بررسی مراقبتهای بعد از سکته قلبی؛ نکاتی برای زندگی پس از سکته قلبی
سکته قلبی یکی از شایعترین بیماریهای قلبی-عروقی است که مراقبتهای بعد از آن از اهمیت بسیاری برخوردار است. در این مقاله به بررسی روشهای مراقبت بعد از سکته قلبی میپردازیم.
سکته قلبی یکی از شایعترین بیماریهای قلبی-عروقی است که مراقبتهای بعد از آن از اهمیت بسیاری برخوردار است. در این مقاله به بررسی روشهای مراقبت بعد از سکته قلبی میپردازیم.
سکته قلبی یکی از رایجترین بیماریهای قلبی-عروقی است که به دلایل مختلفی اتفاق میافتد. شایعترین علت بروز این حادثه خطرناک، مسدود شدن عروق قلب با لخته خون است. معمولاً اکثر افراد از اولین تجربه سکته قلبی نجات پیدا میکنند ولی نرسیدن خون کافی به قلب، ماهیچههای آن را به شدت تحت تأثیر منفی قرار میدهند و برای سلامتی فرد بسیار مضر هستند. به همین دلیل باید از روشهای مراقبت بعد از بروز این حادثه آگاه باشید. در این مقاله از آدوراطب، پس از اشاره به علائم بروز سکته قلبی، مراقبتهای بعد از سکته قلبی را به تفصیل بررسی میکنیم. اگر خودتان یا عزیزانتان تجربه بروز این حادثه را داشتهاید، برای آگاهی از مراقبتهای اصولی پس از سکته قلبی، این مطلب را تا پایان بخوانید.
پیش از بررسی مراقبتهای بعد از سکته قلبی، بهتر است با علائم بروز حمله و سکته قلبی آشنا شوید. حمله قلبی زمانی رخ میدهد که یک سرخرگ مسدود شده و از رسیدن خون به بخشهای دیگر قلب جلوگیری میکند؛ در این حالت، هر چه درمان دیرتر انجام شود، به دلیل نبود انتقال خون و اکسیژن به قلب، بخشهایی از ماهیچه این عضو حیاتی از بین میروند. از طرف دیگر، سکته قلبی به علت اختلال عملکرد الکتریکی قلب رخ میدهد و نامنظم شدن ضربان قلب را در پی دارد. در این حالت، شخص بهتدریج هوشیاری خود را از دست داده و در صورت عدم درمان بهموقع، جان خود را از دست میدهد. علائم بروز سکته قلبی شامل موارد زیر است:
شایعترین علامت بروز سکته قلبی، درد شدید قفسه سینه است، ولی برخی از افراد فقط دردی جزئی را در این ناحیه احساس میکنند. در زنان، علائم تنگی نفس، حالت تهوع، کمردرد یا درد در ناحیه فک بیشتر از درد قفسه سینه در مردان است. حمله یا سکته قلبی، به زمان وابستگی شدیدی دارد؛ در زمان وقوع سکته قلبی، آرامش خود را حفظ کرده و سریعاً با اورژانس تماس بگیرید و اقدامات گفته شده را تا زمان رسیدن آمبولانس انجام دهید.
متصدیان داروخانهها میتوانند اقلام دارویی موردنیاز برای بیماریهای قلبی و عروقی را از یک شرکت پخش دارویی معتبر تهیه کنند و در اختیار بیماران قرار دهند.
بعد از ترخیص بیمار از بیمارستان پس از سکته قلبی، مراقبتهای پرستاری شامل موارد زیر است:
در ادامه به بررسی هر کدام از این مراقبتهای مهم میپردازیم. همچنین برخی از داروهای پرمصرف برای سکته قلبی مانند «قرص بریلاووس» را بررسی میکنیم.
درمان دارویی پس از سکته قلبی یکی از مهمترین راههای کاهش خطرات آینده است. پس از یک سکته قلبی، بدن همچنان مستعد تجربهی حملات مجدد است، بهخصوص اگر عوامل خطری مانند فشار خون بالا یا گرفتگی شریانها کنترل نشوند. داروهای تجویز شده کمک میکنند این خطرات کاهش یابند. نکات مهم عبارتند از:
مصرف این داروها تا پایان دوره درمان، ضروری است. بههیچعنوان، داروها را بدون مشورت پزشک قطع نکنید. برای تغییر دوز مصرفی نیز، حتماً با صلاحدید پزشک این کار را انجام دهید.
پس از پایان دوره نقاهت بعد از سکته قلبی، بیمار میتواند به تدریج به انجام فعالیتهای روزمره بازگردد، اما این فرآیند باید به صورت تدریجی و با رعایت نکات خاصی انجام شود تا خطرات احتمالی کاهش یابد. برخی مراقبتها شامل موارد زیر است:
پیشگیری از سکته قلبی مجدد به خصوص با رعایت رژیم دارویی و فعالیتهای مناسب حیاتی است. با انجام فعالیتهای روزمره مانند پیادهروی، سرعت بازگشت به زندگی قبلی سریعتر خواهد شد.
رژیم غذایی مناسب پس از سکته قلبی به بهبود سریع و کاهش خطرات آینده کمک میکند. مصرف مواد غذایی سالم از بروز سکته قلبی سریع جلوگیری میکند؛ همچنین توصیههای زیر برای بیماران قلبی مفید است:
در کنار این رژیم، پزشک ممکن است داروهایی مانند قرص تپش قلب را برای جلوگیری از خطرات احتمالی تجویز کند.
مراجعه مرتب به پزشک برای کنترل وضعیت سلامت قلب و بررسی سیگنالهای خطرناک پس از سکته قلبی ضروری است. این مراجعهها به پزشک امکان میدهد تا وضعیت فشار خون، سطح کلسترول و عملکرد قلب را به دقت بررسی کند و تغییرات لازم در درمان را اعمال کند. این پیگیریهای منظم کمک میکند تا از بروز سکته قلبی سریع جلوگیری شود و مشکلات احتمالی زودتر شناسایی شوند.
علاوهبر این، پزشک میتواند داروهای مصرفی بیماری قلب را کنترل کرده و از مصرف داروهایی که ممکن است باعث سکته قلبی شوند جلوگیری کند. انجام این چکاپها نقش مهمی در حفظ سلامت قلب و بهبود طولانیمدت بیمار دارد.
مصرف منظم داروها پس از سکته قلبی، تأثیر بسزایی در افزایش امید به زندگی و بهبود کیفیت آن دارد. داروهایی مانند رقیقکنندههای خون و داروهای ضدپلاکت مانند پلاویکس که توسط شرکتهای پخش دارو مانند آدوراطب برای داروخانهها ارسال میشود، با جلوگیری از تشکیل لختههای خون، احتمال سکته قلبی مجدد را به شدت کاهش میدهند. علاوهبر این، داروهای کنترلکننده فشار خون و بتابلاکرها با کاهش فشار و استرس قلب، از بروز مشکلات حاد قلبی که باعث سکته قلبی سریع میشوند، جلوگیری میکنند.
پرهیز از مصرف خودسرانه داروها نیز بسیار مهم است؛ چرا که برخی داروها، مانند مسکنهای قوی یا ضدالتهابها، میتوانند باعث سکته قلبی شوند. همچنین باید علائم حمله قلبی در فرد به دقت بررسی شوند تا نشانههای حمله مشخص باشند.
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به شرکت آدوراطب است.
نظرات کاربران