درمان فوری یبوست کودکان؛ ۵ راهکار موثر در درمان یبوست کودکان
یبوست یکی از مشکلات رایج در کودکان بهشمار میرود که هر کودک حداقل یکبار آن را تجربه کرده است. اگر […]
یبوست یکی از مشکلات رایج در کودکان بهشمار میرود که هر کودک حداقل یکبار آن را تجربه کرده است. اگر […]
یبوست یکی از مشکلات رایج در کودکان بهشمار میرود که هر کودک حداقل یکبار آن را تجربه کرده است. اگر کودکی بیشتر از دو روز مشکل دفع مدفوع (مدفوع سفت، بزرگ و خشک – دفع مدفوع با درد و سختی همراه است) داشته باشد، به یبوست مبتلا شده است. یبوست در کودکان به دلایل متفاوتی از جمله مصرف کم ویتامین، فیبر و مایعات، آلرژی غذایی مصرف غذاهای دیرهضم یا ابتلا به عفونت باشد. به همین دلیل اگر کودک بعد از ۴۸ ساعت بهبود پیدا نکرد، حتما او را نزد پزشک ببرید. در این مقاله به بررسی چند روش کاربردی مانند فعالیت بدنی کودک و مصرف مواد غذایی فیبردار، برای درمان فوری یبوست کودکان خواهیم پرداخت. پس از مطالعه این مطلب نگرانیهای شما راجعبه مشکل یبوست کودک رفع خواهد شد.
گاهی اوقات کودکان پس از مصرف غذاهایی که هضم آنها سنگین است دچار یبوست و مشکلات گوارشی میشوند. در این مواقع بهتر است برای درمان یبوست در کودکان 4 ساله به بالا، آنها را تشویق به راه رفتن و انجام فعالیت بدنی کنید. با این کار حرکات روده کودک بهبود پیدا میکند. برای اینکه این فعالیت برای او جذابتر باشد، میتوانید او را به پارک ببرید. البته برای درمان یبوست کودکان بالای 3 سال و تنظیم حرکت طبیعی روده در آنها، استفاده از شربت سانانیتوس یبوست با تجویز نسخه پزشک متخصص اطفال نیز راهحل مناسبی است.
ماساژ شکم نوزاد و کودک به حرکت سریعتر مدفوع در روده بزرگ او و درمان فوری یبوست کمک خواهد کرد. یکی از روشهای مناسب برای ماساژ دادن شکم بهمنظور درمان یبوست در کودکان و نوزادان، حرکات دایرهای نوک انگشتان روی شکم نوزاد در جهت عقربههای ساعت، به شمار میرود. یک روش دیگر برای ماساژ، کنار هم نگه داشتن زانوها و پاهای نوزاد و فشار دادن آنها به سمت شکم او است. اگر بهدنبال روشی فوری برای درمان یبوست در کودکان ۹ ساله به بالا هستید، استفاده از شربت لاکساپلاس یا تجویز شده توسط پزشک متخصص، گزینه مناسبی به شمار میرود. همچنین دکتر میتواند پس از بررسیهای لازم، برای درمان یبوست در بزرگسالان از داروهای قویتر مانند قرص روده استفاده کند.
اگر میپرسید که «یکی از دلایل رایج ابتلا کودکان به یبوست چیست؟» باید بگوییم که رژیم غذایی کمفیبر، باعث سختی مدفوع و افزایش خطر یبوست در کودک خواهد شد. به همین علت اضافه کردن میوهها، سبزیها و غلات کامل به برنامه غذایی کودک، به بهبود عملکرد روده و درمان فوری یبوست کودکان کمک خواهد کرد. برای اینکه مصرف غلات و میوه برای کودکان آسانتر باشد، از حریره بادام و همچنین پوره یا کمپوت میوه استفاده کنید.
مصرف آبمیوههای حاوی مقادیر بسیار فیبر محلول و نامحلول، مانند آلو، سیب، پرتقال و هلو ، بهعنوان ملین به بهبود عملکرد سیستم گوارش کودک کمک خواهد کرد. اگر در خانه انجیر خشک شده، برگه زردآلو و آلو دارید، آن را چند ساعت در آب بگذارید؛ پس از آنکه میوهها بهخوبی خیس خوردند، میوههای خیس خورده و آب آنها را به کودک بدهید. همچنین در کنار آبمیوه، نوشیدن آب فراوان، باعث عبور و حرکت فیبر در روده و تشکیل مدفوع خواهد شد. استفاده از این روش برای درمان سندروم روده تحریک پذیر در بزرگسالان نیز مناسب خواهد بود.
اگر کودک شما پس از چند روز درمان خانگی و انجام روشهای ذکر شده همچنان از یبوست رنج میبرد؛ یا علائم دیگری مانند درد در شکم، حالت تهوع و استفراغ یا خون در مدفوع دارد، در سریعترین زمان ممکن او را به نزد پزشک اطفال ببرید. پزشک متخصص پس از بررسیهای لازم برای درمان یبوست شدید از شربتهای ملین محرک یا روانکننده استفاده خواهد کرد. توجه کنید که استفاده از این داروهای ملین حتما باید تحت نظر پزشک و باتوجهبه شرایط خاص کودک باشد تا از عوارض جانبی و مشکلات احتمالی جلوگیری کند.
راهکارهایی مانند فعالیت بدنی کودک، مصرف مواد غذایی فیبردار و نوشیدن مایعات فراوان به شما برای درمان یبوست در کودکان خود کمک بسزایی خواهد کرد. بااینحال اگر فرزند شما همچنان پس از ۴۸ ساعت از یبوست رنج میبرد یا نشانههای دیگری مانند وجود خون در مدفوع، درد شدید شکم، تب، حالت تهوع و استفراغ و کاهش یکباره وزن در او بروز پیدا کرده است، فورا او را به نزد پزشک ببرید.
پزشک متخصص اطفال با انجام معاینات بالینی و آزمایشهای لازم، اقدام به تجویز داروهای مناسب برای درمان فوری یبوست کودکان خواهد کرد. داروهایی تجویزی توسط پزشک برای درمان یبوست کودک توسط شرکت پخش دارویی و سایر شرکتهای معتبر در داروخانههای سراسر کشور توزیع خواهد شد. آیا تجربهای از ابتلا کودک خود به یبوست داشتهاید؟ چه کاری برای بهبود فوری او انجام دادهاید؟ تجربه خود را با ما و سایر خوانندگان این مقاله به اشتراک بگذارید.
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به شرکت آدوراطب است.
نظرات کاربران