بررسی 7 علت ریزش مو در زنان و روش جلوگیری

مقالات
1402.02.26

در این مقاله به بررسی علت ریزش مو در زنان و روش‌های جلوگیری از آن ذکر کرده‌ایم.

بررسی 7 علت ریزش مو در زنان و راه‌های جلوگیری از آن

بیش از نیمی از زنان در سنین مختلف، به‌خصوص 40 تا 50 سالگی، ریزش مو را تجربه می‌کنند. این موضوع دلایل مختلفی دارد. عامل وراثت، تغییرات هورمونی و ابتلا به برخی بیماری‌ها خاص به‌عنوان چند علت اصلی ریزش مو در زنان شناخته می‌شوند. باتوجه‌به تاثیری که این موضوع روی زیبایی و اعتماد‌به‌نفس افراد می‌گذارد در این مقاله 7 علت ریزش مو در زنان را مورد مطالعه و بررسی قرار داده‌ایم و به شما خواهیم گفت که علت ریزش مو در زنان چیست؟ همچنین اگر دوست دارید با راه‌های مقابله با ریزش مو آشنا شوید، مطالعه این مقاله را از دست ندهید.

1- بارداری؛ ریزش مو در زنان به‌دلیل تغییرات هورمونی

با شروع دوران بارداری، میزان هورمون‌های زنانه کاهش و هورمون تستوسترون افزایش می‌یابد. در نتیجه این گروه از خانم‌ها تغییرات هورمونی را تجربه می‌کنند. البته این ریزش مو بعد از زایمان، به‌دلیل تنظیم هورمون‌ها به‌طور طبیعی متوقف می‌شود. برای بهبود سریع‌تر و رفع کامل این مشکل می‌توانید در دوران بارداری و پس از آن با صلاح‌دید پزشک متخصص از مکمل پوست و مو و ناخن استفاده کنید.

گاهی برخی خانم‌ها بعد از زایمان نیز همچنان شاهد ریزش مو هستن. علت ریزش مو در زنان بعد از زایمان می‌تواند بر اثر استرس یا کم‌خوابی باشد. کمبود آهن و ویتامین‌های B12 و D نیز شایع‌ترین علت ریزش مو در زنان شیرده هستند.

مصرف مکمل‌های مو؛ راهی برای کاهش ریزش مو در زنان باردار

در دوران بارداری نیاز بدن زنان به مواد مغذی همچون ویتامین‌ها بیشتر می‌شود. در این شرایط با مشورت پزشک متخصص و مصرف مکمل‌های مو، می‌توان نیاز بدن به ویتامین‌های همچون ویتامین B، C و ویتامین‌های دیگری که برای رشد و سلامت مو مهم هستند را تامین کرد و جلوی ریزش مو را گرفت. مصرف مکمل‌های حاوی مواد معدنی مانند آهن و روی نیز برای کنترل این مشکل موثر خواهند بود.

2- تغذیه نامناسب؛ رابطه مستقیم کمبود مواد مغذی با ریزش مو

در بررسی علت ریزش مو در زنان نباید از نقش مهم تغذیه غافل شد. فقر آهن، کمبود ویتامین‌ها و پروتئین رابطه مستقیمی با ریزش مو دارد. در پاسخ به سوال «علت ریزش مو در زنان کمبود چه ویتامینی است؟»، باید گفت که کمبود ویتامین‌های گروه B و ویتامین D ارتباط مستقیمی با این مشکل دارند.

درصورتی‌که این مواد به اندازه کافی در رژیم غذایی گنجانده نشوند، سلامت موها به‌خطر می‌افتد و شاهد ریزش مو خواهیم بود. همچنین افرادی که رژیم می‌گیرند و در طول روز کالری کمی دریافت می‌کنند، ممکن است ریزش مو را تجربه کنند. برای جلوگیری از این مشکل اغلب متخصصان به مراجعین مصرف مکمل‌ها و قرص‌های حاوی کلاژن و بیوتین همچون کلاژن گلد را توصیه می‌کنند.

رژیم و تغذیه مناسب؛ روشی کارآمد برای جلوگیری از ریزش مو در زنان

علت ریزش مو در زنان یائسه، زنان باردار، دختران نوجوان ممکن است به‌دلیل کمبود مواد مغذی و رژیم غذایی نامناسب باشد؛ بنابراین زنان در همه گروه‌های سنی باید مصرف مواد غذایی سرشار از پروتئین، ویتامین، آهن و مصرف مواد غذایی غنی از اسیدهای چرب امگا 3 را برای جلوگیری از ریزش مو در رژیم غذایی خود بگنجانند.

رابطه تغذیه مناسب با کاهش ریزش مو در زنان

3- رابطه بیماری تیروئید و ریزش مو در زنان؛ مشاهده طاسی منطقه‌ای

علت ریزش مو در زنان می‌تواند ناشی از اختلال در فعالیت تیروئید باشد. هورمون‌های تیروئید وظایف مختلفی همچون کنترل متابولیسم بدن و تعادل هورمونی را برعهده دارند. در نتیجه در صورت اختلال در عملکرد تیروئید و کاهش سطح هورمون‌های تیروئید، ممکن است زنان ریزش مو یا آلوپسی آره‌‌آتا را تجربه کنند. در این عارضه ریزش مو و طاسی به‌صورت منطقه‌ای مشاهده می‌شود. البته توجه داشته باشید که یکی از دلایل این عارضه ممکن است به‌دلیل التهاب تیروئید باشد. مصرف مکمل و قرص ultra bit مطابق با تجویز و دستور پزشک ممکن است برای حل مشکل کارساز باشد.

اختلال در فعالیت تیروئید و تاثیر آن بر ریزش موی زنان

4- وراثت و ژنتیک؛ یکی از علل ریزش موی شدید در زنان

گاهی علت ریزش شدید مو در زنان عوامل ژنتیکی است. در واقع افراد به ریزش موی ارثی دچار می‌شوند. این نوع از ریزش مو در زنان را می‌توان از روی نشانه‌های آن تشخیص داد. الگوی ریزش مو به‌دلیل وراثت در زنان کاملا متفاوت از مردان است. زنان اغلب ریزش موی گسترده‌تر و شدیدتر، اما پنهان‌تری را نسبت به مردان تجربه می‌کنند. ریزش مو در بالا و وسط سر بیشتر اتفاق می‌افتد. متخصصان نام این الگوی ریزش مو را «درخت کریسمس» گذاشته‌اند.

وراثت یکی از دلایل ریزش موی شدید در زنان

راه‌های جلوگیری از ریزش مو برای مبتلایان به ریزش موی ارثی

افرادی که به ریزش موی ارثی دچار هستند، راهکارهای مختلفی می‌توانند برای مقابله با این مشکل به‌کار بگیرند. یکی از این راهکارها استفاده از محصولات مراقبتی مو، همچون شامپو‌ها، ماسک‌ها، روغن‌های طبیعی و استفاده از مکمل‌های مو است. یکی از این مکمل‌ها قرص گرناهیر نام دارد که نقش موثری در جلوگیری از ریزش مو و افزایش رشد و تقویت آن خواهد داشت.

در کنار مصرف محصولات مراقبتی مو، توصیه می‌شود که استفاده از محصولات شیمیایی همچون رنگ مو و شامپوهای شیمیایی را کاهش دهید. تغذیه مناسب نیز باعث تامین ویتامین‌ها و پروتئین و در نتیجه کاهش ریزش مو می‌شود. مواد مغذی همچون پروتئین، آهن، روی، روغن ماهی، ویتامین D و ویتامین B12 نقش موثری در رشد و تقویت موها دارند.

5- رابطه استرس و ریزش مو در زنان؛ اختلال در عملکرد هورمون‌ها

کسانی‌که دچار استرس و شوک ناگهانی شده‌اند، معمولا ریزش مو را تجربه کرده‌اند. این موضوع به‌دلیل تاثیری است که استرس بر هورمون‌ها و عملکرد بدن می‌گذارد. زمانی‌که فرد دچار استرس می‌شود، بدن اقدام به ترشح هورمون‌های استرسی مانند کورتیزول و آدرنالین می‌کند. با ترشح این هورمون‌ها، عروق خونی تنگ می‌شوند. به‌این‌ترتیب شاهد کمبود میزان خون در پوست سر و ریشه موها خواهیم بود. این موضوع منجر به کاهش تولید سلول‌های جدید و ضعف ریشه موها و در نهایت ریزش مو می‌شود.

ارتباط استرس و ریزش مو در زنان

یوگا و ماساژ؛ راه‌هایی برای کاهش استرس و ریزش مو

کسانی‌که مدام دچار استرس هستند، در اغلب موارد ریزش مو را تجربه می‌کنند. شاید سوال شما هم باشد که آیا موهای ریخته شده برمیگردد؟ با تمرین‌هایی که به کاهش استرس منجر می‌شوند، امکان کنترل و توقف ریزش مو و رشد مجدد موها وجود خواهد داشت. تمرین مداوم یوگا، تمرین تنفس و ماساژ در کاهش استرس نقش موثری دارند. به‌طور‌کلی، کاهش استرس و افزایش آرامش ارتباط مستقیمی با کاهش ریزش مو دارد.

6- محصولات شیمیایی آرایشی مو؛ علت خارش سر و ریزش مو در زنان

خیلی از خانم‌ها به استفاده از رنگ مو، مواد فر‌ کننده، اسپری و ژل مو علاقه‌مند هستند؛ اما استفاده از مواد بی‌کیفیت و مصرف بیش‌ازحد آن‌ها منجر به ریزش مو در زنان می‌شود. به‌خصوص اگر این مواد شیمیایی قابلیت ایجاد تحریک و آلرژی در پوست سر را داشته باشند. موادی همچون آمونیاک، پارافین، پراکسید هیدروژن، مواد نگهدارنده و روغن‌های معدنی که برای ساخت محصولات آرایشی مو به‌کار می‌روند، ممکن است به ریشه مو آسیب برساند و باعث کاهش تولید سلول‌ها جدید شوند.

راه‌حل‌های مقابله با ریزش مو؛ جایگزین کردن محصولات طبیعی با شیمیایی

هنگام خرید محصولات آرایشی و زیبایی مو، به ترکیبات به‌کار رفته در آن‌ها دقت کنید. از خرید موادی که قابلیت تحریک و آلرژی دارند خودداری کنید. همچنین توصیه ما این است که تا جایی‌که می‌توانید مصرف محصولات طبیعی جایگزین محصولات و مواد شیمیایی شوند.

7- ریزش مو از اثرات جانبی مصرف برخی از داروها

داروها ممکن است عوارض و اثرات جانبی داشته باشند. یکی از عوارض جانبی که برخی از داروها دارند، ریزش مو است. معمولا زنانی که داروهای مرتبط با بیماری‌های قلبی، فشار خون، دیابت، روماتیسم، افسردگی و سرطان را مصرف می‌کنند، شاهد ریزش مو هستند.

ریزش مو در زنان، به‌دلیل اثرات جانبی داروها

انتخاب سبک زندگی سالم و مصرف مکمل‌ها برای مقابله با ریزش مو

در این مقاله به بررسی علت ریزش مو در زنان پرداختیم. همچنین شما را با بهترین راه‌های مقابله با این مشکل آشنا کردیم. همه ما به‌دنبال این هستیم که بهترین نسخه خود را به نمایش بگذاریم. گاهی اوقات در این مسیر از اهمیت برخی موضوعات غافل می‌شویم. تناسب اندام و استفاده از محصولات آرایشی باعث زیبایی ما می‌شود؛ اما گرفتن رژیم غذایی نامناسب و استفاده از محصولات شیمیایی و بی‌کیفیت می‌تواند در برخی از موارد نتیجه عکس داشته باشد؛ بنابراین خانم‌ها برای جلوگیری از ریزش موهایشان باید تامین مواد مغذی مورد‌نیاز بدن و استفاده از محصولات با کیفیت را در اولویت قرار دهند.

در برخی موارد نیز علت ریزش مو در زنان می‌تواند منشا هورمونی، ارثی داشته یا ناشی از ابتلا به یک بیماری باشد. در این موارد استفاده از مکمل‌های مو نقش موثری در رفع این مشکل ایفا می‌کند. همچنین مشورت با پزشک متخصص به‌منظور انتخاب بهترین راه برای حل مشکل را فراموش نکنید. انواع مکمل‌های پوست، مو و ناخن آدوراطب را می‌توانید از داروخانه‌های معتبر سراسر کشور تهیه کنید.

نظرات کاربران

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “بررسی 7 علت ریزش مو در زنان و روش جلوگیری”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به آدوراطب است.

ثبت شکایات
تلفن واحد شکایت: 021-88385681