نکات مهم در پیشگیری از آنفولانزا و درمان آن

مقالات
1401.09.22

پیشگیری از آنفولانزا با ۶ روش کاربردی را در این مقاله مطالعه خواهید کرد.

راه‌ های پیشگیری از آنفولانزا و سرماخوردگی در مجله آدوراطب

آنفولانزا یک بیماری تنفسی واگیردار است که که از طریق ویروس‌های گوناگونی در بدن ایجاد می‌شود. این بیماری خود را با علائمی همچون سرفه، عطسه، تب و احساس خستگی در بدن نشان می‌دهد. آنفولانزا از طریق تنفس و تماس با فرد مبتلا به این بیماری، به فرد دیگر منتقل می‌شود. در فصل پاییز و زمستان، به دلیل آلودگی هوا و وجود انواع ویروس‌ و میکروب‌ها در هوا، ابتلا به آنفولانزا شیوع پیدا می‌کند. در ادامه این مقاله از شرکت پخش دارو آدوراطب، روش‌های کاربردی برای پیشگیری از آنفولانزا را به شما معرفی می‌کنیم. با استفاده از این روش‌ها تا حدود بسیاری می‌توان از ابتلا به این بیماری جلوگیری کرد.

۱. واکسن آنفولانزا؛ روشی برای پیشگیری از ابتلا به آنفولانزا

بهترین راه پیشگیری از ابتلا آنفولانزا، تزریق سالانه واکسن است. خوشبختانه واکسن آنفولانزا تا درصد بسیار بالایی از ابتلای افراد به این بیماری ویروسی جلوگیری می‌کند. با وجود این که این بیماری دائماً در حال تغییر است، دانشمندان هر ساله با بررسی سویه‌های جدید این بیماری که بیشترین درصد ابتلا را به خود اختصاص می‌دهند، واکسن جدید را تولید می‌کنند. همه افراد بالای ۶ ماه می‌توانند واکسن آنفولانزا را دریافت کنند.

کودکانی که کمتر از ۶ ماه سن دارند، به شدت در معرض ابتلا به آنفولانزا قرار دارند و این بیماری برای آن‌ها بسیار خطرناک است؛ بنابراین باید به‌خوبی از آن‌ها مراقبت شود. به اعضای خانواده و نزدیکان کودک توصیه می‌شود که حداقل یک دوز واکسن آنفولانزا را دریافت کنند. همچنین با مصرف قرص جوشان ویتامین سی می‌توان به تقویت سیستم ایمنی بدن و کاهش ابتلا به آنفولانزا کمک کرد.

واکسن آنفولانزا؛ مؤثرترین داروی آنفولانزا برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری

۲. ضد عفونی کردن سطوح؛ کشتن ویروس برای جلوگیری از ابتلا به آنفولانزا

بعد از شیوع ویروس کرونا، تمیز کردن و ضد عفونی کردن مداوم، به یکی از عادات همیشگی برای اکثر افراد تبدیل شد. ویروس آنفولانزا تا ۸ ساعت روی سطوح باقی می‌ماند؛ بنابراین با لمس سطح آلوده به ویروس مانند: میز، تلفن، کلیدهای برق، دستگیره در و شیر آب و تماس دست‌ها با چشم، بینی یا دهان ممکن است به این بیماری مبتلا شوید. اگر فردی در خانه شما به آنفولانزا مبتلا شده است، با تمیز کردن سطوح می‌توانید خطر ابتلا به آنفولانزا را کاهش دهید. فرد بیمار نیز باید خود را در اتاقی مجزا در خانه قرنطینه کند. اگر مجبور به پرستاری از فرد مبتلا به آنفولانزا هستید، هنگام مراقبت از او حتماً از ماسک و دستکش استفاده کنید و پس از آن، دست‌های خود را بشویید.

به دلیل احتمال بالای ابتلا کودکان به آنفولانزا، با تهیه مولتی ویتامین کودکان می‌توان به تقویت سیستم ایمنی بدن آن‌ها کمک کرد؛ سیستم ایمنی قوی، توانایی مقابله با ویروس‌های آنفولانزا را دارد و به تبع، درصد ابتلا به این بیماری در کودکان کاهش می‌یابد.

ضدعفونی کردن سطوح برای جلوگیری از ابتلا به آنفولانزا

۳. اجتناب از قرارگیری در مکان‌های شلوغ برای جلوگیری از ابتلا به آنفولانزا

ویروس آنفولانزا، به‌سرعت در مکان‌های شلوغ و بسته گسترش پیدا می‌کند؛ مکان‌‌هایی مانند: مدرسه، محل کار و مراکز خرید سرپوشیده. در طول فصل شیوع آنفولانزا تا حد ممکن از قرارگیری در این مکان‌ها بپرهیزید و در صورت قرار گرفتن در مکان‌‌های عمومی، حتما از ماسک استفاده کنید. اهمیت این موضوع برای افرادی که سیستم ایمنی ضعیف‌تری نسبت به سایر افراد دارند، بیشتر است. در مکان‌‌های عمومی و شلوغ، از افرادی که عطسه یا سرفه می‌کنند یا سایر علائم سرماخوردگی را دارند، تا جای ممکن فاصله بگیرید.

بزرگسالان بهتر است در صورت مشاهده علائم سرماخوردگی و پس از توصیه پزشک با مصرف قرص کوریزان ویتامین سی در کنار سایر داروهای تجویز شده، برای کاهش علائمی همچون تب، بدن درد و آبریزش بینی اقدام کنند.

۴. شستشوی دست‌ها به‌صورت مرتب؛ جلوگیری از ورود ویروس به بدن

ویروس آنفولانزا می‌تواند تا ساعت‌ها روی سطوح مختلف زندگی کند؛ بنابراین شستن دست‌ها پس از لمس سطوح تا حد بسیاری از ابتلا به این بیماری جلوگیری می‌کند. اهمیت شستن دست‌ها پیش از غذا خوردن بیشتر نیز می‌شود؛ زیرا در چنین شرایطی، اگر دست شما آلوده باشد، ویروس آنفولانزا به‌راحتی از طریق دهان وارد بدن می‌شود.

برای جلوگیری از ورود ویروس آنفولانزا به بدن، از طریق تماس دست‌های آلوده با دهان، بینی و چشم‌ها، حتماً به‌صورت مرتب دستان خود را بشویید؛ خصوصاً بعد از دست زدن به سطوحی مانند: دستگیره‌های در، کلید برق، دکمه‌های آسانسور و موارد این چنین که در طول روز توسط افراد مختلف لمس می‌شوند. برای شستن دست‌‌ها از آب گرم و صابون به مدت حداقل ۲۰ ثانیه استفاده کنید. اگر به آب و صابون دسترسی ندارید، از یک محلول ضد عفونی کننده حاوی الکل استفاده کنید. نه‌تنها باید دستان خود را بشویید، بلکه باید از لمس کردن دهان، بینی و چشم‌ها خودداری کنید.

شستشوی دست‌ها برای پیشگیری از ابتلا به آنفولانزا

۵. تقویت سیستم ایمنی؛ مهم‌ترین روش پیشگیری از آنفولانزا

یکی از بهترین روش‌ها برای پیشگیری از ابتلا آنفولانزا، تقویت سیستم ایمنی بدن است. یک سیستم دفاعی قوی به بدن شما توانایی مقابله با عوامل بیماری‌زا از جمله ویروس آنفولانزا را می‌دهد و درصورت ابتلا به بیماری، به کاهش علائم آن کمک می‌کند. روش‌های زیر به شما برای تقویت کردن سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند:

  • روزانه بین ۷ تا ۹ ساعت بخوابید. داشتن خواب منظم، بدن را برای مقابله با ویروس‌ها آماده نگه می‌دارد.
  • حداقل ۳ روز در هفته به مدت ۳۰ دقیقه فعالیت بدنی منظم داشته باشید.
  • از یک برنامه غذایی سالم و متنوع پیروی کنید. مصرف غذاهای ناسالم و چرب، قند و نمک را کنار بگذارید و به جای آن، از انواع میوه، سبزیجات و دانه‌های مغذی استفاده کنید. از آبمیوه‌های طبیعی به‌عنوان بهترین مایعات برای درمان آنفولانزا نیز می‌توان استفاده کرد.

برای مصرف انواع مولتی ویتامین نیز می‌توان با پزشک مشورت کرده و باتوجه‌ به نیاز بدن، مناسب‌ترین نوع آن را مصرف کنید. مولتی ویتامین‌ها و مکمل‌ها، کمبود مواد معدنی و ویتامین‌های لازم برای بدن را جبران کرده و تقویت سیستم ایمنی را در پی دارد.

۶. مراجعه به پزشک و مصرف دارو برای کاهش علائم آنفولانزا

علائم آنفولانزا شامل تب، سرفه، گلودرد، بدن درد، سردرد، خستگی و آبریزش یا گرفتگی بینی می‌شود. با مشاهده اولین علائم سریعاً خود را قرنطینه کرده و به پزشک مراجعه کنید. اگر در ۴۸ ساعت اولیه ابتلا به آنفولانزا، داروهای لازم را مصرف کنید، شدت بیماری و علائم آن به‌سرعت کاهش می‌یابد. اهمیت مراجعه زودهنگام به پزشک برای سالمندان بالای ۶۵ سال و کودکان بیشتر است.

مراجعه به پزشک؛ سریعترین راه درمان آنفولانزا

مصرف داروی آنفولانزا تحت نظر پزشک؛ سریعترین راه درمان آنفولانزا

در این مقاله ۶ روش پیشگیری از آنفولانزا و روش‌های کاهش علائم آن را بررسی کردیم. به جز دریافت واکسن آنفولانزا، رعایت بهداشت و تقویت سیستم ایمنی بدن از راه های پیشگیری از آنفولانزا و سرماخوردگی محسوب می‌شوند. در صورت ابتلا به این بیماری بهتر است درمان خانگی آنفولانزا را کنار گذاشته و سریعاً به پزشک مراجعه کنید. پزشک با تجویز بهترین دارو برای آنفولانزا به شما برای رهایی هر چه سریع‌تر از این بیماری کمک خواهد کرد. مصرف داروی آنفولانزا بدن را برای مقابله با ویروس آماده‌تر می‌کند و دوره درمان آنفولانزا را کاهش می‌دهد.

نظرات کاربران

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “نکات مهم در پیشگیری از آنفولانزا و درمان آن”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به شرکت آدوراطب است.

ثبت شکایات
تلفن واحد شکایت: 021-88385681