عوارض استرس در زنان چیست؟

مقالات
1402.06.14

با عوارض استرس در زنان آشنا شوید

آشنایی با عوارض استرس در زنان در مجله آدوراطب

آیا می‌دانستید عوارضی که استرس بر بدن انسان‌ها دارد در مردان و زنان با یکدیگر متفاوت است؟ بدن مردان و زنان در شرایط مختلف عکس‌العمل‌های مشابهی دارد؛ اما ممکن است واکنش بدن آن‌ها در مواجهه با استرس تفاوت‌هایی با یکدیگر داشته باشد. این تفاوت در تاثیر استرس بر سلامت‌ خانم‌ها و آقایان نمود پیدا می‌‌کند. ما در این مقاله از شرکت پخش دارو آدوراطب در مورد عوارض استرس در زنان صحبت کرده‌ایم. با مطالعه این مطلب، با تاثیر مخربی که استرس بر بدن خانم‌ها می‌گذارد، آشنا خواهید شد. 

۱. بیماری‌های مکرر؛ یکی از شایع‌ترین عوارض استرس و فشار عصبی در زنان

یکی از دلایل بیماری‌های مکرر در برخی از زنان، استرس و اضطراب است. استرس روی سیستم ایمنی بدن و توانایی آن برای مبارزه با بیماری‌ها تاثیر می‌گذارد و بدن زنان را نسبت به عفونت آسیب‌پذیرتر می‌کند. هم‌چنین استرس توانایی بدن را برای بهبود زخم‌ها کاهش می‌دهد. 

در پی تضعیف سیستم ایمنی بدن و استرس مداوم ممکن است برخی از زنان به بیماری‌های خود ایمنی هم‌چون ام اس نیز مبتلا شوند. البته نمی‌توان استرس را به‌عنوان عامل اصلی این بیماری نام برد؛ اما یک عامل تأثیرگذار بر روند بیماری ام اس محسوب می‌شود که کنترل آن را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد. در‌صورت ابتلا به این بیماری خودایمنی مصرف داروهای ام اس و داروهای استرس با مشورت و نظر پزشک ممکن است بر کنترل بیماری موثر باشد. 

بیماری‌های مکرر؛ یکی از شایع‌ترین عوارض استرس و فشار عصبی در زنان

۲. تغییر اشتها و وزن؛ عوارض استرس و فکر زیاد در زنان 

یکی از عوارض استرس در زنان چاقی است که به دلیل افزایش تمایل به مصرف مواد قندی و شیرین ایجاد می‌شود. در مواجهه با استرس، زنان بیشتر از مردان در معرض افزایش وزن قرار دارند. شرایط استرس‌زا سبب افزایش تولید هورمون کورتیزول در بدن زنان می‌شود؛ این هورمون میزان اشتها را افزایش می‌دهد و در نتیجه فرد با پرخوری دچار چاقی و افزایش وزن خواهد شد. 

در برخی از خانم‌ها به دلیل فشارها و تنش‌های عصبی، میزان استرس افزایش قابل‌توجهی خواهد داشت و به یک عارضه جدی در آن‌ها تبدیل می‌شود؛ در چنین شرایطی باید حتما به پزشک متخصص مراجعه کرد. پزشک با بررسی شرایط ذهنی و جسمی فرد داروهایی را برای زنان تجویز می‌کند. بین داروهای تجویز شده ممکن است قرص ازیپم نیز وجود داشته باشد؛ زیرا این دارو مهارکننده بازجذب سروتونین است و در اختلالات اضطراب و استرس مصرف می‌شود. 

تمایل به مصرف مواد قندی و شیرین؛ عوارض استرس و فکر زیاد در زنان 

۳. در زنان استرس باعث چه بیماری میشود؟ بروز بیماری‌ها و مشکلات پوستی

یکی دیگر از عوارض استرس و فکر زیاد در زنان بروز مشکلات و بیماری‌های پوستی است. استرس در زنان منجر‌به آکنه و جوش صورت یا بدن می‌شود. حتی برخی از خانم‌ها هنگام مواجهه با شرایط استرس‌زا، مشکلات پوستی در آن‌ها به شکل کهیر و خارش پوست بروز می‌کند. همچنین استرس و اضطراب مزمن سبب تشدید علائم بیماری‌های پوستی همچون اگزما و پسوریازیس نیز می‌شود. 

به خانم‌هایی که دچار تنش و فشارهای عصبی بسیاری هستند، توصیه می‌شود به‌منظور جلوگیری از مشکلات پوستی از انواع مکمل‌های پوست و مو استفاده کنند. یکی از مکمل‌هایی که تاثیر قابل‌توجهی بر کاهش استرس و افسردگی، تامین انرژی بدن و سلامت پوست و ناخن دارد مکمل ب کمپلکس است. به‌منظور مصرف دوز مناسب این مکمل‌، بهتر است با پزشک یا دکتر داروساز حاضر در داروخانه مشورت کنید. 

بروز بیماری‌ها و مشکلات پوستی؛ عوارض شایع استرس زیاد در زنان 

۴. بروز درد قفسه سینه به دلیل استرس و اضطراب بیش‌ازحد در زنان

استرس در زنان موجب درد قفسه سینه و مشکلات تنفسی نیز می‌شود. در واقع استرس ترشح هورمون آدرنالین را افزایش می‌دهد؛ به‌ دنبال افزایش آدرنالین فشار خون و ضربان قلب نیز بیشتر می‌شود و بدین‌ترتیب درد قفسه سینه بروز پیدا می‌کند. درد قفسه سینه ناشی از استرس در زنان شامل موارد زیر می‌شود:

  • دردی تیز یا کوبنده که در ناحیه قفسه سینه باقی می‌ماند
  • احساس فشار
  • سوزش
  • یک درد مبهم
  • ضربان در قفسه سینه

درد قفسه سینه ناشی از استرس یک علامت جدی در زنان محسوب می‌شود؛ زیرا ممکن است باعث بروز حمله آسم عصبی در برخی از افراد شود. بدین‌ترتیب در‌صورت احساس درد در قفسه سینه در زمان استرس، همیشه لازم است به پزشک مراجعه کنید.

 بروز درد قفسه سینه به دلیل استرس و اضطراب بیش‌ازحد در زنان

۵. تاثیر استرس بر دستگاه تناسلی زنان؛ به هم ریختن تعادل PH

سطح PH دستگاه تناسلی زنان بسیار حساس است و به‌راحتی تحت تاثیر استرس قرار می‌گیرد. اختلال تعادل PH دستگاه تناسلی زنان موجب بیماری‌هایی مانند عفونت می‌شود. در‌صورت ابتلا به عفونت، شاهد علائمی هم‌چون خارش دستگاه تناسلی خواهید بود. همچنین ممکن است به هم ریختن تعادل PH موجب نوع دیگری از عفونت واژن به نام واژینوز باکتریال شود؛ در‌این‌صورت برای درمان باید حتما تحت نظر پزشک از آنتی‌بیوتیک استفاده کنید. 

۶. قاعدگی نامنظم؛ یکی از رایج‌ترین عوارض تنش عصبی و استرس در زنان 

یکی دیگر از عوارض استرس و فشار عصبی در زنان قاعدگی نامنظم است. تغییرات هورمونی که با استرس برای فرد ایجاد می‌شوند تأثیر مستقیمی روی نظم قاعدگی زنان خواهد داشت. در این شرایط ممکن است دوره قاعدگی نامنظم شده یا به‌طور موقت متوقف شود. هم‌چنین استرس سندرم پیش از قاعدگی در بدن زنان را نیز شدیدتر می‌کند.

۷. عوارض استرس در زنان باردار؛ تاثیر منفی روی جنین و سلامت فرزند 

یکی از مهم‌ترین عوارض استرس در زنان، بروز برخی از مشکلات در بارداری است. استرس مزمن در بارداری برای جنین شما مشکلاتی هم‌چون اختلال در رشد جسمی و ذهنی در پی دارد. همچنین ایجاد مشکلات رفتاری در آینده کودک نیز از عوارض استرس در زنان باردار محسوب می‌شود. البته استرس روزمره و کوتاه مدت در دوران بارداری به کودک شما آسیبی نمی رساند؛ اما استرس شدید، مزمن و طولانی‌مدت در برخی موارد خطر ابتلا به سقط جنین، زایمان زودرس، نوزاد کم وزن و تاخیر در رشد را افزایش می‌دهد. 

عوارض استرس در زنان باردار؛ تاثیر منفی روی جنین و سلامت فرزند 

کنترل و مدیریت سطح استرس در زنان با تغییر سبک زندگی و مشورت با پزشک 

عوارض استرس در زنان به‌گونه‌ای است که بخش‌های مختلف بدن هم‌چون پوست، دستگاه تناسلی، سیستم ایمنی بدن، قفسه سینه و قلب را تحت تاثیر قرار دهد. از‌این‌رو هنگام استرس، احتمال دارد زنان با مشکلاتی هم‌چون اگزما، آسم، عفونت، چاقی مواجه شوند. به‌منظور جلوگیری از این عارضه‌های جدی و در برخی موارد خطرناک، توصیه می‌شود به رژیم غذایی خود و هم‌چنین سبک زندگی‌تان اهمیت بسیاری دهید. 

هم‌چنین اگر نمی‌توانید استرس خود کنترل کرده یا جلو اضطراب یا افسردگی ناشی از آن را بگیرید، حتما به پزشک متخصص مراجعه کنید. بدین‌ترتیب پزشک به روش اصولی و صحیح برای درمان شما و همچنین جلوگیری از انواع بیماری‌ها اقدام می‌کند. اگر شما هم دوره ای از زندگی خود درگیر استرس شده‌اید یا هم‌اکنون این شرایط را می‌گذرانید، تجربیات خود را در قسمت نظرات با ما به اشتراک بگذارید.

نظرات کاربران

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “عوارض استرس در زنان چیست؟”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به شرکت آدوراطب است.

ثبت شکایات
تلفن واحد شکایت: 021-88385681