۵ روش کاربردی برای جلوگیری از خطر ابتلا به دیابت بارداری

مقالات
1401.09.26

با ۵ روش کاربردی از خطر ابتلا به دیابت بارداری جلوگیری کنید.

بررسی ۵ روش پیشگیری از دیابت بارداری در مجله آدوراطب

دیابت بارداری (Gestational Diabetes) نوعی دیابت است که برای برخی از افراد در دوران بارداری رخ می‌دهد. همیشه نمی‌توان از بروز این بیماری جلوگیری کرد، ولی زنان باردار با انجام برخی از اقدامات می‌توانند خطر ابتلا به این عارضه را کاهش دهند. دیابت بارداری برای مادر و جنین تأثیرات منفی بسیاری خواهد داشت؛ بنابراین اطلاع داشتن از روش‌های پیشگیری از دیابت بارداری بسیار اهمیت دارد. در این مقاله از شرکت پخش دارو آدوراطب، روش‌هایی برای جلوگیری از به وجود آمدن این عارضه برای زنان باردار را بررسی خواهیم کرد. نکاتی که در این مقاله گفته می‌شود در حفظ سلامت مادر و جنین بسیار تأثیرگذار است؛ پس ادامه مطلب را از دست ندهید.

۱. مدیریت وزن پیش از بارداری و در دوران حاملگی؛ یکی از راه‌های کنترل دیابت بارداری

اضافه وزن یک عامل خطرناک برای ابتلا به دیابت بارداری محسوب می‌شود؛ بنابراین یکی از موثرترین راه‌های پیشگیری از دیابت بارداری، کنترل وزن پیش از بارداری و حفظ وزن مناسب در دوران حاملگی است. زنانی که قصد دارند در آینده باردار شوند، باید سبک زندگی سالم را در پیش گرفته تا پیش از باردار شدن به وزن مناسبی برسند. به‌طورکلی، متخصصان تغذیه و بارداری تأیید کرده‌اند که BMI بالاتر از ۲۵، احتمال ابتلا به دیابت بارداری را افزایش می‌دهد. برای مدیریت وزن باید غذاهای چرب، ناسالم و غذاهای غیر مفید را با مواد غذایی سالم شامل: میوه‌ها، سبزیجات تازه، پروتئین‌های بدون چربی و غلات کامل جایگزین کرد.

یکی از داروهای مؤثر برای کاهش قند خون، قرص گلوتریو است. مصرف این دارو، به ویژه‌ برای زنان باردار و شیرده به تجویز نسخه توسط پزشک متخصص نیاز دارد. این دارو همراه با رژیم غذایی سالم و ورزش، در کاهش گلوکز موجود در خون بسیار مؤثر است.

اضافه وزن؛ عامل خطرناک برای  ابتلا به دیابت بارداری

۲. ورزش کردن؛ یکی از روش‌های مؤثر در جلوگیری از دیابت بارداری

ورزش کردن یک فعالیت حیاتی برای داشتن وزن متعادل محسوب می‌شود. قبل از بارداری و در دوران بارداری، ورزش از ابتلا به دیابت بارداری جلوگیری می‌کند. ورزش کردن بدن را نسبت به گلوکز تولید شده در پانکراس (لوزالمعده) حساس‌تر کرده و همین موضوع تنظیم سطح قند خون را در پی خواهد داشت. این که پیش از باردار شدن تحرک و فعالیت روزانه داشتن را آغاز کنید، به نفع شما است. اگر تا به حال تحرکی نداشته‌اید، با ایجاد تغییرات کوچک زیر در سبک زندگی خود، از زندگی بی‌تحرک نجات پیدا خواهید کرد:

  • پیاده‌روی یا دوچرخه‌سواری برای مسافت‌های کوتاه
  • انجام ورزش‌های سبک مانند شنا
  • انجام دادن ورزش‌های گروهی در باشگاه
  • یوگا کردن به‌خصوص حرکات مخصوص دوران بارداری
  • استفاده از پله به جای آسانسور

برای جلوگیری از ابتلا به دیابت بارداری، حداقل ۳۰ دقیقه به مدت ۴ تا ۵ روز در هفته باید با شدت متوسط ورزش کنید. با وجود این که انجام تمرینات ورزشی هیچ ضرری برای زنان باردار و سلامت جنین آن‌ها ندارد، بهتر است برای انجام هرگونه فعالیت ورزشی با پزشک متخصص مشورت کنید.

کپسول سنسولین، یک مکمل مؤثر برای تقویت عملکرد انسولین، جلوگیری از بالا رفتن قند خون و علائم مرتبط با آن محسوب می‌شود. این مکمل از پوست گیاه دارچین و بربرین تولید می‌شود. زنان باردار و شیرده برای کنترل دیابت بارداری، با مشورت پزشک متخصص می‌توانند از این مکمل استفاده کنند.

ورزش کردن؛ جلوگیری از ابتلا به دیابت بارداری

۳. تغذیه سالم در دوران بارداری؛ جلوگیری از عوارض قند بالا در بارداری

حالت تهوع‌های صبحگاهی، هوس‌های غذایی و بیزاری از برخی غذاها در دوران بارداری، داشتن رژیم غذایی متعادل را برای زنان باردار با چالش مواجه می‌کند. با این حال، داشتن تغذیه خوب علاوه‌بر پیشگیری از دیابت بارداری، از افزایش وزن بیش از حد جلوگیری می‌کند؛ بنابراین مصرف مواد غذایی سالم و تازه در دوران بارداری اهمیت بسیاری دارد. پزشک متخصص می‌تواند به شما برای داشتن انتخاب غذایی سالم کمک کند تا میزان گلوکز موجود در خون خود را کنترل کنید. بهترین کار حذف یا محدود کردن قند و شیرینی و مصرف مقدار معینی از کربوهیدرات است. حتماً فیبر را در وعده‌های غذایی خود بگنجانید؛ برای این کار از سبزیجات، میوه‌های تازه، نان‌های سبوس‌دار و غلات کامل استفاده کنید. برخی از تحقیقات نشان می‌دهند که مصرف روزانه ۱۰ گرم فیبر، احتمال ابتلا به دیابت بارداری را تا ۲۶ درصد کاهش می‌دهد.

اگر به دیابت بارداری مبتلا شده باشید، ممکن است نیاز به تزریق انسولین داشته باشید. انسولین توجئو یک نوع داروی انسولین با اثر طولانی مدت است. پزشک با بررسی شرایط بیمار و معاینه دقیق، ممکن است این دارو را برای کنترل قند خون تجویز کند. این دارو به‌صورت زیر پوستی تزریق شده و برای مصرف آن به تجویز پزشک متخصص نیاز خواهید داشت.

مصرف فیبر و سبزیجات برای کاهش قند بارداری

۴. پیگیری دقیق معاینات؛ تشخیص علائم دیابت بارداری در سه ماهه اول

زنان باردار در دوران حاملگی، باید در بازه‌های زمانی منظم برای انجام معاینات معمول به پزشک متخصص زنان مراجعه کنند. معاینات و سؤال‌های پزشک درباره علائم جدید در این جلسات، تا حدود بسیاری به تشخیص علائم دیابت بارداری در سه ماه اول کمک کرده و از ابتلا به این بیماری جلوگیری می‌کند. بین هفته ۲۴ تا ۲۸ بارداری، معمولاً آزمایش غربالگری برای تشخیص دیابت بارداری انجام می‌شود؛ در صورت مثبت شدن نتیجه این آزمایش، پزشک راه های کنترل دیابت بارداری را برای جلوگیری از عوارض جدی این بیماری، در اختیار بیمار قرار خواهد داد.

۵. اندازه‌گیری منظم قند خون؛ کمک به جلوگیری از ابتلا به دیابت بارداری

سه ماه پیش از باردار شدن تست کردن قند خون را آغاز کنید. سپس در دوران بارداری نیز، به‌صورت منظم میزان گلوکز موجود در خون را اندازه گیری کرده و با پزشک خود در میان بگذارید. این کار به شما در تشخیص علائم اولیه دیابت بارداری و جلوگیری از پیشرفت آن جلوگیری خواهد کرد.

درمان قند بارداری در خانه با اندازه‌گیری منظم قند خون

پیشگیری از پیشرفت دیابت بارداری با داروهای تجویز شده توسط پزشک

در این مقاله ۵ روش پیشگیری از دیابت بارداری را بررسی کردیم. دیابت بارداری تأثیرات منفی جبران‌ناپذیری روی سلامتی مادر و جنین خواهد داشت؛ بنابراین جلوگیری از آن اهمیت بسیاری دارد. مهم‌ترین اقدام برای جلوگیری از ابتلا به دیابت بارداری، داشتن وزن متعادل و جلوگیری از اضافه وزن بیش از حد، داشتن رژیم غذایی سالم و مفید و تحرک روزانه است. با رعایت این موارد و انجام معاینات دقیق، تا حدود بسیاری می‌توان خطر ابتلا به دیابت بارداری را دور کرد. در صورت ابتلا به دیابت در دوران باردای، مصرف داروهای تجویز شده توسط پزشک متخصص از پیشروی این بیماری و ایجاد عوارض خطرناک آن برای سلامتی مادر و جنین کمک خواهد کرد. به دلیل حساسیت بسیار بالای دوران بارداری، از مصرف خودسرانه هرگونه دارو بدون تشخیص پزشک متخصص خودداری کنید.

نظرات کاربران

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “۵ روش کاربردی برای جلوگیری از خطر ابتلا به دیابت بارداری”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به شرکت آدوراطب است.

ثبت شکایات
تلفن واحد شکایت: 021-88385681