تنظیم میزان فشار خون با چند راهکار ساده و کاربردی

مقالات
1401.10.27

با این راهکارهای ساده و کاربردی میزان فشار خون خود را تنظیم کنید.

نکات تنظیم مقدار فشار خون در مجله آدوراطب

طبق آمار بیش از ۳۰ درصد از جمعیت بالای ۱۸ سال در ایران به فشار خون بالا مبتلا هستند. بسیاری از افراد مبتلا به فشار خون از بیماری خود مطلع نیستند یا به ‌صورت تصادفی از آن باخبر می‌شوند. کنترل نکردن فشار خون خطرات جبران ناپذیری را برای سلامتی به همراه دارد؛ به همین دلیل در این مقاله از شرکت پخش دارو آدوراطب چند راهکار موثر برای تنظیم فشار خون را به شما معرفی می‌کنیم. کنترل کردن فشار خون همراه با یک سبک زندگی سالم، نیاز به داورهای فشار خون را کاهش می‌دهد یا به تعویق می‌اندازد یا به‌طورکلی به آن‌ها نیاز نخواهید داشت. اگر با بیماری فشار خون دست‌وپنجه نرم می‌کنید، با خواندن این مطلب و ایجاد تغییرات کوچک در سبک زندگی خود برای همیشه با فشار خون بالا خداحافظی کنید.

1.   کاهش وزن؛ عملکرد بهتر رگ‌های خونی و کاهش فشار خون

اغلب اوقات افزایش فشار خون ارتباط مستقیمی با افزایش وزن دارد؛ همچنین، افزایش وزن ممکن است باعث اختلال تنفس هنگام خواب (آپنه خواب) شود که بالا رفتن فشار خون را به همراه دارد. به همین دلیل بسیاری از پزشکان برای تنظیم فشار خون به افراد با اضافه وزن، توصیه می‌کنند که در اولین فرصت وزن خود را کاهش دهند. کاهش وزن به عملکرد بهتر رگ‌های خونی در انبساط و انقباض کمک کرده و باعث می‌شود بطن چپ خون را راحت‌تر پمپاژ کند؛ به همین ترتیب فشار خون در طول شبانه‌روز متعادل خواهد بود. مطالعات نشان می‌دهد که کاهش فقط ۵ درصد از وزن بدن فشار خون را به میزان قابل‌توجهی کاهش می‌دهد. باتوجه‌به این که اضافه وزن سلامت قلب را نیز به خطر می‌اندازد، کم کردن وزن بدن ابتلا به سایر مشکلات پزشکی بالقوه از جمله بیماری‌های قلبی-عروقی را نیز کاهش می‌دهد.

برخی از پزشکان پس از بررسی شرایط بالینی بیماران مبتلا به فشار خون بالا، ممکن است قرص والزومیکس را برای آن‌ها تجویز کنند. مصرف والزومیکس فقط با تجویز نسخه توسط پزشک متخصص امکان‌پذیر خواهد بود. این قرص با تنظیم میزان فشار خون، ریسک ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی و سکته‌های مغزی یا قلبی را نیز کاهش می‌دهد.

کاهش وزن و تنظیم کردن فشار خون

2.   ورزش کردن؛ کاهش فشار بر شریان‌های قلب

فعالیت بدنی منظم تا حدود بسیاری به تنظیم فشار خون بالا کمک می‌کند و آن را کاهش می‌دهد. با ورزش کردن، به‌طور منظم ضربان قلب و شدت تنفس خود را افزایش می‌دهید؛ به همین دلیل قلب به‌مرورزمان قوی‌تر می‌شود و با تلاش کمتری خون را پمپاژ می‌کند. این موضوع فشار کمتری را به شریان‌ها وارد کرده و فشار خون را کاهش می‌دهد. به‌عنوان یک هدف کلی روزانه بین ۳۰ تا ۴۰ دقیقه فعالیت بدنی داشته باشید تا به تنظیم فشار خون در کوتاه مدت کمک کنید. به‌هیچ‌عنوان مجبور نیستید فعالیت‌های ورزشی سنگینی را انجام دهید؛ فعالیت‌های بدنی ساده‌ای مانند: بالا و پایین رفتن از پله‌ها، پیاده‌روی، انجام کارهای خانه، دوچرخه سواری، ورزش‌های تیمی، شنا یا رقص، تاثیر به‌سزایی در متعادل کردن فشار خون خواهند داشت.

اگر به بیماری قلبی-عروقی مبتلا هستید از انجام فعالیت‌های بدنی شدید خودداری کنید. برخی از پزشکان برای جلوگیری از نارسایی قلبی مزمن، ممکن است قرص برادیکس را برای بیمار خود تجویز می‌کنند. به‌هیچ‌عنوان به‌صورت خودسرانه قرص برادیکس را مصرف نکنید.

تاثیر ورزش بر فشار خون

3.   رژیم غذایی سالم و مصرف پتاسیم؛ تنظیم میزان فشار خون با حذف نمک

یک رژیم غذایی سرشار از غلات کامل، میوه‌ها، سبزیجات، محصولات لبنی کم چرب و کلسترول کم، فشار خون بالا را تا حدود بسیاری کاهش می‌دهد. میزان مصرف نمک را نیز باید کاهش دهید؛ نمک فشار خون را به‌شدت بالا می‌برد. برای کاهش اثر سدیم موجود در نمک مصرف پتاسیم را افزایش دهید. پتاسیم اثر سدیم را کاهش می‌دهد و فشار را بر رگ‌های خونی کم می‌کند. پتاسیم برای افراد مبتلا به بیماری‌های کلیوی مضر است؛ بنابراین قبل از مصرف میزان پتاسیم در رژیم غذایی خود با پزشک متخصص مشورت کنید. پتاسیم در بسیاری از مواد غذایی یافت می‌شود، از جمله:

  • موز
  • زردآلو
  • آووکادو
  • پرتقال
  • سیب زمینی
  • گوجه فرنگی
  • اسفناج

نکته حائز اهمیت حفظ تنوع و مصرف غذاهای تازه و سالم است. غذاهای فرآوری شده نیز برای افزایش فشار خون بسیار مضر هستند؛ بنابراین مصرف آن‌ها را به حداقل برسانید. غذاهای فرآوری شده علاوه‌بر افزایش فشار خون، برای بیماران قلبی-عروقی بسیار ضرر دارد و باعث گرفتگی عروق می‌شود. برخی از پزشکان برای رفع گرفتگی عروق و کاهش احتمال بروز سکته قلبی، با معاینه بیمار قرص بریلاووس را برای او تجویز می‌کنند. قرص بریلاووس کارکرد مشخصی دارد و فقط با تشخیص پزشک قابل‌استفاده خواهد بود.

4.   ترک سیگار؛ ایجاد تعادل در فشار خون و جلوگیری از بیماری‌های قلبی

اگر سیگاری هستید و به دنبال راهکاری برای تنظیم مقدار فشار خون در کوتاه مدت می‌گردید، بدون لحظه‌ای درنگ سیگار را کنار بگذارید. ترک سیگار ممکن است در نگاه اول کار بسیار دشواری به نظر برسد ولی ارزشش را دارد. مواد شیمیایی موجود در تنباکو در دراز مدت، با آسیب رساندن به دیواره رگ‌های خونی، ایجاد التهاب و باریک کردن شریان‌‌ها فشار خون را افزایش می‌دهند. ترک سیگار علاوه بر ایجاد تعادل در فشار خون، خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهد، سلامت عمومی را بهبود می‌بخشد و افزایش عمر را به همراه خواهد داشت.

ترک سیگار و تنظیم میزان فشار خون

5.   کنترل کردن استرس؛ کاهش فشار خون و فشارهای روانی

ما در دنیایی پر هیاهو و زمانه‌ای مملو از فشارهای روانی مختلف زندگی می‌کنیم؛ همین موضوع سبب افزایش استرس می‌شود و استرس تاثیر مستقیمی بر افزایش فشار خون دارد. راه‌حل‌های مختلفی برای کاهش استرس وجود دارد. تا حد ممکن از عوامل استرس‌زا دوری کنید؛ برای کاهش استرس روش مناسب خود را پیدا کنید. راهکارهای زیر ممکن است به کاهش استرس شما کمک کند:

  • روز خود را با برنامه‌ریزی آغاز کنید.
  • فقط برای کارهایی که باید انجام شوند، زمان بگذارید.
  • زمانی را در طول روز به استراحت کردن اختصاص دهید.
  • هر روز زمان مشخصی را برای آرام گرفتن و تنفس عمیق در نظر بگیرید.
  • برای فعالیت‌های سرگرم‌کننده مانند: پیاده روی، آشپزی، یوگا یا کارهای داوطلبانه زمان بگذارید.

با راهکارهای گفته شده تا حدود بسیاری می‌توانید استرس خود را مدیریت کنید. اگر در مدیریت استرس ناتوان بودید، از یک روانشناس یا فرد متخصص کمک بگیرید. کاهش استرس به تنظیم میزان فشار خون کمک بسیاری می‌کند. در صورت نیاز، پزشک بعد از بررسی شرایط سلامت عمومی بدن و در نظر گرفتن سوابق پزشکی، ممکن است قرص والزودک اچ سی تی را برای کمک به کاهش فشار خون برخی از افراد تجویز کند. مصرف خودسرانه این دارو بدون نسخه پزشک، عواقب جبران‌ناپذیری را برای سلامتی به همراه خواهد داشت.

6.   مصرف دارو؛ درمان سریع فشار خون بالا تحت نظر پزشک

اگر با ایجاد تغییرات کوچک در سبک زندگی خود و رژیم غذایی فشار خون شما همچنان تنظیم نشود، باید از علم پزشکی کمک بگیرید. بعد از مراجعه به پزشک، ممکن است برای تنظیم میزان فشار خون نیاز به مصرف برخی از داروها داشته باشید. انواع قرص تنظیم فشار خون باید با مشورت پزشک و صلاحدید او مصرف شوند. مصرف منظم داروها طبق دوز تشخیص داده توسط پزشک، در مدت زمان مشخص باعث تنظیم میزان فشار خون می‌شود.

قرص تنظیم میزان فشار خون

تنظیم میزان فشار خون با تغییر سبک زندگی و مصرف به‌موقع داروها

در این مقاله ۶ راهکار موثر برای تنظیم فشار خون را بررسی کردیم. نامتعادل بودن فشار خون، در طولانی مدت صدمات جبران‌ناپذیری را برای سلامت بدن به همراه خواهد داشت؛ بنابراین باید نسبت به آن حساس باشید. با در پیش گرفتن سبک زندگی سالم و ایجاد تغییرات کوچک در تغذیه و عادات روزانه، تا حدود بسیاری می‌توان فشار خون را به تعادل رساند. در صورتی‌که تغییر عادت‌ها و رژیم‌غذایی تاثیر چندانی بر تنظیم میزان فشار خون نداشته باشد، باید از داروهای فشار خون استفاده کنید. مصرف این داروها طبق نظر پزشک و مطابق با دوز تشخیص داده شده توسط او، در کوتاه‌مدت اثر مثبتی بر کنترل میزان فشار خون خواهد داشت.

نظرات کاربران

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “تنظیم میزان فشار خون با چند راهکار ساده و کاربردی”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به آدوراطب است.

ثبت شکایات
تلفن واحد شکایت: 021-88385681