لرزش بدن نشانه چیست؟ عللی که بهتر است بدانید!

مقالات
1402.02.27

آشنایی با علت‌های لرزش بدن در افراد مختلف

بررسی علت های لرزش بدن

آیا می‌دانستید حدود ۵۰ درصد از دلایل لرزش بدن، ناشی از عوامل مربوط به ژنتیک است؟ با این حال، لرزش بدن علل دیگری به‌جز ژنتیک نیز دارد. در پاسخ به اینکه لرزش بدن نشانه چیست، باید گفت نوعی اختلال عصبی است که موجب انقباضات غیرعمدی قسمت‌های مختلف بدن می‌شود. در این مقاله، به بررسی لرزش بدن و علت آن خواهیم پرداخت. پس از خواندن این مطلب، خواهید فهمید لرزش بدن ناشی از چیست و با اقدام به‌موقع می‌توانید آن را کنترل کنید.

 ۱- کمبود ویتامین یا افزایش مواد معدنی؛ نادرترین علت لرزش بدن

اگر رژیم غذایی‌تان به‌گونه‌ای است که ویتامین های مورد نیاز بدن را جذب نمی‌کند، احتمالا یکی از دلیل لرزش بدنتان ناشی از کمبود ویتامین‌های ضروری است. در پاسخ به اینکه «کمبود چه ویتامینی باعث لرزش بدن می‌شود» باید گفت از شایع‌ترین دلایل لرزش بدن در اثر کمبود ویتامین B1 اتفاق می‌افتد. در مقابل، افزایش ماده معدنی مس در بدن که به نام بیماری ویلسون شناخته می‌شود، نیز ممکن است علت نادر لرزش بدن باشد. برای رفع این عارضه، پزشک پس از انجام آزمایشات مختلف و بررسی میزان ویتامین و مواد معدنی موردنیاز بدن، نسبت به تجویز دارو یا مکمل اقدام خواهد کرد.

۲- استرس ناگهانی؛ شایع‌ترین علت لرزش بدن در جوانی

استرس در بدن موجب ترشح هورمونی به نام آدرنالین می‌شود. این هورمون هشداری برای افزایش هوشیاری و توانایی گریز از خطر در ذهن به شمار می‌رود. آدرنالین با تحریک پایانه‌های عصبی، هوشیاری فرد را بالا برده و میزان خون‌رسانی به اعضای بدن را افزایش می‌دهد. همین امر، موجب بروز لرزش بدن می‌شود. این دلیل به‌خصوص در جوانانی که در موقعیت‌های استرس‌زا قرار می‌گیرند، بیشتر دیده می‌شود.

درواقع، در پاسخ به اینکه لرزش بدن نشانه چیست، باید گفت اگر فرد در موقعیت‌های استرس‌زا قرار گیرد، لرزش بدن نوعی واکنش طبیعی بوده که ممکن است گاهی با تپش قلب، تنگی نفس یا گرفتگی عضلات همراه شود. در این شرایط، نیاز است با مراجعه به پزشک و انجام آزمایشات مخصوص، نسبت به دریافت داروهای مخصوص یا مکمل برای گرفتگی عضلات اقدام کرد.

استرس ناگهانی؛ شایع‌ترین علت لرزش بدن در جوانی

۳- مصرف دارو؛ لرزش بدن ناشی از عوارض داروهایی مانند داروی ضدافسردگی

برخی از داروهای ضدافسردگی یا داروهای قلبی ممکن است عوارض جانبی به‌همراه داشته باشند. یکی از این عوارض ممکن است لرزش بدن پس از مصرف قرص باشد. در این شرایط، اگر لرزش بدن تشدید شود، نیاز است حساسیت به قرص را به پزشک اطلاع دهید. باتوجه‌به وضعیت سلامت بدنی شما و واکنش بدن نسبت به دارو، مصرف برخی از داروها ممکن است سبب لرزش بدن شود. مانند دوز بالای سالبوتامول که برای کاهش علائم آسم تجویز می‌شود، یک‌سری از داروهای صرع یا لیتیم کربنات که معمولاً برای بیماران مبتلا به اختلال دوقطبی تجویز می‌شود.

لرزش بدن ناشی از عوارض داروهایی مانند داروی ضدافسردگی 

۴- مصرف بیش از حد کافئین؛ دلیل رایج تپش قلب و لرزش بدن

باوجود مزایایی که کافئین برای هوشیاری مغز دارد، مصرف بیش از حد آن ممکن است سبب لرزش بدن و تپش قلب شود. این ماده محرک روی گیرنده‌های سیستم عصبی تاثیر می‌گذارد. اگر با مصرف مقدار کمی از کافئین، دچار علائم دیگری همچون سردرد، سرگیجه یا اسهال در کنار تپش قلب شدید، ممکن است به کافئین حساسیت داشته باشید.

طبق گزارش‌های سازمان غذا و دارو آمریکا، میزان دوز مناسب برای مصرف کافئین در طی روز نهایتاً ۴۰۰ میلی‌گرم است. این میزان برای هر فرد باتوجه به شرایط سلامتی او متفاوت خواهد بود. اگر لرزش بدن شما به‌علت مصرف بیش از حد کافئین به‌دنبال بروز علائم بیماری قلبی رخ دهد، ممکن است پزشک داروهایی مانند والزومیکس اچ سی تی را برای کنترل درد قلب تجویز کند.

مصرف بیش از حد کافئین؛ دلیل رایج تپش قلب و لرزش بدن

۵- لرزش ناشی از بیماری ام اس؛ یکی از علائم بیماری در افراد مبتلا به ام‌اس

طبق مطالعه‌ای که در سال ۲۰۲۰ انجام شده است، بین ۲۵ تا ۵۸ درصد از افراد مبتلا به بیماری ام‌اس، دچار لرزش‌ اندام هستند. لرزش ناشی از ام‌اس معمولا به‌علت ضایعات مغزی و مسیرهای عصبی آسیب‌دیده‌ای اتفاق می‌افتد که وظیفه هماهنگی حرکات بدن را برعهده دارد. در پاسخ به اینکه بیماری ام اس چیست، می‌توان گفت نوعی بیماری خودایمنی بوده که سیستم عصبی مرکزی بدن یعنی مغز و نخاع را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

در فرد مبتلا به ام‌اس، غلاف محافظتی رشته‌های عصبی یعنی میلین تخریب شده و ارتباط بین سیستم عصبی با قسمت‌های مختلف بدن را مختل می‌شود. لرزش و عدم هماهنگی فقط یکی از علائم این بیماری حین راه‌رفتن و عدم تعادل است. درنهایت، باتوجه‌به شدت لرزش‌و پیشرفت بیماری پزشک درمان‌هایی برای کنترل آن تجویز می‌کند.

لرزش بدن؛ یکی از علائم بیماری در افراد مبتلا به ام‌اس

۶- پارکینسون؛ اصلی‌ترین نشانه بیماری با بروز لرزش مداوم بدن

اگر برای شما نیز سوال است که لرزش بدن نشانه چیست باید بگوییم که بیماری پارکینسون یکی از کلیدی‌ترین دلایل لرزش مداوم بدن است. طبق گزارش medicalnewstoday، بیش از ۷۰ درصد افراد مبتلا به پارکینسون، دچار لرزش بدن می‌شوند. در بیماری پارکینسون، اغلب بیماران ممکن است با لرزش دست یا پا، افتادگی صورت، ضعف یا گرفتگی عضلات و به‌هم خوردن تعادل روبه‌رو شوند. گاهی اوقات لرزش ناشی از پارکینسون ممکن است با علائم پیری اشتباه گرفته شود. حتما نیاز است برای تشخیص دقیق این عارضه به پزشک متخصص مراجعه کرده تا پزشک با اقدام به‌موقع، جلوی تشدید بیماری را بگیرد.

پارکینسون؛ اصلی‌ترین نشانه بیماری با بروز لرزش مداوم بدن

۷- افت قند خون؛ دلیل اصلی لرزش بدن در افراد دیابتی

افت قند خون یا هیپوگلیسمی در افراد دیابتی که انسولین مصرف می‌کنند، موجب لرزش بدن می‌شود. مصرف قرص‌های کنترل دیابت ۲ مانند سولفونیل اوره باعث تحریک پانکراس شده تا انسولین بیشتری تولید کند. همین امر، موجب کاهش قند خون می‌شود. لرزش بدن ناشی از افت قند خون ممکن است با علائم دیگری مانند عرق کردن، تحریک‌پذیری، تاری دید یا تپش قلب همراه باشد.

با مراجعه به پزشک علت اصلی لرز بدن را جویا شوید

لرزش بدن علائم و دلایل مختلفی دارد. درصورتی‌که این اختلال تبدیل به عارضه طولانی‌مدت شود، نیاز است حتما با مراجعه به پزشک و انجام آزمایشات مخصوص، دلایل لرزش بدن را بررسی کنید. پزشک براساس سابقه بیماری و شرایط سلامت شما، بهترین تجویز را برای درمان یا کنترل لرزش بدن خواهد داد. در این مطلب، دانستیم لرزش بدن نشانه چیست و  دلایل آن را بررسی کردیم. درصورتی‌که دچار این عارضه شدید، پیشنهاد می‌کنیم حتما آن را جدی گرفته و برای کنترل به‌موقع آن به پزشک مراجعه کنید. اگر تجربه‌ای در این زمینه دارید، نظراتتان را می‌توانید با ما درمیان بگذارید.

نظرات کاربران

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “لرزش بدن نشانه چیست؟ عللی که بهتر است بدانید!”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به شرکت آدوراطب است.

ثبت شکایات
تلفن واحد شکایت: 021-88385681