7 علائم کلسترول بالا که باید آن‌ها را بشناسید!

مقالات
1401.11.16

با 7 علائم کلسترول خون بالا در این مقاله آشنا خواهید شد

بررسی علائم کلسترول بالا

انجمن قلب آمریکا توصیه می‌کند، اگر سن شما ۲۰ سال یا بالاتر است، سطح کلسترول خود را حداقل هر ۴ تا ۶ سال یک‌بار بررسی کنید. کلسترول در سطوح طبیعی، یک ماده ضروری برای بدن است. با این حال، اگر غلظت خون بیش از حد بالا برود، به یک خطر خاموش تبدیل می‌شود که افراد را در معرض خطر حمله قلبی قرار می‌دهد. افزایش کلسترول، علائم مختلفی دارد که در هر فرد ممکن است متفاوت باشد. در این مقاله از شرکت پخش دارو آدوراطب، 7 علائم کلسترول بالا را معرفی خواهیم کرد. اگر برای سلامت بدنتان اهمیت قائل هستید، این نکات مهم را از دست ندهید.

1. علائم کلسترول بالا در پاها؛ اولین نشانه‌ از افزایش کلسترول در بدن

کلسترول ماده چربی است که در همه سلول‌های بدن یافت می‌شود. بدن برای تولید هورمون، ویتامین D و موادی که به هضم غذا کمک می‌کنند به کلسترول احتیاج دارد. اما سطح بالای کلسترول در بدن نیز خطراتی را به‌همراه دارد. خطرناک‌ترین نکته‌ای که در مورد انباشت کلسترول وجود دارد، این است که این بیماری هیچ علامتی از خود نشان نمی‌دهد تا زمانی که به سطح خطرناکی برسد و زندگی روزمره فرد را تحت تاثیر قرار دهد. یکی از این تاثیرات احساس درد در پاها است.

هنگامی‌که عروق پاها دچار انسداد شوند، مقدار کافی خون غنی از اکسیژن به قسمت تحتانی اندام نمی‌رسد. در این شرایط فرد در پاها احساس سنگینی و خستگی می‌کند. اکثر افراد با سطح کلسترول بالا از احساس سوزش در اندام تحتانی شکایت دارند. هم‌چنین در‌صورت افزایش سطح کلسترول بدن هنگام خواب فرد دچار گرفتگی شدید پا نیز می‌شود. در صورت بروز این علائم، پزشک متخصص پس از معاینه و بررسی نتیجه آزمایش‌ها، ممکن است داروهایی مانند رزوواستاتین را برای کاهش سطح کلسترول خون فرد تجویز کند. در نظر داشته باشید که مصرف این داروها بدون تجویز پزشک پیشنهاد نمی‌شود.

علائم کلسترول بالا در پاها؛ اولین نشانه‌ از افزایش کلسترول در بدن 

2. کلسترول بالا و چشم؛ بروز بیماری‌های چشمی در قرنیه و دور پلک

چشمان شما ممکن است نشانه‌ای از وجود کلسترول بالا را گزارش کنند. در واقع وقتی صحبت از شایع‌ترین علائم چشمی مرتبط با سطح کلسترول بالا می‌شود، زانتلاسما یا چربی پلک، بیش از همه به چشم می‌آید. زانتلاسما یک ناحیه برجسته یا صاف مایل به زرد است که در اطراف چشم‌ها یا نزدیک بینی ایجاد می‌شود. تقریباً 50 درصد از افراد مبتلا به زانتلاسما، کلسترول بالا دارند. علاوه‌بر این، کلسترول بالا ممکن است باعث ایجاد یک حلقه آبی، سفید یا خاکستری روشن در اطراف قسمت بیرونی جلوی چشم نیز شود. این بیماری به نام «قوس پیری قرنیه» یا »آرکوس سنیلیس» شناخته می‌شود.

قوس پیری قرنیه در اطراف قسمت رنگی چشم یعنی عنبیه قابل مشاهده بوده و ممکن است از بالا یا پایین قرنیه شروع شود. اما به مرور زمان یک حلقه کامل را تشکیل خواهد داد. تشخیص این بیماری‌ها باید توسط چشم پزشک صورت گیرد. مطالعات علمی متعددی ثابت کرده‌اند که مصرف کپسول امگا ۳ در بزرگسالان تا حدی از بروز بیماری‌های چشمی جلوگیری می‌کند. از این رو در برخی موارد پزشکان برای تقویت چشم، مکمل‌های حاوی امگا 3 را برای بیماران تجویز می‌کنند.

کلسترول بالا و چشم؛ بروز بیماری‌های چشمی در قرنیه و دور پلک

3.  علائم پوستی کلسترول بالا؛ بروز جوش‌ها و رسوبات چربی روی پوست

یکی از علائم بالا بودن کلسترول خون، بروز مشکلات پوستی است. هنگامی که کلسترول بیش از حد در جریان خون شما گردش کند، باعث ایجاد رسوبات چربی در زیر پوست می‌شود. کلسترول هم‌چنین باعث ایجاد جوش‌های نارنجی و زرد پر از چربی روی پوست نیز خواهد شد. به این زائده‌های پوستی «گزانتلاسما» نیز گفته می‌شود. اندازه گزانتلاسما، از یک سر سوزن تا اندازه یک حبه انگور متفاوت خواهد بود که معمولاً شبیه به برجستگی‌های زیر پوست هستند.

اگر متوجه وجود زائده زرد رنگ در بدن خود شدید، فورا با پزشک خود مشورت کنید. پزشکان معمولا پس از معاینه فرد علاوه‌بر تجویز داروهایی برای رفع این زائده‌های پوستی، داروهایی را نیز برای کاهش کلسترول خون تجویز می‌کنند. از انواع داروهایی که ممکن است متخصص برای کاهش مقدار کلسترول بد خون تجویز کنند؛ به قرص روپیکسون می‌توان اشاره کرد.

علائم پوستی کلسترول بالا؛ بروز جوش‌ها و رسوبات چربی روی پوست 

4. نفخ و سوءهاضمه؛ یکی از علائم بالا بودن کلسترول خون

سطوح کنترل نشده کلسترول بد یا همان LDL، یکی از عامل‌های مهم در ایجاد نفخ و سوءهاضمه است. در واقع با افزایش سطح کلسترول خون، لیپیدهای اضافی در خون و کبد، متابولیسم را مختل کرده و از هضم موثر جلوگیری می‌کنند. این اتفاق بیشتر در زمانی رخ می‌دهد که غذاهایی با چربی بالا مصرف کنید.

افرادی که کلسترول بالایی دارند و مصرف غذاهای چرب در رژیم غذایی آن‌ها بالاست، به‌دنبال راهی برای لاغری هستند. این افراد انواع روش لاغری را نیز امتحان می‌کنند؛ اما غافل از اینکه ابتدا باید با مراجعه به پزشک متخصص برای درمان چربی بالای خون اقدام کنند. سپس به لاغر کردن و کاهش وزن بپردازند.

5. سرگیجه و سردرد مداوم؛ یکی از اصلی‌ترین علائم کلسترول بالای خون

سرگیجه یکی از رایج‌ترین علائم چربی خون بالا است. این عارضه در بسیاری از افراد مبتلا به تری گلیسیرید بالا رخ خواهد داد. زمانی که چربی موجود در خون بالا می‌رود،  خون غلیظ‌تر می‌شود و با کندی و سرعت گردش پایین‌تری در رگ‌ها جریان پیدا می‌کند. این اتفاق باعث بروز علائمی مانند احساس سرگیجه و سردرد خفیف می‌شود که باید بلافاصله درمان شود. چرا که بروز این دردها در طولانی مدت، بسیار خطرناک بوده و باعث ایجاد بیماری‌هایی مانند سکته قلبی، سکته مغزی و گرفتگی رگ می‌شود. از این رو با بررسی شرایط بدن و توجه بالا نسبت‌به علائمی مانند سرگیجه، می‌توان به‌منظور درمان زود هنگام چربی بالای خون گام برداشت.

6. یبوست؛ شایع‌ترین علائم افزایش LDL خون

تشکیل لیپیدها در شریان‌ها با تاثیر منفی روی فرآیند هضم، منجربه کاهش تحرک روده‌ها می‌شود. از این رو با اختلال در عملکرد روده‌ها فرد به یبوست مبتلا خواهد شد. دراین‌صورت بهتر است به روش‌های درمان‌ خانگی اکتفا نکرده و برای درمان این مشکل به پزشک مراجعه کنید.

یبوست؛ شایع‌ترین علائم افزایش LDL خون 

7. درد قفسه سینه؛ هشداری خطرناک از کلسترول بالا

درد قفسه سینه یکی از علائم رایج کاهش جریان خون به قلب است. این درد به دلیل تجمع پلاک در عروق کرونر رخ می‌دهد. هنگامی که یک انسداد به‌شدت جریان خون را به قلب کاهش می‌دهد، عضله قلب اکسیژن مورد‌نیاز خود را دریافت نخواهد کرد. در این‌صورت پزشکان به اصطلاح می‌‌گویند که وضعیتی به نام ایسکمی رخ داده است. ایسکمی ممکن است گیرنده‌های درد را فعال کند. پزشک داروهایی را برای کاهش درد قفسه سینه تجویز می‌کند؛ اما صرفا درمان درد مشکل اساسی رسوب پلاک را برطرف نخواهد. در واقع درمان اصلی پایین آوردن سطح کلسترول و تری گلیسیرید خون است.

درد قفسه سینه؛ هشداری خطرناک از کلسترول بالا

درمان صحیح کلسترول بالای خون، با مراجعه به پزشک و مصرف داروهای تجویز شده

در این مقاله در مورد 7 علائم کلسترول بالا در خون صحبت کردیم. کلسترول بالا در برخی افراد هیچ علائم یا علامتی ندارد؛ بنابراین تنها راه برای اطلاع از ابتلا به چربی خون بالا، معاینه منظم توسط پزشک است. هر چه سریع‌تر عوامل خطر مانند کلسترول بالا را درمان کنید، احتمال ابتلا به انواع بیماری‌ها نیز کمتر می‌شود.

امیدواریم که مطلب فوق به‌طورکامل در این زمینه شما را راهنمایی کرده باشد. آیا شما نیز تا به حال به کلسترول بالای خون دچار شده‌اید؟ از چه روش‌هایی برای درمان استفاده کردید؟ تجربیات و نظرات خود را از این بیماری با ما و سایر همراهان آدوراطب به اشتراک بگذارید.

نظرات کاربران

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “7 علائم کلسترول بالا که باید آن‌ها را بشناسید!”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به شرکت آدوراطب است.

ثبت شکایات
تلفن واحد شکایت: 021-88385681