علت خشکی پوست صورت همراه با چند روش درمانی ساده

مقالات
1401.10.24

با چند روش درمانی ساده برای برطرف کردن خشکی پوست صورت آشنا شوید

بررسی دلیل خشکی پوست صورت و لب در مجله آدوراطب

به دلیل وجود آب‌وهوای خشک در اکثر مناطق ایران، خشکی پوست یکی از شایع‌ترین عارضه‌های پوستی در کشور است؛ همچنین در فصل‌های سرد سال، بیش از پیش شاهد بروز این مشکل پوستی خواهید بود. خشکی پوست بیشتر در قسمت‌هایی مانند صورت، پوست سر، دست‌ها و پاها مشاهده می‌شود. در این میان، خشکی پوست صورت به دلیل تاثیر مستقیم بر چهره و زیبایی، ممکن است دغدغه تعداد بیشتری از افراد باشد.

اگر شما هم از این مشکل رنج می‌برید، مطالعه این مقاله از شرکت پخش دارو آدوراطب را به‌هیچ‌وجه از دست ندهید. در ادامه علت خشکی پوست صورت و چند روش درمان سریع این عارضه پوستی را معرفی خواهیم کرد. در پایان با شناخت علت خشکی پوست بدن و صورت، می‌توانید روش درمانی مناسب خود را پیدا کرده و برای رفع این مشکل اقدام کنید.

افزایش سن؛ علت خشکی پوست بدن و صورت به‌صورت طبیعی

یکی از علت‌های اصلی خشک شدن پوست صورت و بدن، افزایش سن است. بعد از سن ۴۰ سالگی، پوست صورت به‌طور طبیعی روغن کمتری تولید می‌کند؛ همین موضوع سبب خشک شدن پوست می‌شود؛ همچنین بیماری‌هایی مانند دیابت که در میان سالمندان رایج است، میزان خشکی پوست را افزایش می‌دهد؛ زیرا میزان بالای قند خون، بدن را دچار کم آبی می‌کند. با افزایش سن، روند تولید کلاژن نیز کند شده و تا سن ۸۰ سالگی تقریبا ۷۵ درصد از کلاژن پوست از بین می‌رود. برای جبران کاهش روند پیری می‌توان با مشورت پزشک از قرص کلاژن گلد استفاده کرد. این قرص با ایجاد رطوبت در پوست، علاوه‌بر درمان خشکی پوست صورت، شفاف شدن پوست را به همراه داشته و از ایجاد چین‌وچروک‌های ریز بر اثر افزایش سن جلوگیری می‌کند.

خشکی پوست صورت به دلیل افزایش سن

کمبود ویتامین B؛ علت خشکی پوست صورت و لب

اگر برای شما هم سوال پیش آمده که «علت خشکی پوست صورت کمبود کدام ویتامین در بدن است؟» باید به ویتامین B اشاره کنیم. به‌طورکلی، کمبود ویتامین‌های گروه B در بدن به سرعت روی خشک شدن پوست بدن و صورت تاثیر می‌گذارد. از میان ویتامین‌های مختلف گروه B، بیوتین یا همان ویتامین B7 وظیفه حفظ سلامت پوست، مو و ناخن را بر عهده دارد و کمبود آن در بدن با تغییراتی مانند خشکی صورت و پوسته شدن مشخص می‌شود. علائم بیماری‌هایی مانند پسوریازیس یا اگزما نیز با کمبود بیوتین شدت می‌یابد.

اگر با انجام آزمایش‌های دقیق، علت خشک شدن پوست صورت و بدن شما کمبود ویتامین B7 تشخیص داده شد، می‌توانید با مشورت پزشک از کپسول‌های اولترابیت استفاده کنید. این کپسول‌ها با داشتن بیوتین علاوه بر درمان خشکی پوست صورت و بدن، استحکام ناخن‌ها و ضخامت تارهای مو را به همراه خواهند داشت.

تغییرات آب‌وهوایی؛ کمبود رطوبت و خشکی پوست

با سرد شدن هوا در فصل‌های پاییز و زمستان، بیش از پیش شاهد بروز عارضه‌های پوستی از جمله خشکی پوست صورت خواهید بود. در فصل‌های سرد به دلیل کاهش دما و رطوبت هوا، میزان آب و رطوبت موجود در لایه‌های مختلف پوست نیز کاهش می یابد. استفاده مدام از دستگاه‌های گرمایشی در فصل پاییز و زمستان نیز رطوبت موجود در هوای خانه را بسیار کاهش می‌دهد. برای جلوگیری از خشک شدن پوست بر اثر سرما و کاهش رطوبت، باید پیش از بروز این عارضه پوست را تقویت کنید. با استفاده از مکمل زینک پلاس پس از مشورت با پزشک، می‌توان پوست را تقویت کرد. این مکمل با داشتن ترکیباتی مانند: ویتامین C، ویتامین B و روی، به حفظ سلامت پوست، مو و ناخن‌ها در هوای سرد و خشک کمک می‌کند.

خشکی پوست صورت و پوسته شدن در زمستان

کم آبی بدن؛ نوشیدن آب کافی را در طول روز فراموش نکنید

یکی از رایج‌ترین دلایل خشکی پوست که شاید کمتر به آن توجه شود، کم آبی بدن است. کم آبی بدن، کم شدن آب و رطوبت بافت پوست را به همراه دارد؛ همین موضوع منجر به خشکی پوست می‌شود. کم آبی بدن و توقف کلاژن سازی پوست در سنین بالاتر از ۴۰ سال، به‌طور حتم منجر به خشکی پوست صورت و ایجاد چین‌وچروک‌های پوستی خواهد شد.

آلودگی هوا؛ علت رایج خشکی پوست در شهرهای بزرگ و صنعتی

آلودگی هوا یکی از علت‌های اصلی خشک شدن پوست صورت است. آلودگی هوا، گردوغبار، دود سیگار، سرب و حتی نور خورشید تولید رادیکال‌های آزاد پوست را افزایش داده و منجر به خشک شدن آن می‌شوند. رادیکال‌های آزاد اتم‌هایی هستند که یک الکترون جفت نشده دارند؛ آن‌ها برای رسیدن به پایداری به سایر سلول‌های بدن حمله کرده و به ساختار آن‌ها لطمه وارد می‌کنند. همین موضوع منجر به افزایش خشکی پوست و بروز بیماری‌های پوستی جدی شود.

بیماری‌های پوستی؛ یکی از علت‌های رایج خشکی پوست صورت و بدن

گاهی اوقات علت خشکی پوست چیزی به جز بیماری‌های پوستی نیست. افراد مبتلا به بیماری‌های مانند: آلرژی، انواع اگزما یا پسوزیاریس بیشتر از بقیه افراد خشک شدن پوست صورت و بدن را تجربه می‌کنند. خشکی پوست صورت و پوسته شدن، خارش، التهاب، حساسیت به تماس از جمله نشانه‌های این بیماری‌های پوستی هستند. برای تشخیص قطعی این بیماری‌ها باید به پزشک متخصص پوست مراجعه کنید. بعد از تشخیص بیماری، باید به مصرف به موقع داروهای تجویز شده توسط پزشک بپردازید.

اگزما؛ علت خشکی پوست بدن و صورت

درمان سریع خشکی پوست صورت با روش‌های خانگی و ساده

با وجود این که خشکی پوست یکی از رایج‌ترین عارضه‌های پوستی محسوب می‌شود، با چند روش ساده و کاربردی می‌توان از بروز آن جلوگیری کرد. در ادامه به برخی از آن‌ها اشاره می‌کنیم:

  • مدت زمان استحمام خود را کاهش دهید و به‌هیچ‌عنوان از آب داغ استفاده نکنید. این کار باعث به وجود آمدن خشکی پوست یا تشدید آن می‌شود.
  • از کرم ضد آفتاب استفاده کنید؛ حتی زمانی که در خانه هستید. نور خورشید نیز باعث به وجود آمدن رادیکال‌های آزاد می‌شود.
  • در طول روز آب کافی بنوشید. مصرف میوه و سبزیجات و داشتن رژیم غذایی سالم، بخش عظیمی از نیاز بدن به آب را برطرف می‌کند.
  • با استفاده از مکمل‌های دارویی و ویتامین‌ها به مشورت پزشک نیازهای پوست خود را تامین کرده و سلامت آن را حفظ کنید.
  • در طول پاییز و زمستان، محیط خانه را با دستگاه‌ بخور مرطوب نگه دارید.

اگر علت خشک شدن پوست صورت و بدن شما بیماری‌های پوستی باشد، بهتر است برای درمان خشکی پوست خود به پزشک مراجعه کنید. پزشک با تجویز داروهای مخصوص، به بهبود وضعیت پوست شما کمک خواهد کرد.

داروهای درمان سریع خشکی پوست صورت

درمان خشکی پوست صورت با دارو؛ فقط با تجویز نسخه توسط پزشک!

در این مقاله درباره علت خشکی پوست صورت صحبت کردیم. در ادامه چند روش درمان خشکی پوست صورت را با شما به اشتراک گذاشتیم تا در حد امکان، از بروز این عارضه یا شدت گرفتن آن جلوگیری کنید. اگر خشکی پوست شدید بوده و علت آن بیماری‌های پوستی باشد، برای پیدا کردن بهترین روش درمانی باید به پزشک متخصص مراجعه کنید. پزشکان معمولا برای درمان بیماری‌های پوستی و خشکی پوست حاد، به تجویز داروهای مخصوص روی می‌آورند. مصرف داروها طبق نسخه و دوز تعیین شده توسط پزشک، به درمان سریع خشکی پوست منجر می‌شود.

نظرات کاربران

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “علت خشکی پوست صورت همراه با چند روش درمانی ساده”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به آدوراطب است.

ثبت شکایات
تلفن واحد شکایت: 021-88385681