علت تپش قلب در خواب چیست؟
بررسی علت تپش قلب در خواب ظهر و شب و معرفی راهکارهای پیشگیری از آن
بررسی علت تپش قلب در خواب ظهر و شب و معرفی راهکارهای پیشگیری از آن
بعد از سن 10 سالگی، تعداد ضربان قلب طبیعی هر فرد باید در حالت استراحت بین 60 تا 100 ضربان در دقیقه باشد. این تعداد ضربان در برخی از افراد هنگام خواب بیشتر شده و تپش قلب شدید تبدیل میشود. هنگامی که ضربان قلب در خواب بالا میرود، ممکن است عارضههایی همچون سکته قلبی و مغزی را در پی داشته باشد. عوامل متعددی بر تعداد ضربان قلب طبیعی در حالت استراحت تاثیرگذارند. در این مقاله علت تپش قلب در خواب را بررسی کردهایم. قطعا پس از مطالعه در مورد علت استرس و تپش قلب در خواب، میتوانید از این پدیده بهطورصحیحی جلوگیری کنید.
بیخوابی و نداشتن برنامه مناسب برای خواب، علت استرس و تپش قلب در خواب است. در بیشتر مواقع زمانی که شما با کمبود خواب مواجه میشوید، دچار استرسی عجیب و درنهایت تپش قلب در خواب خواهید شد. محققان دریافتهاند که این امر سبب انواع اختلالات خونرسانی به اندامهای دیگر بدن شده و خطر نارسایی قلبی، حمله قلبی و دیابت را افزایش میدهد.
معمولا احتمال ابتلا به تپش قلب در خواب برای افرادی که کمتر از 7 ساعت در شبانهروز میخوابند، بیشتر است. خواب ناکافی خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی را نیز افزایش دهد. درصورتیکه خواب کافی داشته، اما تپش قلب در خواب نیز دارید بهتر است برای بررسی مشکل و علت این پدیده به پزشک متخصص مراجعه کنید. پزشک با انجام برخی معاینات نظیر نوار قلب یا اکو قلب باتوجهبه مشکل شما داروهای قلبی مناسبی را برایتان تجویز خواهد کرد.
استرس و اضطراب نیز از علت تپش قلب در خواب بعد از ظهر و شبانه هستند؛ بنابراین اگر استرسهای خود را کنترل نکنید، با مشکلات جسمی متعددی روبهرو میشوید. در واقع استرس مکرر یا بیشازحد باعث میشود که عملکرد قلب سخت شده و ضربان قلب شدید شود. این اتفاق در بیشتر افراد هنگام خواب رخ میدهد؛ بهطور مثال هنگامی که فرد دچار استرس است، فشار خون وی افزایش پیدا کرده و ضربان قلب او از حالت طبیعی خارج میشود. افرادی که علت تپش قلب در خواب بعد از ظهر یا شبانه آنها ناشی از استرس باشد، ممکن است علائم زیر را تجربه کنند:
31 درصد از مشکلات ضربان قلب به علت عوامل ذهنی مثل استرس، عصبانیت یا آشفتگیهای درونی رخ میدهد. اضطراب و استرس باعث آزاد شدن برخی از هورمونها در خون شده و در نهایت منجربه به افزایش ضربان قلب در خواب میشود. توصیه میکنیم برای حل این مشکل نیز حتما به پزشک متخصص مراجعه کنید؛ زیرا ممکن است علاوهبر استرس تپشهای قلبی شما دلیل جدیتری نیز داشته باشد. دراینصورت پزشک ممکن است برای پیشگیری از حوادث قلبی و سکته قرصهایی همچون بریلاووس را تجویز کند.
مصرف مواد محرک (الکل، نیکوتین و کافئین)؛ علت شایع تپش قلب هنگام خواب و استراحت
استفاده بیشازحد از مواد محرک مانند قهوه، نیکوتین و الکل قبل از خواب ممکن است تپش قلب هنگام خواب را افزایش دهد. مصرف این مواد ،ضربان قلب را سریعتر کرده و ممکن است مدت زمانی طول بکشد تا تپش قلب به وضعیت عادی برگردد. الکل، کافئین و نیکوتین بر سیستم عصبی تاثیر مستقیمی داشته و باعث پریشانی، اختلال در خواب و استرس میشوند؛ درنتیجه این اتفاقات ضربان قلب بهشدت افزایش پیدا کرده و فرد در خواب نیز دچار تپش قلب شود.
با تند شدن ضربان قلب، انقباضات مربوط به حفرههای دهلیزی قلب ناهماهنگ میشود و تنگی نفس را نیز به همراه خواهد داشت. توجه داشته باشید که در موارد نادر این اتفاق منجربه سکته یا حمله قلبی نیز میشود. افرادی که بیشازحد به مصرف الکل و کافئین اعتیاد دارند، ممکن است با تپش قلب مکرر در خواب به فیبریلاسیون دهلیزی نیز مبتلا شوند. این بیماری حتما باید توسط پزشک و انجام برخی آزمایشها و معاینات تشخیص داده شود. درصورت ابتلا به فیبریلاسیون دهلیزی ممکن است پزشک برای بیماری قرص الاکوئیت تجویز کند.
کم آبی بدن باعث میشود ضربان قلب افزایش یافته و عملکرد قلب کاهش پیدا کند. از دست دادن آب بدن منجربه کاهش میزان املاح معدنی بدن شده و قدرت پمپاژ خون کم میشود. در نتیجه این اتفاق ضربان قلب نامنظم شده و فرد دچار تپش قلب شدید خواهد شد؛ بنابراین کاهش میزان آب بدن را نیز میتوان علت تپش قلب در خواب ظهر یا شب به شمار آورد.
برای جلوگیری از مشکل کمآبی بدن و درنهایت کاهش تپشهای شدید قلب، بهتر است در روزهای گرم حتما آب بیشتری بنوشید. زیرا در چنین شرایطی بر اثر تعریق، بدن آب بسیاری از دست میدهد و شما با نوشیدن آب کافی میتوانید از بروز مشکلات متعددی بهخصوص تپش قلب جلوگیری کنید. علاوهبر نوشیدن آب کافی که برای جلوگیری از افزایش ضربان قلب در خواب توصیه میشود، در یکی از مقالات مجله آدوراطب راهکارهایی را برای پایین آوردن ضربان قلب بالا نیز ذکر کردهایم. اگر این سوال برایتان مطرح است که چه چیزی برای تپش قلب خوب است، با مطالعه این مقاله میتوانید اطلاعات مفیدی کسب کنید.
در برخی موارد جدیتر ممکن است آریتمی قلبی، دلیل تپش قلب در خواب شبانهروز باشد. آریتمی قلبی یکی از انواع شایع نارساییهای قلبی به شمار میرود. بیماری آریتمی قلب انواع مختلفی دارد و برخی از آنها جدی و خطرناک هستند. تشخیص این بیماری اغلب توسط پزشک صورت میگیرد و برای کنترل آن داروهایی توسط پزشک تجویز میشود.
افرادی که به این بیماری مبتلا هستند، ممکن است در خواب نیز تپش نامنظم یا تپشهای شدید قلبی را احساس کنند. این بیماری در خواب علاوهبر تپش قلب، ممکن است با تنگی نفس، استرس و افت فشار خون نیز همراه باشد؛ بنابراین به افرادی که همه این علائم را همزمان در هنگام خواب احساس میکنند، باید در اسرع وقت به متخصص مراجعه کنند.
در این مقاله به سوال «علت تپش قلب در خواب چیست» پاسخ دادیم. در نهایت باید گفت در اغلب موارد تپش قلب در خواب دلایل جدی و نگرانکنندهای ندارد؛ اما بهتر است در چنین شرایطی برای اطمینان از سطح سلامت خود و همچنین بررسی مشکل به پزشک مراجعه کنید. درصورتیکه همراه با تپش قلب در خواب، علائم جدی دیگری نظیر درد قفسه سینه و سرگیجه تجربه کردید، حتما باید برای تشخیص علت بروز این علائم به پزشک متخصص مراجعه کنید.
تشخیص صحیح مشکل ممکن است کمی زمان ببرد. پزشکان در ابتدا یک معاینه فیزیکی انجام دهند و از فرد درمورد داروهای مصرفی او سوال کنند؛ سپس نوار و اکو قلب را برای مراجع انجام دهند تا درنهایت تشخیصی دقیق برای علت تپش قلب داشته باشند. آیا شما نیز تابهحال دچار تپش قلب در خواب شدهاید؟ علت تپش قلب شما در خواب ناشی از چه مشکلاتی بوده است؟ تجربیات خود را در این زمینه در قسمت نظرات برای ما بنویسید تا همراهان عزیز مجله آدوراطب نیز از آن بهره ببرند.
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به شرکت آدوراطب است.
نظرات کاربران