افسردگی ماژور چیست و چه علائمی دارد؟

مقالات
1402.05.16

آشنایی با افسردگی ماژور و علائم آن

شرح «افسردگی ماژور یعنی چه» توسط درمانگر و آغاز درمان آن

ممکن است برای شما هم پیش‌آمده باشد برای انجام فعالیت‌های روزانه هیچ‌گونه انگیزه و انرژی نداشته باشید و به نظرتان زندگی کاملا بی‌ارزش باشد. این احساسات و بی‌انگیزگی اگر ادامه‌دار باشد، منجربه اختلال افسردگی ماژور خواهد شد. افرادی که اختلال افسردگی ماژور را تجربه می‌کنند، گوشه‌گیر، پرخاشگر و به‌طور مداوم غمگین خواهند بود. اختلال افسردگی ابتدا به‌صورت مینور در انسان به‌وجود می‌آید و درصورتی‌که به آن توجهی نشود ممکن است به افسردگی ماژور تبدیل شود. ازاین‌رو در این مقاله به پرسش «افسردگی ماژور چیست» پاسخ دادیم تا با آگاهی از علائم آن بتوانید به خود یا افراد مبتلا به این اختلال در راستای آغاز درمان کمک کنید.

اختلال افسردگی ماژور؛ تجربه احساس غم مداوم و از دست دادن علایق

افراد ممکن است افسردگی را در سطوح مختلفی تجربه کنند. افسردگی ماژور (یا Major Depressive Disorder) نوعی اختلال خلقی است که باعث تجربه احساس غم و اندوه مداوم و از دست دادن علاقه و احساسات می‌شود. این اختلال علاوه‌بر تحت تاثیر قرار دادن احساسات، باعث ایجاد انواع مشکلات جسمانی می‌شود که تفاوت افسردگی ماژور و مینور است.

اختلال افسردگی ماژور (MDD) علائم جدی دارد و در امور روزمره به‌شدت اختلال ایجاد می‌کند. برای تشخیص اختلال افسردگی باید علائم آن را بشناسید و درصورت مشاهده آن‌ها به پزشک مراجعه کنید. روانپزشک با تشخیص افسردگی ماژور ممکن است داروهایی مانند قرص ولبان برای شروع معالجه تجویز کنید. این نوع از داروها حتما باید طبق دستور پزشک مصرف شوند و همچنین قطع آن‌ها بدون اطلاع پزشک توصیه نمی‌شود.

افسردگی ماژور یعنی چه؟ نوعی اختلال خلقی جدی 

بررسی علائم افسردگی ماژور؛ بی‌حوصلگی در فعالیت‌های اجتماعی 

در پاسخ به پرسش «علائم افسردگی ماژور چگونه است» باید بگوییم که نشانه‌های آن در افراد متفاوت خواهد بود؛ اما برخی علائم مانند احساس غم، از دست دادن احساسات و اختلالات خواب در بیشتر افراد مشترک است. علائم افسردگی ماژور معمولا به‌قدری شدید هستند که باعث ایجاد مشکلات عمده‌ای در فعالیت‌های روزمره مانند بدخلقی در محل کار، بی‌حوصلگی در فعالیت‌های اجتماعی و بی‌انگیزگی برای زندگی می‌شوند. 

ازاین‌رو داشتن اطلاعات در مورد علائم افسردگی ماژور کمک خواهد کرد تا ابتلا به این اختلال را هرچه سریع‌تر متوجه شوید. درصورت ابتلا به اختلال افسردگی ماژور برای درمان، داروهایی مانند قرص فلوکستین توسط پزشک تجویز خواهند شد که این دارو با افزایش مقدار سروتونین (یا هورمون خوشحالی) در بدن به حفظ تعادل سلامت روان کمک خواهد کرد. در ادامه به علائم افسردگی ماژور خواهیم پرداخت.

احساس غم مداوم؛ نشانه شایع بین افراد مبتلا به افسردگی ماژور

یکی از علائم متداول در افراد مبتلا به افسردگی ماژور احساس غم و ناراحتی است. البته همه افراد در بازه‌های زمانی کوتاه مدت دچار یأس و ناراحتی می‌شوند که نباید با نشانه اختلال افسردگی شدید اشتباه گرفته شود. احساس ناراحتی در این اختلال به‌دنبال دلیل خاصی ایجاد نمی‌شود و فرد همواره در طولانی‌مدت احساس غم دارد. 

افراد به محض احساس ناراحتی نباید به داشتن اختلال افسردگی ماژور فکر کنند؛ تشخیص این اختلال در فرد فقط توسط متخصص و بعد از ارزیابی شرایط روحی و ذهنی فرد انجام می‌شود. دارو‌های افسردگی مانند قرص ازیپم برای درمان افسردگی ماژور و اختلالات روانی دیگری مانند وسواس و پنیک توسط پزشک تجویز خواهند شد که با تاثیر بر هورمون‌های بدن باعث ایجاد تعادل روانی خواهند شد.

احساس ناراحتی و بی‌حوصلگی مداوم؛ از نشانه‌های شایع افسردگی ماژور

از دست دادن علاقه یا لذت؛ عوارض ناشی از ابتلا به افسردگی ماژور

افراد مبتلا به افسردگی خفیف تا شدید علاقه خود را به انجام عادت‌های لذت‌بخش از دست می‌دهند؛ به‌طوری‌که فرد دیگر به تفریحات قدیمی خود علاقه‌ای ندارد. خستگی یکی از عوارض افسردگی است که موجب از بین رفتن انرژی فرد برای انجام کارهای روزمره است؛ بنابراین انرژی فرد به‌طورکامل برای انجام امور تفریحی نیز از بین می‌رود. 

درصورت مشاهده بی‌علاقه‌ بودن به انجام کارهای ساده‌ای که در گذشته لذت‌بخش بوده‌‌اند، از روانشناس یا روان‌پزشک برای درمان کمک بگیرید. پزشک متخصص با تجویز داروهایی از لیست داروهای اعصاب و روان، انگیزه و انرژی شما را بر می‌گرداند تا امکان درمان و زندگی نرمال برای شما فراهم شود.

کم‌خوابی یا پرخوابی شدید؛ نشانه‌ای از اختلال افسردگی ماژور در افراد مبتلا

افسردگی ماژور ممکن است در برخی از افراد همراه با اختلالات خواب از نوع کم‌خوابی یا پرخوابی باشد. بی‌خوابی در افراد مبتلا به افسردگی ماژور نسبت به پرخوابی شایع‌تر است. خواب ناکافی باعث تغییر سطح سروتونین در بدن می‌شود. 

با کاهش میزان این هورمون در بدن، افراد مبتلا به اختلال افسردگی خواهند شد. هرچه کاهش سطح سروتونین ادامه‌دار شود، شدت افسردگی بیشتر شده و به افسردگی ماژور در نهایت تبدیل می‌شود. ازاین‌رو برای جلوگیری از افسردگی و همچنین درمان آن، داشتن خواب کافی بسیار اهمیت دارد. 

اختلال شدید در خواب؛ علائمی از افسردگی عمده یا ماژور

راه‌های درمان اختلال افسردگی عمده یا ماژور؛ دارودرمانی و روان‌درمانی

فرد مبتلا به افسردگی ممکن است باتوجه‌به شدت علائم نیاز به دارودرمانی یا روان‌درمانی داشته باشد. دارودرمانی توسط روانپزشک انجام خواهد شد که با تجویز قرص‌های ضدافسردگی و سایر داروها شروع به درمان این اختلال خواهد کرد. روان‌درمانی توسط روانشناس و روانکاو باید انجام شود که با تشخیص ریشه بیماری به رفع علائم می‌پردازد. همچنین در برخی موارد از ترکیب هر دو روش درمان روان‌درمانی و دارودرمانی استفاده می‌شود. در ادامه به بررسی این روش‌های درمانی خواهیم پرداخت.

دارو درمانی؛ کنترل هورمون‌ها و سطح سروتونین 

افراد مبتلا به اختلال افسردگی ماژور، اغلب دارای سطوح پایین سروتونین هستند. سروتونین ماده‌ای شیمیایی در مغز است که بر خلق‌و‌خو تاثیر می‌گذارد و به ایجاد الگوهای خواب سالم کمک می‌کند. مهارکننده‌های انتخابی بازجذب سروتونین (SSRIs) و مهارکننده‌های بازجذب سروتونین- نوراپی نفرین (SNRIs) داروهایی هستند که توسط پزشک تجویز می‌شوند تا با ایجاد تعادل در سطح سروتونین، افسردگی ماژور را کنترل و درمان کند.

روان درمانی؛ گفتگو با درمانگر برای پیدا کردن راه‌حل‌های روبه‌رویی با چالش‌ها

در روش روان‌درمانی با ملاقات منظم یک درمانگر و صحبت در‌مورد علائم و تفکرات به درمان افسردگی ماژور پرداخته خواهد شد. درمانگر با برقراری گفتگو به ایجاد دیدگاهی متعادل در مورد ارزش‌ها به شما کمک خواهد کرد. با روان‌درمانی راه‌حل‌های مناسبی برای حل چالش‌ها پیدا می‌کنید و احساس رضایت و کنترل زندگی پیدا خواهید کرد. 

شرح «افسردگی ماژور یعنی چه» توسط درمانگر و آغاز درمان آن

مراجعه به پزشک برای درمان اختلال افسردگی ماژور

در این مقاله توضیح دادیم که «افسردگی ماژور چیست» و علائم آن را بررسی کردیم. افسردگی ماژور اختلال روانی است که باعث از دست دادن انگیزه برای زندگی می‌شود و همچنین، انجام امور روزانه زندگی را غیرممکن خواهد کرد. برای رهایی از اختلال افسردگی ماژور حاتما باید به روان‌شناس، روانکاو  یا روان‌پزشک مراجعه کنید. 

پزشک در صورت نیاز ممکن است داروهای ضد‌افسردگی برای درمان افسردگی تجویز کند که با مصرف آن‌ها در کنار مشاوره‌های درمان، اختلال افسردگی ماژور برطرف خواهد شد؛ پس اگر علائم این اختلال را در خود یا اطرافیانتان مشاهده می‌کنید، حتما مراجعه به پزشک را جدی بگیرید.

نظرات کاربران

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “افسردگی ماژور چیست و چه علائمی دارد؟”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به شرکت آدوراطب است.

ثبت شکایات
تلفن واحد شکایت: 021-88385681