تاثیر ورزش بر سلامت روان و افسردگی چیست؟

مقالات
1401.12.24

با تاثیر ورزش بر سلامت روان و افسردگی آشنا شوید

مطالعه جدیدی که توسط دانشکده بهداشت عمومی T.H.Chan هاروارد انجام شده است، نشان می‌دهد که دویدن روزانه به مدت 15 دقیقه یا پیاده‌روی به مدت یک ساعت خطر ابتلا به افسردگی ماژور را تا 26٪ کاهش خواهد داد. در واقع ورزش می‌تواند با همان قدرت داروهای ضد‌افسردگی و بدون عوارض جانبی، انواع افسردگی خفیف تا متوسط را درمان کند. به‌همین‌دلیل در این مطلب می‌خواهیم به این سوال پاسخ دهیم تاثیر ورزش بر سلامت روان و افسردگی چیست؟ برای آشنایی با تاثیر ورزش بر سلامت روان مطالعه این مقاله را از دست ندهید.

تاثیر ورزش بر افسردگی؛ سرعت روند درمان با انجام حرکات ورزشی

هر سال میلیون‌ها نفر در سراسر جهان افسردگی را تجربه می‌کنند. برخی از این افراد ممکن است دچار افسردگی شدید (افسردگی بالینی) شوند. در چنین حالتی اغلب افراد به‌دنبال مراجعه به روانپزشک و مصرف دارو هستند؛ اما برخی مطالعات علمی ثابت کرده که انجام حرکات ورزشی به روند درمان سرعت بخشیده است. در واقع حرکات ورزشی نوعی مداخله‌گر رفتاری (رفتار درمانی) هستند که موجب کاهش علائم افسردگی در فرد می‌شوند. درصورتی‌که مشکلات روانی حاد باشند، به مصرف داروهای اعصاب و روان نیز نیاز خواهید داشت. تهیه دارو فقط باید با تجویز پزشک متخصص و از لیست داروهایی که توسط شرکت شرکت توزیع دارو به داروخانه‌ها ارسال می‌شوند، صورت گیرد.

با ورزش کردن پروتئین‌هایی به نام NTFS یا فاکتورهای نوروتروفیک در بدن آزاد خواهند شد. وظیفه اصلی این پروتئین‌ها کمک به رشد سلول‌های ساختاری عصبی است. با ساخت منظم این سلول‌ها، مغز برای مواجهه با چالش‌ها عملکرد بهتری داشته و در نتیجه فرد احساس بهتری دارد. همچنین انجام حرکات ورزشی بر رشد سلول‌های بخش هیپوکامپ تاثیر مستقیم می‌گذارد. در افراد افسرده این بخش از مغز نسبت به افراد عادی بسیار کوچک‌تر است. با رشد سلول‌های این بخش بعد از تمرینات ورزشی، ارتباط محرک‌های عصبی از سیناپس تقویت شده و به درمان بیماری افسردگی کمک خواهد کرد.

بررسی ارتباط ورزش و درمان افسردگی

تاثیر ورزش بر اختلال کم‌توجهی و بیش فعالی

اختلال کم‌توجهی یا بیش فعالی در علم پزشکی با نام ADHD معرفی می‌شود. این مشکل که یک اختلال مغزی است روی نحوه توجه، تحرک و کنترل رفتار تاثیر می‌گذارد. افراد در هر سنی ممکن است به این عارضه دچار شوند. یکی از راه‌های ساده برای جلوگیری از ابتلا به این عارضه و کمک به بالا بردن تمرکز، افزایش انگیزه و بهبود خلق‌وخو انجام حرکات ورزشی منظم است.

انجام تمرینات ورزشی باعث افزایش سطح دوپامین در بدن و تنظیم ترشح هورمون‌ها می‌شود. دوپامین مهم‌ترین عنصر لذت در بدن است. در نتیجه انجام حرکات ورزشی ارتباط مستقیمی با سلامت روان و ایجاد حس خوب در افراد دارد. همچنین رابطه ورزش و تنظیم ترشح هورمون‌ها باعث به‌کار افتادن محرک سیستم‌های عصبی در مغز می‌شود. این موضوع به برقراری ارتباط بهتر با افراد جامعه کمک می‌کند. در صورت حاد بودن اختلال ADHD بهتر است که به پزشک مراجعه کنید. براساس تشخیص دکتر متخصص ممکن است افراد به مصرف داروهایی مانند قرص اعصاب و روان برای کنترل بیش فعالی نیاز داشته باشند.

تاثیر ورزش بر کنترل اختلال کم‌توجهی و بهبود برقراری ارتباط اجتماعی

تاثیر ورزش بر سلامت روان با کاهش اضطراب

یک روش درمان طبیعی برای غلبه بر اضطراب انجام حرکات ورزشی است. ورزش باعث تسکین و کاهش استرس و تقویت انرژی جسمی و روحی می‌شود. زمانی‌که برای انجام کارهای روزمره دچار استرس می‌شوید بدن شما برای مواجهه با این فشار اقدام به ترشح هورمون‌های مختلف می‌کند. این واکنش‌ها با منقبض شدن ماهیچه‌ها به‌خصوص در صورت، گردن و شانه همراه هستند. یک راه موثر برای برای تخلیه تنش‌های روزمره از طریق ورزش و تحرک بدنی خواهد بود.

همچنین افزایش اضطراب ممکن است منجر به بی‌خوابی یا برهم خوردن چرخه خواب راحت شود. با ورزش کردن به نحو موثری می‌توان این چرخه را شکست داد؛ اما اگر به‌دلیل برخی مشغله‌ها یا محدودیت‌های پزشکی قادر به انجام ورزش به‌صورت منظم نیستید، بهتر است برای رفع این مشکل و پیدا کردن راه‌ حل مناسب به پزشک مراجعه کنید. در این حالت ممکن است دکتر متخصص مصرف مکمل‌های مربوط به خواب مانند قرص دورمیرین فورت را تجویز کند. این قرص‌ها مکمل‌های مربوط به خواب هستند و استفاده از آن‌ها فقط با تجویز پزشک توصیه می‌شود.

غلبه بر اضطراب و کمک به سلامت روان با انجام ورزش

تاثیر ورزش بر سلامت روان با ایجاد حس عزت نفس بالا

انجام حرکات ورزشی به‌صورت روزانه و منظم باعث می‌شود که اندامی متناسب و زیبا داشته باشید. این موضوع حسی که نسبت به خودتان و بدنتان دارید را بهتر می‌کند. در نتیجه علاوه‌بر تقویت عضلات و فیزیک بدنی احساس بهتری به فرم بدنتان خواهید داشت.

ورزش کردن به‌صورت منظم در حکم نوعی سرمایه‌گذاری روی ذهن، روح و بدن است. برخی از افراد حالاتی چون خستگی و کاهش انرژی را  بعد از انجام تمرینات ورزشی تجربه می‌کنند. این افراد ممکن است برای ویتامین مورد‌نیاز بدن و افزایش سطح انرژی به مصرف مکمل های ورزشی نیاز داشته باشند. البته به یاد داشته باشید که مصرف مکمل‌های غذایی نیز باید تحت نظر مشاور و پزشک صورت گیرد.

افزایش انرژی با ورزش؛ عاملی موثر بر سلامت روان و درمان افسردگی

افراد کم‌تحرک معمولا بعد از انجام چند حرکت ساده یا در نتیجه انجام کارهای روزمره، دچار خستگی و کاهش سطح انرژی می‌شوند. تجربه مدام این حس می‌تواند بر سلامت روان افراد تاثیر بگذارد؛ بنابراین اگر بعد از انجام فعالیت‌های روزمره دچار خستگی می‌شوید، وقت آن رسیده که سبک زندگی خودتان را تغییر دهید. ورزش منظم باعث افزایش ضربان قلب و سوخت‌وساز بیشتر بدن می‌شود. همچنین تاثیر ورزش بر  پریود و کمک به بهبود خلق‌وخو و افزایش انرژی در این دوران که رابطه مستقیمی با سلامت روان دارد را نباید نادیده گرفت.

ارتباط مستقیم افزایش انرژی با ورزش روی سلامت روان

تاثیر ورزش بر سلامت روان کودکان؛ کنترل استرس و افزایش اعتماد‌به‌نفس

شاید این جمله را شنیده باشید که کودکان پر‌جنب‌وجوش و فعال، از نظر روانی و جسمی سالم‌تر هستند. زیرا ورزش، جنب‌وجوش و انجام فعالیت بدنی، به تقویت استخوان‌ها و ماهیچه‌ها کمک می‌کند. از طرفی انجام حرکات ورزشی و فعالیت‌های جسمی منظم برای سلامت روان کودکان نیز مفید است. ورزش به کنترل استرس و اضطراب و کاهش افسردگی در کودکان کمک می‌کند و باعث بالا رفتن اعتماد‌به‌نفس و عزت‌نفس آن‌ها می‌شود.

تاثیر ورزش بر افزایش حس اعتماد‌به‌نفس کودکان

با ورزش منظم به جنگ افسردگی و اضطراب بروید

در این مقاله به بررسی موضوع تاثیر ورزش بر سلامت روان و کاهش افسردگی پرداختیم. به‌طورکلی ورزش می‌تواند در درمان مشکلاتی همچون افسردگی، اضطراب و بیش‌فعالی موثر باشد. با بهبود عملکرد بدن و ترشح منظم هورمون‌ها افراد انرژی بیشتر و عملکرد بهتری برای انجام کارها و برقراری ارتباط با افراد جامعه خواهند داشت. با انجام حرکات ورزشی ساده و سبک اما مستمر می‌توانید نتیجه مطلوبی در درمان افسردگی کسب کنید. همچنین بعد از مدت کوتاهی متوجه تاثیر ورزش بر سلامت روان خواهید شد.

اگر با ورزش نتوانستید عوارض روانی یا ابتلا به افسردگی را بهبود دهید، مشاوره با روانپزشک یا روانشناس ممکن است موثر باشد. در‌صورتی‌که تجربه موفقی از ورزش کردن برای درمان افسردگی و کاهش اضطراب و استرس دارید، خوشحال می‌شویم که آن را با ما و خوانندگان در بخش نظرات و دیدگاه‌ها در میان بگذارید.

نظرات کاربران

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “تاثیر ورزش بر سلامت روان و افسردگی چیست؟”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به شرکت آدوراطب است.

ثبت شکایات
تلفن واحد شکایت: 021-88385681