسیاری از بیماریهای گوارشی مؤثر باشد. باید در نظر داشت که رعایت نکردن هر یک از این موارد، بیماریهای مخصوص به خود را دارد. برای مثال نداشتن تغذیه سالم موجب ابتلا به سوء هاضمه میشود که با مصرف داروهایی از جمله پرومینتا دایجست قابل درمان است.
بیماریهای گوارشی منجر به عوارض جدی میشوند. البته باید در نظر داشت که نوع بیماری و طول دوره بیماری نیز در تعیین این عوارض نقش دارد. علاوهبر این، توجه به نحوه مصرف امپرازول ۲۰ یا هر دارو گوارشی دیگری نیز اهمیت دارد. زیرا مصرف دارو بیشتر یا کمتر از دستور پزشک، نتیجه مطلوبی به همراه ندارد. از جمله این عوارض میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
در کودکان، این عوارض میتوانند رشد و تکامل آنها را تحت تأثیر قرار دهند و نیاز به مراقبت ویژه دارند.
درمان دارویی بیماریهای گوارشی باید تحت نظر پزشک متخصص انجام شود. داروهای مورد استفاده شامل آنتیبیوتیکها برای عفونتهای باکتریایی، داروهای ضدالتهاب برای بیماریهای التهابی روده، آنتیاسیدها برای کاهش اسید معده و پروبیوتیکها برای بهبود فلور میکروبی روده میشوند. مصرف خودسرانه داروها میتواند منجر به تشدید علائم یا بروز عوارض جانبی شود؛ بنابراین، همواره پیش از مصرف هرگونه دارو با پزشک خود مشورت کنید.
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به شرکت آدوراطب است.