معرفی 7 مورد از شایع‌ترین علائم کم کاری تیروئید

مقالات
1402.01.29

علائم کم کاری تیروئید؛ معرفی 7 مورد از شایع‌ترین نشانه‌ها

معرفی شایع‌ترین علائم کم کاری تیروئید در مجله آدوراطب

طبق آمارها و تحقیقات انجام شده از هر 100 نفر، 2 نفر به کم کاری تیروئید مبتلاست. هیپوتیروئیدیسم یا کم‌کاری تیروئید، شرایطی است که در آن غده تیروئید فرد توانایی تولید کافی هورمون‌های حیاتی و خاص بدن را ندارد. این بیماری ممکن است در مراحل اولیه و ابتدایی، علائم قابل‌توجهی ایجاد نکند. اما با گذشت زمان و پیشرفت هیپوتیروئیدیسم، فرد دچار مشکلات متعددی خواهد شد. دراین‌صورت باید هر چه سریع‌تر برای درمان اقدام کند. ما در این متن، 7 مورد از شایع‌ترین علائم کم کاری تیروئید را ذکر کرده‌ایم. قطعا با شناسایی این موارد و مطالعه آن‌ها، در کمترین زمان می‌توانید هیپوتیروئیدیسم را درمان کنید.

1_ ریزش مو؛ از شایع‌ترین علائم کم کاری تیروئید در زنان

کم کاری تیروئید باعث نازک شدن موها و در نهایت ریزش آن‌ها خواهد شد. ریزش مو بر اثر کم کاری تیروئید لزوماً به شکل آشکار و طاسی روی سر ظاهر نمی‌شود؛ بلکه به‌آرامی پیش می‌رود. این نوع از ریزش مو به سختی قابل درمان خواهد بود. زیرا ابتدا باید کم کاری تیروئید برطرف شود و سپس با استفاده طولانی‌مدت از انواع مکمل پوست مو ناخن، برای جلوگیری از ریزش مو اقدام کرد.

البته اولین اقدامی که برای درمان ریزش مو حاصل از تیروئید باید انجام شود، مراجعه به پزشک متخصص پوست و مو است. پزشک متخصص می‌تواند علت ریزش مو را به‌طوردقیق تشخیص داده و بهترین روش درمان را پیش بگیرد.

 ریزش مو؛ از شایع‌ترین علائم کم کاری تیروئید در زنان

2_ کم کاری تیروئید و بروز علائمی از رفلاکس معده

کم کاری تیروئید علائم مختلفی در دستگاه گوارشی نشان داده و تاثیرات منفی روی سیستم گوارش فرد می‌گذارد. این تاثیر ممکن است مستقیم یا غیرمستقیم باشد. در بیشتر موارد افراد مبتلا به بیماری کم کاری تیروئید، با اختلالات حرکتی در مری مواجه می‌شوند که این عامل سبب بروز رفلاکس و حتی سوزش معده می‌شود.

در بیماری کم کاری تیروئید فرد دچار افزایش وزن می‌شود. با افزایش وزن و چاقی، احتمال بروز رفلاکس معده نیز افزایش پیدا می‌کند که این عامل به‌طورغیرمستقیم بر سیستم گوارشی فرد تاثیرگذار خواهد بود.‌ در‌این‌صورت با مراجعه به متخصص و اقدام برای درمان کم‌کاری تیروئید، پزشک علاوه‌بر داروهای تیروئیدی و گوارشی، مکمل کاهش وزن را نیز برای جلوگیری از افزایش وزن و در نهایت کاهش رفلاکس معده تجویز می‌کند.

3_ افزایش وزن بیش از اندازه؛ از علائم خطرناک تیروئید کم کار

بیماری کم‌کاری غده تیروئید با افزایش وزن، ارتباط مستقیمی دارد. سرعت متابولیسم پایه در بیماران مبتلا به کم‌کاری تیروئید کاهش می‌یابد؛ در نتیجه اغلب افرادی که در مرحله پیشرفته کم کاری تیروئید هستند، با افزایش وزن قابل‌توجهی مواجه می‌شوند. البته بخش اعظم این افزایش وزن مربوط به تجمع آب و نمک در بدن این افراد است.

به افرادی که افزایش وزن آن‌ها به دلیل کم کاری تیروئید است، توصیه می‌شود هرچه سریع‌تر برای درمان کم کاری غده تیروئید و هم‌چنین کاهش وزن اقدام کنند. معمولا پزشکان برای این دسته از افراد، پس از درمان کم کاری تیروئید، مکمل‌هایی هم‌چون کپسول گارسینیا پلاس به‌منظور کاهش وزن تجویز می‌کنند.

افزایش وزن بیش از اندازه؛ از علائم خطرناک تیروئید کم کار

4_ خستگی شدید و کاهش انرژی؛ بارزترین علائم کم کاری تیروئید خفیف

مطالعات اخیر نشان می‌دهد که ممکن است، بین سندروم خستگی مزمن (CFS) با پایین آمدن سطح هورمون‌های تیروئید (کم‌کاری تیروئید) ارتباط وجود داشته باشد. افرادی که به کم کاری تیروئید یا هیپوتیروئیدیسم مبتلا هستند، ممکن است همیشه خسته و بی‌انرژی باشند. افراد مبتلا به تیروئید کم کار، معمولا دچار خستگی‌های مفرط می‌شوند؛ بنابراین اگر بعد از استراحت شبانه و چند ساعت خواب کافی هم‌چنان احساس خستگی می‌کنید، احتمالا به کم کاری تیروئید مبتلا شده‌اید.

توصیه می‌کنیم برای تشخیص دقیق کم کاری تیروئید حتما به پزشک مراجعه کنید. پزشک متخصص بعد از بررسی نتیجه آزمایش شما داروهایی را برای کنترل این بیماری تجویز خواهد کرد. البته ممکن است برخی پزشکان برای کنترل علائم و جلوگیری از خستگی مفرط نیز مکمل‌هایی هم‌چون زینک پلاس را برای فرد بیمار تجویز کنند. زیرا ماده معدنی زینک باعث تقویت سیستم ایمنی و افزایش انرژی در بدن خواهد شد.

5_ افسردگی؛ از رایج‌ترین علائم افراد مبتلا به هیپوتیروئیدیسم

در برخی از پژوهش‌های صورت گرفته، بیماری کم کاری تیروئید با بروز علائمی از افسردگی ارتباط دارد. کمبود هورمون‌های تیروئید در سیستم اعصاب مرکزی شما باعث خستگی و کمبود انرژی می‌شود. این موارد، همه جزو علائم افسردگی بالینی هستند. برای کمک به پزشک در تشخیص اینکه افسردگی فرد به دلیل کم‌کاری تیروئید است، فرد باید از نظر اختلالات تیروئیدی بررسی شود. چنانچه سطح هورمون تیروکسین پایین و سطح هورمون تحریک‌کننده تیروئید (TSH) بالا باشد آزمایش‌های خون، کم‌کاری تیروئید را تایید می‌کنند.

افسردگی ناشی از کم کاری تیروئید به‌مرور زمان، منجر‌به بی‌قراری، اضطراب و در نهایت افزایش ریزش مو خواهد شد؛ بنابراین علاوه‌بر اینکه علت ریزش مو به دلیل کم کاری تیروئید است، احتمال دارد به دلیل افسردگی ناشی از هیپوتیروئیدیسم نیز باشد.

افسردگی؛ از رایج‌ترین علائم افراد مبتلا به هیپوتیروئیدیسم

6_ بلوغ دیررس؛ نشانه‌ای نادر از کم کاری تیروئید در کودکان

مشکلات تیروئیدی مانند هیپوتیروئیدیسم در نوجوانان، ممکن است بر رشد جسمی و ذهنی آن‌ها تاثیر منفی بگذارد. اگرچه کم کاری تیروئید در نوجوانان نسبت به بزرگسالان کمتر شایع است؛ اما این احتمال وجود دارد که برخی از نوجوانان به دلیل ابتلا به بیماری خود ایمنی به نام «تیروئیدیت هاشیموتو» به آن مبتلا شوند.

در تیروئیدیت هاشیموتو، آنتی‌بادی‌های بدن به غده تیروئید حمله کرده و آن را از بین می‌برند. این امر باعث اختلال در عملکرد غده تیروئید و در نتیجه بلوغ دیررس می‌شود.

7_  کم کاری تیروئید و تاثیر آن روی حافظه افراد

کم کاری تیروئید به‌طورمعمول با کاهش تمرکز، ضعف قدرت شناختی و ضعیف شدن حافظه همراه است. در واقع هورمون تیروئید، متابولیسم اندام‌های مختلف بدن از جمله مغز را تنظیم می‌کند. وقتی هورمون تیروئید کم باشد، بر حافظه و توانایی تمرکز تاثیرگذار خواهد بود.

اگر کم‌کاری تیروئید در کوتاه‌ترین زمان تشخیص داده شده و درمان شود، فرآیندهای متابولیک عادی خواهد شد. کنترل به موقع این بیماری، مشکلات حافظه یا سایر علائمی که کم‌کاری تیروئید ایجاد می‌کند را از بین برده یا به حداقل می‌رساند.

کم کاری تیروئید و تاثیر آن روی حافظه افراد

کاهش علائم کم کاری تیروئید با درمان به‌موقع تحت نظر پزشک

در این مقاله از مجله آدوراطب به معرفی 7 مورد از رایج‌ترین علائم کم کاری تیروئید یا هیپوتیروئیدیسم پرداختیم. مشکلات و علائم ناشی از کم کاری تیروئید ممکن است تا آخر عمر ادامه داشته باشد؛ بنابراین به این معنی است که باید به مصرف دارو ادامه دهید و برای اطمینان از سالم ماندن سطح تیروئید خود به پزشک مراجعه کنید. در‌صورتی‌که برای درمان به‌موقع این بیماری اقدام نکنید، ممکن است در طولانی‌مدت باعث ایجاد گواتر، بیماری‌های قلبی، اختلالات ذهنی و ناباروری شود.

آیا شما نیز از آن دسته افرادی هستید که درگیر بیماری هیپوتیروئیدیسم شده‌اید؟ این بیماری در بدن شما چه علائمی داشته است؟ تجربیات خود را از ابتلا به کم کاری تیروئید با ما به اشتراک بگذارید.

نظرات کاربران

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “معرفی 7 مورد از شایع‌ترین علائم کم کاری تیروئید”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به شرکت آدوراطب است.

ثبت شکایات
تلفن واحد شکایت: 021-88385681