درد دست نشانه چیست؟ 5 علت شایع دست درد

مقالات
1402.10.16

آشنایی با علت شایع درد دست و بررسی عوامل موثر بر بروز این درد

بررسی علت شایع دست درد در مجله آدوراطب

بر‌اساس تحقیقات اخیر، حدود 20% افراد در طول زندگی خود تجربه درد دست را دارند. اغلب مردم هنگامی که با درد دست مواجه می‌شوند، نگران علت‌های آن هستند. به همین هنگام مراجعه به پزشک می‌پرسند که «درد دست نشانه چیست» درد دست ممکن است ناشی از التهاب و آسیب به مفاصل، فشارهای عصبی، آرتریت و سایر مشکلات عضلانی باشد. این مقاله با هدف بررسی علت شایع دست درد نوشته شده است. در ادامه، با علل مختلفی که باعث درد دست می‌شوند آشنا می‌شوید؛ بدین‌ترتیب می‌توانید از پیامدهای آن‌ها جلوگیری کرده یا اقدامات لازم به‌منظور درمان آن انجام دهید. 

سندرم تونل کارپال؛ علامت اصلی درد دست

یکی از پاسخ‌ها برای سوال «درد دست نشانه چیست؟» سندروم تونل کارپال است. این سندرم معمولاً ناشی از فشار مکرر یا تنگی در تونل کارپال است که ناشی از عوامل مختلفی مانند کارهای تکراری با دست، آسیب‌دیدگی‌های مچ دست، برخی بیماری‌ها یا حتی تغییرات هورمونی خواهد بود.علائم این سندرم معمولاً شامل درد، بی‌حسی، سوزن سوزن شدن یا ضعف در انگشتان و مچ دست است. 

این نوع درد معمولا به گونه‌ای است که از مچ به سمت بازو یا دست پخش می‌شود. سندرم تونل کارپال در اغلب موارد هنگام شب تشدید می‌یابد و ممکن است خواب فرد را مختل کند. در موارد پیشرفته‌تر، کاهش قدرت دست و دشواری در انجام کارهای ریز و دقیق مانند نوشتن یا باز کردن درب بطری دیده می‌شود.

درمان سندرم تونل کارپال شامل استفاده از آتل برای کاهش فشار بر عصب و در برخی موارد جراحی می‌شود. هم‌چنین برای درمان این سندرم داروهای ضد‌التهابی نیز تجویز می‌شود. این داروها اغلب توسط شرکت‌های پخش دارو مختلف به داروخانه‌های توزیع می‌شوند و برای تهیه هر کدام باید نسخه پزشک را به همراه داشته باشید.

سندرم تونل کارپال؛ علت اصلی درد دست

کیست‌های گانگلیون؛ بررسی تأثیر آن‌ها بر درد دست

کیست‌ گانگلیون یکی از علت‌های شایع دست درد است که به‌صورت توده‌های کیسه‌مانند حاوی مایع در نزدیکی مفاصل یا تاندون‌ها ظاهر می‌شوند. این کیست‌ها اغلب به دلیل فشار مکرر یا آسیب‌دیدگی در ناحیه مچ دست و انگشتان ایجاد می‌شوند و اغلب بدون درد هستند؛ با این حال، در برخی موارد باعث درد و ناراحتی می‌شوند. درد ناشی از این کیست‌ها معمولاً زمانی اتفاق می‌افتد که کیست، فشار روی اعصاب اطراف را افزایش دهد یا باعث محدودیت در حرکت مفصل شود.

علائم کیست‌های گانگلیون شامل ورم موضعی و درد هنگام فشار به کیست می‌شود. این کیست‌ها گاهی اوقات خود به خود محو خواهند شد، اما در مواردی که باعث درد یا محدودیت حرکتی شدید می‌شوند، نیاز به درمان دارند. در‌صورت آسیب‌دیدگی به دست و ایجاد کیست‌های گانگلیون ممکن است پزشک قرص ادوالژین را برای فرد تجویز کند. این قرص از داروهای ضددرد محسوب می‌شود که برای تسکین دردهای عضلانی نیز مورد‌استفاده قرار می‌گیرد.

بررسی تأثیر کیست‌های گانگلیون بر درد دست

التهاب تاندون یا تاندونیت؛ نقش آن در بروز درد دست

التهاب تاندون‌ها نیز در برخی مواقع علت شایع دست درد به شمار می‌رود؛ التهاب تاندون ممکن است در هر قسمتی از بدن رخ دهد، اما در مچ دست و انگشتان بسیار شایع است. التهاب تاندون اغلب نتیجه فعالیت‌های تکراری با دست یا آسیب‌های مکرر است. علائم معمول التهاب تاندون شامل درد در ناحیه تاندون آسیب دیده، تورم، قرمزی و احساس گرما در ناحیه ابتلا می‌شود. این درد ممکن است به تدریج بدتر شود و با انجام فعالیت‌های روزمره تشدید یابد.

علائم التهاب تاندون گاهی اوقات با بیماری‌های دیگر مانند آرتریت یا سندرم تونل کارپال اشتباه گرفته می‌شوند؛ بنابراین برای تشخیص دقیق و درمان مناسب، مراجعه به پزشک ضروری است. درمان این عارضه معمولاً شامل استفاده از داروهای ضد‌التهاب، آتل‌بندی یا فیزیوتراپی است. به‌منظور جلوگیری از التهاب تاندون‌ها و مفاصل پیشنهاد می‌شود حتما مواد مغذی و انواع ویتامین‌ها نظیر ویتامین D را در برنامه غذایی خود بگنجانید. یکی از علائم کمبود ویتامین دی در زنان و مردان التهاب مفاصل و درد استخوان‌ها در نواحی مختلف بدن به‌خصوص مچ دست و پا است. 

بیماری آرتریت چگونه باعث درد دست می‌شود؟

یکی دیگر از رایج‌ترین پاسخ‌ها برای سوال «درد دست نشانه چیست» بیماری آرتریت است. آرتریت باعث درد، تورم، سفتی و کاهش دامنه حرکتی در مفاصل دست می‌شود. آرتریت به چندین شکل مختلف رخ می‌دهد؛ از جمله آرتروز (آرتریت تخریبی) که در اثر ساییدگی و پارگی غضروف مفصلی اتفاق می‌افتد و آرتریت روماتوئید که یک بیماری خود‌ایمن است و باعث التهاب مزمن مفاصل می‌شود. هر دو نوع این بیماری منجر‌به درد دست می‌شوند، اما علائم و روند درمانی آن‌ها متفاوت است.

در آرتروز، تخریب تدریجی غضروف باعث درد، محدودیت حرکتی و گاهی اوقات تورم در مفاصل دست می‌شود. درد معمولاً با فعالیت افزایش یافته و با استراحت کاهش می‌یابد. در آرتریت روماتوئید، التهاب مفاصل منجر‌به درد، تورم و سفتی می‌شود که اغلب در صبح‌ها شدیدتر است. درمان آرتریت روماتوئید ممکن است شامل داروهای خوراکی یا تزریقی برای کاهش التهاب و جلوگیری از آسیب بیشتر به مفاصل باشد. هم‌چنین ممکن است در این صورت پزشک برای فرد بیمار ویتامین شل کننده عضلات نیز تجویز کرده تا از تشدید درد جلوگیری کند. 

ایجاد درد و تورم در دست ناشی از بیماری آرتریت 

فشار یا التهاب ریشه‌های عصبی؛ علت شایع دست درد عصبی

فشار یا التهاب ریشه‌های عصبی نیز علت شایع درد دست است که ناشی از برآمدگی دیسک، خارهای استخوانی یا تغییرات در یک رباط خواهد بود. برآمدگی دیسک و خارهای استخوانی فضای مورد‌نیاز برای ریشه‌های عصبی را در نزدیکی ستون فقرات کاهش میدهند. این کاهش فضا باعث فشرده شدن ریشه‌های عصبی شده و باعث درد، بی‌حسی، سوزش و ضعف در دست می‌شود. 

علائم ناشی از فشار یا التهاب ریشه‌های عصبی نیز شامل دردی می‌شود که از گردن به دست‌ها و انگشتان پخش می‌شود و نشانه‌هایی هم‌چون بی‌حسی و گزگز در دست‌ها و انگشتان و ضعف در عضلات دست را به دنبال دارد. درمان این مشکل شامل کنترل درد با داروها، فیزیوتراپی، تغییرات سبک زندگی برای کاهش فشار بر ریشه‌های عصبی و در موارد شدیدتر، جراحی برای کاهش فشار بر عصب‌ها می‌شود. در‌صورتی‌که این دردها ناشی از فشارهای اعصاب و روان بر عضلات دست باشد، ممکن است پزشک داروهایی هم‌چون دولوکستین را برای فرد بیمار تجویز کند؛ زیرا این دارو تسکین دهنده دردهای عصبی و اضطراب است. 

علت شایع دست درد عصبی؛ فشار یا التهاب ریشه‌های عصبی

درمان فوری دست درد با مراجعه به پزشک؛ گامی به سوی بهبودی و رفاه

در این مقاله، ما به بررسی عمیق و دقیق علت شایع دست درد پرداختیم و دیدیم که «درد دست نشانه چیست.» این درد ممکن است ناشی از سندرم تونل کارپال، کیست‌های گانگلیون، التهاب تاندون، آرتریت و مشکلات عصبی باشد. هر یک از این علل نیازمند رویکردهای متفاوت درمانی هستند. 

درک درست از علت درد دست به شما کمک کند تا گام‌های موثری به سمت درمان فوری این درد بردارید و کیفیت زندگی خود را بهبود ببخشید. به یاد داشته باشید که مراجعه به پزشک برای تشخیص دقیق و دریافت مشاوره مناسب در این راستا بسیار حائز اهمیت است. آیا شما نیز تا به حال به این درد دچار شده‌اید؟ چه روش و رویکردی را برای درمان دست درد پیش گرفته‌اید؟ تجربیات خود را در این زمینه با همراهان آدوراطب به اشتراک بگذارید. 

نظرات کاربران

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “درد دست نشانه چیست؟ 5 علت شایع دست درد”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به شرکت آدوراطب است.

ثبت شکایات
تلفن واحد شکایت: 021-88385681